27.05.04, 15:55
Moja 8 dniowa coreczka podczas ssania lapie strasznie duzo powietrza i prawie kazde karmienie konczy sie czkawka. Czy znacie jakies sposoby (oprocz przystawiania do piersi i podnoszenia, zeby sie odbilo)na czkawke. Bede wdzieczna za kazda rade.
Obserwuj wątek
    • komika Re: czkawka 27.05.04, 16:24
      hejka! spróbuj podać jej ostrożnie łyżeczką odrobine ciepłej wody!! u nas to
      zawsze skutkowało a po 2 lub 3 łyżeczce czkawka przechodziłasmile))pozdrawiam
      serdecznie!!!
      • johana26 Re: czkawka 27.05.04, 21:09
        Dzieki za rade.
        pozdrawiam
    • tootiki007 Re: czkawka 27.05.04, 21:52
      U mnie czasmi dzialała cieplutka czapeczke założone na główkę.
    • anek.anek Re: czkawka 28.05.04, 10:29
      Mój synek czkawkę miał nawet w moim brzuchusmile
      A później, po urodzeniu szybko się nauczyłam, że czkawka u mojego synka nie
      oznacza "zapowietrzenia", zimna (nie działały żadne sposoby żeby się jej
      pozbyć), tylko, że dziecko zaraz zrobi kupę!!!! albo, że jest mokra pielucha.
      To podpowiedziała mi moja koleżanka, której syn miał czkawkę też dokładnie w
      takich sytuacjach.
      • johana26 Re: czkawka 28.05.04, 12:06
        to by sie zgadzala. Moja Gabrysia miala takie czkawki w brzuch, ze potrafila mnie obudzic czkaniemwink Dzis jest juz ciut lepiej, nie lapie tyle powietrza, chyba musimy sie poprostu nauczyc siebie nawzajem. A z ta kupka to tez sie zgadzawink
        Serdecznie pozdrawiam
        • diara Re: czkawka 28.05.04, 12:32
          Mój Wiktor tez miał czkawki prawie po każdym karmieniu. Pomagało jak go cieplej
          otuliłam zawijaczkiem i potrzymałam "do góry".
    • kasia.tycz Re: czkawka 28.05.04, 14:58
      Czkawka najczesciej wystepuje przy naglym wyziebieniu np. przy przewijaniu,
      zwroc na to uwage. Moj pierwszy syn mial czekawke po 10 razy dziennie jak nie
      wiecej. Samo mu przechodzilo, ja nic z tym specjalnie nie robilam. Podawanie
      picia nie zawsze pomagalo, ale mowia, ze podanie troszke cieplej wody lub
      herbatki pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka