Dodaj do ulubionych

Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie?

16.02.04, 10:31
Moje trzymiesięczne dziecko przez ostatnie trzy tygodnie spało tylko w nocy
(ok10-11h) i na spacerze (1-2h). Od kilku dni przesypia prawie całe dnie. O
co tu chodzi?, dlaczego mi robi takie niespodzianki? Ile powinno przesypiać 3-
miesięczne niemowlę? (może popełniam jakiś błąd?) Jak ta sytuacja wygląda u
Was?
Obserwuj wątek
    • jja1 Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 16.02.04, 15:52
      Mnie też bardzo interesuje ta kwestia. Moja trzymiesieczna Julia spi wg mnie
      bardzo dużo. 12 godzin w nocy (w tym dwa karmienia prawie przez sen) a w dzień
      trzy razy po dwie. Maksymalny okres czuwania to 2, 3 godziny. Trochę mnie to
      niepokoi. Nie wiem, może to jest efekt tego, że męczymy ją ćwiczeniami Vojty.

Ala z Julią
    • makube Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 16.02.04, 18:06
      Mój Antoś ostatnio wyrobił sobie system : wieczorem zasypia ok 21-22 i śpi do3-
      4 w nocy (ale dzisiaj np. spał do 6 rano!), 20 min przerwy na karmienie a potem
      znowu sen do7-8 rano; w ciągu dnia bywa b różnie, najczęściej 3 drzemki max do
      godz.(najczęściej ok 40 min) w różnych porach. Miał też kilka dni kiedy
      dziennych drzemek było więcej. Zupełnie nie możemy dojść od czego zależy ile
      będzie spał w dzień. Tak, że nie martw się,jeśli poza tym wszystko jest ok to
      ten typ pewnie tak ma.
      Pozdrawiam. Też mama Antka (w tej chwili śpiącego)
    • lechasia Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 16.02.04, 21:49
      Ja też mam 3 miesięcznego Antosia i śpi tak samo jak Antoś makube. Kropka w
      kropkę.

Pozdrowionka
      Mama Matiego i Toniego
      • baskecik Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 16.02.04, 21:58
        Moja 3 miesięczna córeczka zasypia zazwyczaj po kąpieli ok. 19.30 i śpi do ok
        21-22, budzi się na karmienie, potem znowu zasypia i budzi się dopiero ok.7.30
        rano, w nocy tak ok. 3 i 6 zaczyna się kręcić, wtedy wkładam jej cyca do buzi
        (śpi ze mną w łóżku)naje się nie przebudzając się. Rano jak wstanie jest około
        godziny czas na gaworzenie ze mną, poranną toaletę (zazwyczaj rano całą buzię
        ma z mleka) i śpi ok godziny, potem na spacerze ok południa godzinę, a po
        południu 2 - 3 razy po 15 minut. Mnie się wydaje, że to strasznie mało. Bywają
        jednak dni (ale to zależy chyba od pogody), że śpi cały dzień z przerwami na
        jedzenie. Ale cóż z tymi naszymi pociechami zrobić, przecież na siłę ich nie
        uśpimy, a budzić śpiące - chyba tak jak mnie serce by się krajało.
        • mamaantka Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 17.02.04, 09:13
          Dzięki za rady. Mój Antoś śpi bardzo podobnie do córeczki baskecika. Cały czas
          mi się wydaje, ze śpi albo za mało, albo za dużo, a pewnie nie ma powodu do
          niepokoju. W końcu mnie też nikt nie rozlicza z godzin snu. Poza tym rozwija
          się dosyć dobrze, więc tak widocznie musi być. Pozdrawiam mamy oraz Julię,
          Antosiów i córeczkę baskecika.
          • bomaki Re: Ile przesypiają 3-miesięczne dzidzusie? 17.02.04, 11:55
            Niemowlęta w wieku 3-4 miesiące powinny przesypiać 15-18 godzin na dobę , tak
            wyczytałam. Nie wiem na ile to się sprawdza, ale mój maluszek przesypia
            strasznie dużo bo ok. 18 godzin. W dzień czuwa 2-3 godziny i śpi, nawet boję
            się czy nie za dużo śpi, ale wygląda na zdrowego i jest pogodny. Pozdr. B.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka