kalipso30 17.06.11, 12:45 Czy podajecie do picia butelkowana wodę nieprzegotowaną? czy zawsze gotujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matka_karmiaca Re: gotowanie wody 17.06.11, 12:46 Butelkowaną gotowałam tylko kilka pierwszych razy, potem uznałam, że kamień z czajnika jest szkodliwszy niż nieprzegotowana woda. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: gotowanie wody 17.06.11, 18:56 dokładnie, trzeba by gotować w jakimś kubku przeznaczonym tylko do wody butelk. Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia Re: gotowanie wody 17.06.11, 12:52 Gotowałam do niedawna wodę butelkowaną, ale jakiś czas temu pojawił się tu podobny watek i odpowiedzi były: nie gotowałam NIGDY, no to ja też przestałam... Odpowiedz Link Zgłoś
malgos88 Re: gotowanie wody 17.06.11, 16:54 Ja zawsze przegotowywałam dziecku wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: gotowanie wody 17.06.11, 17:56 nigdy nie gotowalam wody mineralnej! no bo niby po co??? gotowalam tylko kranowke. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszkowa Re: gotowanie wody 17.06.11, 18:44 Po to sprzedają butelkowaną CHŁODNĄ, żeby nie trzeba było jej podgrzewać (a potem chłodzić). Nigdy nie przegotowywałam. Ale też nie podawałam ciągle. W razie "W" tylko, czyli jak nie było chłodnej przegotowanej. Ważne tylko, żeby była niskozmineralizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
diablica_diabla Re: gotowanie wody 17.06.11, 20:12 wody mineralnej sie nie gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
siisiiii Re: gotowanie wody 18.06.11, 17:16 bo podczas gotowania wytrącają się trudno rozpuszczalne związki zawartych w niej minerałów, można gotować ale wodę źródlaną. ja małej podaję kranówkę przegotowaną, mamy wodę z własnego źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
latosie Re: gotowanie wody 19.06.11, 08:56 ja kupuję taką dla dzidziusiów niby (podobno źródlana) i gotuję jeszcze ... kranówy to my też nie pijemy bo u nas straszna jest ... Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: gotowanie wody 19.06.11, 09:24 ok, ja kupuję żywca...i gotowałam, ale przetsałam...zauważyłam,ze woda przegotowana smakuje gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
calineczkazbajkii Re: gotowanie wody 22.06.11, 11:02 Zawsze gotuję kranówkę Nie podaję butelkowanej , no chyba ze wiesz która( o ile taka jest) jest dobra dla dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: gotowanie wody 22.06.11, 11:16 Kranowke filtruje i gotuje. Z tych dziecinnych wod to gotowalam dawniej - teraz raczej nie uzywam. Jest tez babywater z Rossmanna i jej nie gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: gotowanie wody 22.06.11, 12:40 gotuję w czajniku kranówkę, albo podaję mineralna bez gotowania oczywiście, wody min sie nie gotuje. i tyle. czyli traktuje dziecko tak jak nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: gotowanie wody 22.06.11, 21:36 od samego poczatku czyi od skonczenia 6 miesiecy moje dziecko pilo wode butelkowana nieprzegotowana.Bo niby po co? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_ja Re: gotowanie wody 23.06.11, 17:54 mleko robimy na Żywcu i do picia też. gotuję od 11 m-cy. mała ma swoj garnuszek tylko na wodę. niedawno dopiero przestałam sterylizować butelki prasuję jej wszystko. nawiedzona mama jedynaczki Odpowiedz Link Zgłoś