Dodaj do ulubionych

Super pieluchy z Tesco

21.05.04, 22:35
O tych pieluchach juz kiedys bylo, ale ja, a wlasciwie moja Martynka
przetestowala je dopiero niedawno. Sa w supermarketach Tesco- w fioletowej
torbie z napisem TESCO. Za 60 sztuk placilam zawsze 36.99, choc moj maz
wczoraj kupij je za 27.99 (chyba jakas promocja, czy co?) A pieluszki te sa
doslownie takie jak Pampersy (nie sa ceratkowe), tyle ze tansze. Goraco
polecam. MARZENA
Obserwuj wątek
    • mamagabi1 Re: Super pieluchy z Tesco 22.05.04, 08:30
      Ja te pieluszki kupuję od 6 miesięcy i nie chcę żadnych innych. Są świetne
      również polecam
      Pozdrawiam
      • saba76 Dzieki za cynk :) 22.05.04, 08:37
        Zawsze balam sie ich kupować bo nieznane i nikt z znajpomych nieumial nic
        powiedzieć na ich temat

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437
        PS Do TESCO mam 10min spacerkiem wiec jak tylko wyzdrowiejemy to pujde
        kupic ,akurat skończa sie te co mam PROBEYBY tez dobre.
        • joasiiik25 Re: Dzieki za cynk :) 22.05.04, 10:06
          kupilam wczoraj wlasnie duza paczuszke az cale 68 sztuk do to najmniejszy
          rozmiar i jestem zadowolona

asia i 3 tyg Kacperek
          • joasiiik25 Re: co ile zmieniacie pieluszki? 22.05.04, 10:08
            wlasnie sie zastanawialam...co ile nalezy zmieniac jednorazowe pieluszki,boje
            sie zeby moj malec sie nie odparzyl
            • ewalewi Re: co ile zmieniacie pieluszki? 22.05.04, 11:34
              Minimum co 3 godziny, no chyba że w międzyczasie pojawiło sie cos grubszego smile
              Pozdrawaim Ewa
              • flimoni Re: co ile zmieniacie pieluszki? 22.05.04, 18:47
                A jazeli moje dziecko spi pomiedzy karmieniami dluzej niz 3 godziny? Powinnam je
                budzic i przewijac? Ren sam problem mam z karmieniem. Mala ma 12 dni potrafi
                spac pomiedzy karmieniami od 4-5 godz. Czy czekac az sie obudzi czy budzic na
                karmienie co 3 godz?
                • driadea Re: co ile zmieniacie pieluszki?/do flimoni 22.05.04, 20:46
                  Nie budź jej, przewiniesz jak się obudzi sama. Pieluszki jednorazowe są
                  naprawdę baaardzo chłonne, a wewnątrz zamieniają siuśki w żel, wiec nic nie
                  wydostanie się na zewnątrz. Nawet te zupełnie zwykle pieluszki takie są. Co
                  innego oczywiście, jeśli jest kupka, wtedy przewiń od razu, ale myślę, że jak
                  dzidzia robi kupkę, to nie przez sen, albo zaraz po tym się obudzi. W każdym
                  razie jesli nie ma kupy, nie musisz co trzy godziny przewijać (moja corka
                  zawsze miała długi sen, jak miala 2 dni, to spała w nocy 6 godzin, teraz po 12,
                  a jej nie budzę na przewijanie. Rano pieluszka jest bardzo pełna i ciężka, to
                  prawda smile
                  Pozdrawiam, Agnieszka
                  • saba76 Re: co ile zmieniacie pieluszki?/do flimoni 23.05.04, 15:12
                    Przwewin ja jak sie obudzi jesli karmisz zaraz po przebudzeniu to raczej przed
                    chyba ze robi kupki po karmieniu to odczekaj pół h po karmieniu i przewin
                    Sprawdzaj ktore pieluszki beda sluzyc maluszkowi
                    Moja Natalka(5lat) była uczulona na orginalne Pampersy a na zwykłe tanie
                    pieluchy nie
                    Weronika 13mc nosi kazda pieluche bez żadnych efektow ubocznych

• bea.bea Re: Dzieki za cynk :) 22.05.04, 19:45
          hej saba , kupiłam ostatnio w geancie. happy za 34-62 sztuki. nie wiem czy
          używasz , ja bardzo lubie smile))
          • saba76 Re: Do bea bea 23.05.04, 15:06
            Używam róznych,ale zalezy i od ceny jak sa na promocji tanie to biore,ale
            ostatnio na HEPPY zawiodlam sie -niewytrzymały nocy ,a takie za 10zl za 30sz
            kupiłam IIkl na rynku i przetrwały.
            Maz wlasnie dzwonil ze kupił w TESCO bedzie próbowac.
            Mala ma teraz po antybiotyku rozwolnienie ,wiec potrzeba duzo pieluchsad

• new5 Re: Super pieluchy z Tesco 22.05.04, 20:52
      polecam tez te w białym opakowaniu ,cena ok 26 zł za 72 szt.MIDItez rewelacja i
      jeszcze tansze
      • driadea Re: Super pieluchy z Tesco/new5 22.05.04, 20:53
        ale co, też z tesco?
    • saba76 Fioletowe pieluszki TESCO promocja do 25,05 23.05.04, 15:08
      za 27,99zł
    • marzenkaw Re: Super pieluchy z Tesco 23.05.04, 23:28
      Co do tych w bialym opakowaniu z Tesco, czy tez innych supermarketow- to one sa
      takie ceratkowe. Tez kupowalam, bo sa bardzo tanie, a moja MArtynka nie miala
      po nich zadnych odparzen, uczulen czy innych sensacji. Jednak one nie sa takie
      chlonne. W nocy musialam je zmieniac, bo Mała byla przesikana. A
      te "pampersowate" sa suuuper. TRoche drozsze od tych ceratkowych, ale
      chlonniejsze, wiec rzadziej sie je zmiania i cena na jedno wyjdzie. W kazdym
      razie ja jestem nimi zachwycona. Sa tansze od pampersow a jakosc identyczna.
      Pozdrawiam. MArzena
    • ania.wisniewska Re: Super pieluchy z Tesco 24.05.04, 14:56
      Nie jestem pewna czy na tych pieluchach z Tesco dobrze wychodzicie finansowo.
      Wystarczy przeliczyc koszt pieluch na ich ilosc w opakowaniu. Cena pieluchy z
      Tesco wynosi 62 grosze(opakowanie po 60szt. za 36.99)a pampersa 54 gr
      (opakowanie 80 szt. za 43zl). Wynika ze bardziej oplaca kupowac sie pampersy!!
      • driadea Re: Super pieluchy z Tesco 24.05.04, 19:54
        Ja kupuję pieluchy w albercie (euro shoper), za 44 sztuki placę 12 złotych, są
        ceratkowe, ale swietne, mają gumki z tyłu i są niesamowicie chłonne (mała śpi
        12 godzin i ja jej nie przewijam w tym czasie!). Wcześniej kupowalam takie
        fioletowe (opakowanie) z alberta, ale już ich nie ma (nie były ceratkowe)sad a
        do tesco niestety mam daleko sad
        Pozdrawiam, Aga
      • dominikams Re: Super pieluchy z Tesco 24.05.04, 20:31
        Cena zależy od wielkości pieluch. Sama ich liczba o niczym nie świadczy.
        Trzeba porównać rozmiar.

D.
        • driadea Re: Super pieluchy z Tesco 24.05.04, 21:38
          Tak, to prawda. Ja kupuję 44 szt MIDI (4-9 kg), tych 8-12kg jest w opakowaniu
          40, a 12-25kg tylko 38szt. Wszystkie koszują tyle samo (12 zl)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka