Dodaj do ulubionych

Rozwolnienie

23.11.10, 15:32
Od 4 dni mój 5-miesięczny synek ma chyba rozwolnienie. Jest na mm, ale robi kupkę codziennie (co wcześniej mu się nie zdarzało) i załwarzyłam coś czerwonego w kupce (na początku myślałam, ze to po marchewce, ale teraz jestem pewna, że to nie to). Czy wiecie co moge zrobić oprócz podania banana i marchewki gotowanej (nie pomogło)? Niedawno przestałam wyparzać butelki - czy to może być przyczyna?
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Rozwolnienie 23.11.10, 20:39
      Zapakuj pieluchę z zawartością i pokaż pediatrze. Najszybciej oceni co to jest to czerwone i czym grozi.
    • atrapcia Re: Rozwolnienie 24.11.10, 07:49
      My mieliśmy w domu epidemię, podejrzewam rotawirusa o łagodnym przebiegu. W piątek wymiotowała cały dzień, w weekend rozwolnienie. Reszta domowników miała jeden z tych 2 objawów w ciągu weekendu. Ja podawałam płyn z elektrolitami i Lakcid, przy bardziej wodnistej kupie pół saszetki smecty (hamuje wchłanianie innych leków więc trzeba odczekać ze 2 godziny przed podaniem czegokolwiek). Poza tym pieczone jabłuszko bo marchwianki nie chciała smile Pomimo opanowania sytuacji poszłam z nią do lekarza w poniedziałek a dzisiaj mamy kontrolę. Jeśli nie ma innych objawów choroby a biegunka/wymioty ustępują, to można sobie taką wizytę odpuścić, ale lepiej chyba dmuchać na zimne, prawda? Tym bardziej jeśli jest podejrzenie krwi w kale/moczu.
      Raczej nie jest przyczyną zakończenie wyparzania butelek (swoją drogą ja nic nigdy nie wyparzałam, nie licząc pierwszego użycia i ewentualnie mocnego zabrudzenia), prędzej coś ktoś przyniósł do domu z zewnątrz, ale przyczyn biegunki czy rozwolnienia jest dużo więc nie ma co gdybać. smile
      A nie zmieniałaś mu ostatnio mleka na inne? Tak, czy siak radzę skontaktować się z lekarzem... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka