anna090481 05.06.10, 11:08 zastanawiam sie czy gotowac jeszcze corce wode? używam wody źrodlanej laguna. chodzi mi o wodę do mleka jak i do picia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: 6 msc, gotować wodę? 05.06.10, 11:30 Nie podałabym niemowlakowi "żywej" wody. Nawet tej ze wszystkimi możliwymi atestami Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: 6 msc, gotować wodę? 05.06.10, 12:51 ja podaje nie gotowana do pcicia jak i do mm Odpowiedz Link Zgłoś
picabo1 Re: 6 msc, gotować wodę? 07.06.10, 00:39 Wodę przegotowaną powinno się podawać minimum do 1 roku życia. Powinna to być poda niskozmineralizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
abejita Re: 6 msc, gotować wodę? 07.06.10, 03:49 ja podaje nieprzegotowana wode tylko jak jest swiezo otwarta butelka. Gdzies czytalam ze woda po otworzeniu butelki bez gotowania nadaje sie do spozycia tylko w ciagu 24 h, potem mnoza sie tam bakterie, i szybciej gdy jest cieplo. Ta sama zasada dotyczy rowniez doroslych, chociaz ja w stosunku do siebie nie zawsze sie do tego stosuje Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: 6 msc, gotować wodę? 07.06.10, 04:56 Czasami zdarza sie że podaję ze świezo otwartej butelki. Teraz nawet jestem bardziej przekonana żeby taka jednak dawać bo zobaczyłam w sklepie wody smakowe (np z posmakiem jablkowym ale bez cukru) dla niemowląt. Czym ta woda rózni się od tej butelkowanej??? Niczym poza posmakiem owoców a mozna ją podować od razu bez gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
byakhee Re: 6 msc, gotować wodę? 07.06.10, 11:50 Ja juz nie gotuje, ale daje przefiltrowana. Mamy bardzo twarda wode - sama bym w zyciu z kranu nie pila, a co dopiero dac dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: 6 msc, gotować wodę? 08.06.10, 10:34 Jak było zimno nie gotowałam, teraz w upały daje przegotowaną na wszelki wypadek. chyba ze trzymasz w chłodnym miejscu to bym nie gotowała, ja oprócz lodówki nie mam w domu chłodnych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
angelkochanie Re: 6 msc, gotować wodę? 09.06.10, 10:11 ja gotowalam mineralna przez pierwsze 2 miesiace... teraz daje juz nieprzegotowana... Odpowiedz Link Zgłoś