Dodaj do ulubionych

gotowanie wody

17.06.11, 12:45
Czy podajecie do picia butelkowana wodę nieprzegotowaną? czy zawsze gotujecie?
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: gotowanie wody 17.06.11, 12:46
      Butelkowaną gotowałam tylko kilka pierwszych razy, potem uznałam, że kamień z czajnika jest szkodliwszy niż nieprzegotowana woda.
      • panna.w.drodze Re: gotowanie wody 17.06.11, 18:56
        dokładnie, trzeba by gotować w jakimś kubku przeznaczonym tylko do wody butelk.
    • pronovia Re: gotowanie wody 17.06.11, 12:52
      Gotowałam do niedawna wodę butelkowaną, ale jakiś czas temu pojawił się tu podobny watek i odpowiedzi były: nie gotowałam NIGDY, no to ja też przestałam...
    • malgos88 Re: gotowanie wody 17.06.11, 16:54
      Ja zawsze przegotowywałam dziecku wodę.
    • agg3 Re: gotowanie wody 17.06.11, 17:56
      nigdy nie gotowalam wody mineralnej! no bo niby po co???
      gotowalam tylko kranowke.
    • kfiatuszkowa Re: gotowanie wody 17.06.11, 18:44
      Po to sprzedają butelkowaną CHŁODNĄ, żeby nie trzeba było jej podgrzewać (a potem chłodzić).
      Nigdy nie przegotowywałam. Ale też nie podawałam ciągle. W razie "W" tylko, czyli jak nie było chłodnej przegotowanej. Ważne tylko, żeby była niskozmineralizowana.
    • diablica_diabla Re: gotowanie wody 17.06.11, 20:12
      wody mineralnej sie nie gotuje.
      • latosie Re: gotowanie wody 18.06.11, 14:41
        dlaczego ?
        • siisiiii Re: gotowanie wody 18.06.11, 17:16
          bo podczas gotowania wytrącają się trudno rozpuszczalne związki zawartych w niej minerałów, można gotować ale wodę źródlaną.

ja małej podaję kranówkę przegotowaną, mamy wodę z własnego źródła.
          • latosie Re: gotowanie wody 19.06.11, 08:56
            ja kupuję taką dla dzidziusiów niby (podobno źródlana) i gotuję jeszcze ... kranówy to my też nie pijemy bo u nas straszna jest ...
    • kalipso30 Re: gotowanie wody 19.06.11, 09:24
      ok, ja kupuję żywca...i gotowałam, ale przetsałam...zauważyłam,ze woda przegotowana smakuje gorzej...
    • calineczkazbajkii Re: gotowanie wody 22.06.11, 11:02
      Zawsze gotuję kranówkę
      Nie podaję butelkowanej , no chyba ze wiesz która( o ile taka jest) jest dobra dla dziecka
      • annie_laurie_starr Re: gotowanie wody 22.06.11, 11:16
        Kranowke filtruje i gotuje. Z tych dziecinnych wod to gotowalam dawniej - teraz raczej nie uzywam. Jest tez babywater z Rossmanna i jej nie gotuje.
    • naana26 Re: gotowanie wody 22.06.11, 12:40
      gotuję w czajniku kranówkę, albo podaję mineralna bez gotowania oczywiście, wody min sie nie gotuje.

i tyle. czyli traktuje dziecko tak jak nas.
      • kasiak37 Re: gotowanie wody 22.06.11, 21:36
        od samego poczatku czyi od skonczenia 6 miesiecy moje dziecko pilo wode butelkowana nieprzegotowana.Bo niby po co?
    • mamatin Re: gotowanie wody 22.06.11, 22:59
      ja gotuję
    • dorota_ja Re: gotowanie wody 23.06.11, 17:54
      mleko robimy na Żywcu i do picia też. gotuję od 11 m-cy. mała ma swoj garnuszek tylko na wodę.
      niedawno dopiero przestałam sterylizować butelki wink prasuję jej wszystko.

nawiedzona mama jedynaczki wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka