Dodaj do ulubionych

jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniaka?

27.06.11, 22:28
w temacie jak wyżej...
jakie butki na lato polecacie/kupiliście /macie zamiar kupić dla swoich dzieciaków?
moja M. zaczyna samodzielnie chodzić- do tej pory hasała w miękkich paputkach-teraz potrzebne są porządne buty..dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • ylunia78 Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 27.06.11, 22:33
      Mój na razie chodzi na bosaka.
      • emma6666 Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 27.06.11, 22:45
        a ile chcesz na buty przeznaczyć?
        bardzo fajne są ecco. My mamy takie primigi www.eobuwie.com.pl/product-pol-29316-Sandaly-PRIMIGI-Malvi-49750-00.html i mogę polecić, ostatnio zachwyciły mnie w sklepie te superfity allegro.pl/superfit-sandalki-lato-20-zielone-skora-minibuty-i1662228790.html mięciutki, skórzane, podeszwa się zgina tam gdzie powinna. Szkoda że mają rozmiarówkę od 19 a syn nosi 18. Absolutnie super.

Czego nie polecam po sklepowym macaniu:
        nelli blu w CCC
        sandały z lidla (jakaś sezonowa oferta)
        sandały Disney ze Smyka
        sandały covo z humanica
        sandały quechua z decathlona www.decathlon.com.pl/PL/sanda-y-sably-br-zowe-70220709/
        wszystkie mają za twardą podeszwę
        • bluemka78 Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 28.06.11, 10:20
          Fajne te superfit smile Tez jestem na etapie rozgladania sie za butkami dla jednej corki. Powiedz mi jak to jest z tym obuwiem, jesli dziecko ma stope 11cm to kupuje rozmiar 19? Pisze, ze przy 19 na stope max 12cm, a z kolei gdzies tam wyczytalam, ze but powinien byc o 0,5cm wiekszy od stopy. No i mam dylemat czy kupowac 18 czy 19. Tez nie chcialabym kupic za malych, bo co pozniej z nimi zrobie.
    • wanielka Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 27.06.11, 22:46
      porządne, czyli zabudowane?
      mój chodzi od dawna, dotychczas głównie w trampkach (jak jest chłodno) i w crocsach. buty ubieram mu jednak tylko wtedy, jak jest to konieczne. zwykle chodzi boso lub w skarpetkach z abs.
    • matka_karmiaca Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 27.06.11, 23:18
      Moja pomyka w superfitach, sandałkach. Jakbym miała drugi raz wybierać pierwsze buty, to wzięłabym jednak z gumą na czubku (taką podeszwą zachodzącą na przód buta), bo jak parę razy opadnie do raczkowania, to co z tego, że one taki ładny czubek... miały... Ale przy podejściu, że pierwsze buty i tak są do zniszczenia, to superfity są super - uszkodzenia są czysto estetyczne, ozdobne szwy się przetarły, w żaden sposób nie wpływa na komfort chodzenia. Dziecko już nie chce wychodzić z domu bez butów, sama przynosi i siada mi na kolana, żeby jej wkładać. A początki były trudne, ekspresowo je zrzucała...
    • lidek0 Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 28.06.11, 07:37
      allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=buty+daniel&category=25952 dla mnie musza być za kostkę i trzymać stabilnie nóżkę do tego skórzane, żeby noga w nich się nie pociła, wyprofilowana podeszwa no i nie kosztowały majątku bo potem ich nie sprzedasz /chociaż niektórzy rodzice kupują używane/
      • wanielka Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 28.06.11, 09:03
        lidek współczuję Twojemu dziecku chodzenia w 30 st. w takich zabudowanych i wysokich buciorach.
        • yvona73pol Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 28.06.11, 09:39
          ludzie, co miesiac watek o butach....
        • inesska-pinezka Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 28.06.11, 09:41
          www.deichmann.pl/site/pl/catalog.php?brand=43&category=0060157100000551&product=1002386
          ja kupiłam dla małej takie
      • 1mzeta Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 30.06.11, 19:03
        Niezła męczarnia dla dziecka takie buty...........
      • wredna.zmija Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 01.07.11, 10:10
        koszmarne
        • wredna.zmija Re: jakie buty dla zaczynającego chodzić roczniak 01.07.11, 10:11
          wredna.zmija napisała:

> koszmarne
          tzn te ortopedki
    • 1mzeta Clarks 30.06.11, 19:02
      Odpowiednia podeszwa dla takiego malucha i w ogóle buty super.
      • emma6666 Re: Clarks 01.07.11, 00:00
        Dzizaz po co zdrowemu dziecku te Daniele bo nie kumam?

Bluemko, różne firmy mają rózną rozmiarówkę więc nie ma reguły że dany rozmiar ma tyle a tyle cm. A but powinien być max 5 mm większy, jeszcze kawałek lata jest więc jak już wydasz tyle kasy to nie po to żeby za 2 tygodnie kupować następne buty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka