Dodaj do ulubionych

kiedy spacerówka

15.03.11, 11:22
Moje dziecko ma prawie 6 mcy,jeszcze nie siedzi samo, z podparciem owszem ale nie do konca stabilnie.Chcialabym przejsc na spacerówkę-mam nadzieje, ze wtedy bardziej polubi spacerki jak bedzie widziala wiecej-narazie dopoki nie zasnie mam krzyk...czy moge/powinnam przejsc na spacerowkę i jak wtedy ja ustawić, calkiem na leżąco? w jakiej pozycji?
Obserwuj wątek
    • emila.dudek Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 11:29
      Już możesz dziecko przesadzić do spacerówki. Ja miałam ustawioną na płasko lub lekko podniesioną. Dziecko miało wtedy 5,5 miesiąca.
      • mysiamarysia Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 11:38
        zalezy jaka spacerowka.
        ja moje dzieci wolalam jak najdluzej wkladac do gondoli,wydaje mi sie wygodniejsza,dopiero ok 8 mies przesadzilam do spacerowki.w gondoli akurat spaly sobie na dworzu zima a na wiosne do spacerowki ale tez na plasko,zeby mogly spac. my nie chodzilismy na spacery tylko dzieci spaly na tarasie
        • bweiher Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 12:04
          Kup spacerówkę z trzema zmianami ustawienia.Leżąca, półsiedząca i siedząca.
          Takie dziecko półroczne możesz już wozić w spacerówce z oparciem ustawionym na półsiedzące.A jak uśnie opuszczasz do leżącego.
    • parb Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 12:08
      wczoraj po raz pierwszy mój synek wyjechał w spacerówce. Nasz wózek ma trzy opcje ustawienia oparcia - ta środkowa (półsiedząca) pozycja jest idealna dla niesiedzącego jeszcze stabilnie dziecka.
    • w_miare_normalna Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 12:16
      Moja córka miała właśnie 6 miesięcy kiedy przeszłam na spacerówkę. Tyle, ze było mi łatwiej bo już siedziała.

Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
      • ponponka1 Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 12:56
        sama siedziala ale nie siadala.....wozilas ja godzinami tak siedzaca?
    • aleksandra1357 Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 12:16
      Ja wkładam poduszkę do gondoli opieram dziecko w pozycji półsiedzącej.
      • blanus2202 Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 13:01
        Niecałe pół roczku w pozycji siedzącej. siedziała już samodzielnie.
        • doriiss1 Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 16:58
          A ja od urodzenia tzn. od listopada używam spacerówki. Zakupilam gruby śpiwór podszyty wełną, mała w kombinezonie i w tym śpiworze ma sie dobrze, a ja mam wygodnie i lekko mi ją znosić z drugiego piętra, wszędzie się zmieszczę i bez problemu mogę zrobić zakupy podczas spaceru. Dodam ze może nie rozklada sie ona na płasko, ale lekko podwyższona, ale nie sądze zeby bylo to niewygodne dla malej, poza tym przeciez foteliki samochodowe są o wiele bardziej podwyższone i maluszki musza w nich jezdzić.
    • kasiakropkak Re: kiedy spacerówka 15.03.11, 17:05
      Mój synek ma prawie 8 msc, od miesiąca jeździ w spacerówce. Wymieniłam wózek kiedy zaczął siadać, a tym samym gondola przestała być już bezpieczna.
      Skąd założenie, że wraz ze zmianą wózka skończą się krzyki-spacerowe??? smile U nas właśnie w spacerówce się zaczęłytongue_out
      • moje_kamikaze Re: kiedy spacerówka 17.03.11, 12:34
        Ja malą przesadziłam do spacerówki jak zaczęła sama siadać . miala wtedy 7,5 miesiąca. każde dziecko jest inne, w innym tempie się rozwija. uważam, że możesz spróbować, jak będzie coś nie tak to wyciągniesz gondole.
        ps. u nas był cały czas ryk w gondoli...jak wsadziłam do spacerówki to mogłam jeździć godzinami...tak jej się spodobało smile
    • mwiha1 Re: kiedy spacerówka 17.03.11, 12:59
      Mam nadzieje...ze moje dizecko rowniez polubi spacerki w spacerowce...bo nw gondoli to tylko sie modle by jak najsyzbciej zasnela...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka