fasol-inka 10.08.10, 12:00 jak długo? wiem, że długo, ale orientacyjnie? jak długo dzieci ładują dwie piąstki po łokcie do paszczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: piąstki do buzi 10.08.10, 13:02 Do czasu, aż nauczą się łapać zabawki i pchać do buzi tyle zabawki, ile się zmieści. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: piąstki do buzi 10.08.10, 13:13 Moja ma 9,5 miesiąca i nadal je tam pakuje. Nie ssie palca (może dlatego, że używamy smoka), ale je gryzie. Poza tym pakuje do buzi wszystko, co napotka na swojej drodze - wszystkie zabawki, koce, także duży palec u nogi taty Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: piąstki do buzi 10.08.10, 13:15 i to wszystko nadal z tak ogromną ilością wyciekającej śliny? Odpowiedz Link Zgłoś
antyg-ona79 Re: piąstki do buzi 10.08.10, 13:18 dokładnie tak, ślina cieknie i cieknie. Moja próbuje nawet pakować do buzi wykładzinę albo meble. Raczej niewykonalne ale wytłumacz dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: piąstki do buzi 10.08.10, 13:44 Teraz najczęściej już jest jej mniej, ale różnie z tym bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka PS 10.08.10, 13:45 Moja mnie niedawno ubawiła setnie. Chciałam jej dać do ręki jakąś zabawkę, a że miała zajęte ręce, to otworzyła buzię, oczekując, że tam właśnie ową zabawkę włożę Normalnie jak piesek Odpowiedz Link Zgłoś
echziuta Re: piąstki do buzi 11.08.10, 09:43 Moja córka, 9 miesięcy, rączki w buzi prawie non stop, włącznie z litrami wyciekającej śliny, ale, co mnie bardzo dziwi, zabawek nie wkłada. Nie bierze do buzi również nic do jedzenia, nawet uwielbianych chrupek kuk. Po prostu się nimi bawi, rozwala, piszczy przy tym, cieszy się, ale do buzi nie weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś