plomyk 18.06.07, 17:36 www.polki.pl/rodzina_rodzice_strefamamy_artykul,10003592.html widzialyscie ten artykul? pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monaxa Re: o samotnych matkach 19.06.07, 08:08 Tak, tak, jak sie czyta takie artukuły to mozna sobie pomyslec że samotna mama ma tak dobrze w zyciu, że po pozbyciu sie męża z domu wszystko jak za dotknięciem czarodziejskiej różczki zaczyna układać się wspaniale. Ale.... ale życie nie jest niestety takie rózowe. Samotna mama boryka się zazwyczaj z brakiem pieniędzy, pracy, brakiem własnego mieszkania, z ciągłym stresem o siebie o dzieci, bo przecież rozwód nie oznacza, że ex odczepi sie raz na zawsze od niej. Samotna matka jest niestety na przegranej pozycji, przynajmniej na początku swojej drogi. Niesety taka jest prawda, że w pewnym momencie zostaje sama ze swoimi problemami, nawet niekiedy nawet rodzina nie rozumie jej potrzeb, jej decyzji. Nie jest to takie wsztystko proste. Sama jestem Samodzielną i wiem jakie to ciężkie. Myślę, że większy procent z nas nie jest zadowolone z tego co sie dzieje w naszym życiu. Uważam, że ten artykuł nie pokazuje prawdy o naszym zyciu, o naszej samotności i poczuciu bezradności. Może ktoś napisałby o prawdziwych Samodzielnych, takich jak większość z nas na tym forum piszących. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś