07.04.11, 22:02
Kiedy dziecko można juz pacnąć na poduszkę(albo w wózku albo w łóżeczku)?Bo wiadomo, że najpierw dzidziuśki leżą sobie na płasko i poduszek się nie daje(bo to wpływana kręgosłup jakoś pośrednio?)Teraz mały ma prawie 4 miesiące i już mnie korci żeby chociaż do wózka mu dać poduszkę żeby jakoś tak lepiej oglądał świat ale nie wiem czy wolno..wolno?
Obserwuj wątek
    • andaba Re: poduszka 07.04.11, 22:11
      Sadystka. W łóżeczku ma materacyk, ale przeciez wózek jest twardy, w wózku moich dzieci było tylko takie cienkie coś, udajace materacyk, na poduszce jeździły od pierwszych dni. W łózeczku faktycznie spały bez poduszki. W sumie moja 3,5 letnia córka nadal tak spi.
      • anilanka26 Re: poduszka 07.04.11, 22:17
        no to żeś mnie podsumowałasmileno w tym wózku nie jest aż taki cienki materacyk.Poza tym w zimie to jeździł zakapturzony i w czapie grubej więc miał miękko i na spód kładłam mu kołderkę. Więc mówisz że mozna i łebek mu nie odpadnie?smile
        • andaba Re: poduszka 07.04.11, 22:20
          No, nie powinien smile

Ale ja naprawde miałam tylko aakie pojedyncze powleczenie i materacyk grubości trzech pieluch pojedynczych i az mi wszystko ścierpło, jak sobie woobraziłam jak niemowlakowi łepek po tej niemal gołej pilśni podskakuje smile
    • longpath Re: poduszka 07.04.11, 22:46
      Moje dziecko śpi czasem na poduszce odkąd skończyło, hm... coś koło trzech lat. Nie lubi. Nie narzekam z tego powodu i nic mnie nigdy nie korciło. Jak w wózku jest naprawdę zbyt cienki materacyk, lepiej podłożyć grubszy, pod całe plecy, a nie typową poduszkę. Twoje dziecko jest za małe na jakiekolwiek poduszki, byłoby mu niewygodnie i musiałoby byc może chodzić w przyszłości na korekcyjną gimnastykę. Choć oczywiśce dzieci są twarde - przeżyją i poduszki.
      • anilanka26 Re: poduszka 07.04.11, 23:00
        no właśie tak czułam, ze coś jest na rzeczy z tymi podstępnymi poduchami, Poprostu mnie korci bo ja uwielbiam mieć ich piętnaście pod głową..no ale dobra, dziecka na siłę uszczęśliwiać nie będę.
    • czar_bajry Re: poduszka 07.04.11, 23:04
      ale nie wiem czy wolno..wolno?

A kto Ci zabroni?
      Jesteś matką i to Ty decydujesz na czym leży Twoje dziecko.
      Równie dobrze na poduszce mogłaś kłaść noworodka.
    • pierwsze-wolne Re: poduszka 07.04.11, 23:54
      Mi kiedys pediatra powiedziała,że poduszkę to dopiero jak dziecko sobie samo podłoży, wcześniej nie trzeba wink w wózku woziłam na kocyku rozłożonym równomiernie na całej długości.
    • osa551 Re: poduszka 08.04.11, 00:02
      nie mam pojęcia od kiedy można w wózku - bo moje starsze dziecko w głębokim nie jeździło a młodsze zaledwie 8 tygodni. W spacerówce nie potrzebowali. W łóżeczku dostali poduszkę jak skończyli rok.
    • majenkir Re: poduszka 08.04.11, 00:21

anilanka26 napisała:
      > (bo to wpływana kręgosłup jakoś pośrednio?)

Bo sie moze udusic. Bezposrednio.
      • anilanka26 Re: poduszka 08.04.11, 11:44
        No ale w wózku się nie udusi jak mam go na oku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka