kamilamrgn 31.10.11, 21:12 witajcie Moja Corka 4,5mczna duzo sie usmiecha no wlasnie usmiecha, a nie smieje. czy dzieci smieja sie w glos, w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi_chicago Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:22 Moja mala ma niecale 5 miesiecy i sie smieje: jak ja laskocze, albo tata robi glupie miny. Zaczela okolo 4 miesiaca. Kazde dziecko jest inne, wiec nie ma co porownywac. Tak jak ludzie, dzieci maja rozne charaktery; moze twoja mala jest poprostu powazniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamrgn Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:26 tu nie chodzi o charakter. ona sie usmiecha non stop jak ja laskocze, wyglupiam sie itd. ale nie wydaje przy tym zadnych dzwiekow tj. glosnego smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamrgn Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:45 gaworzy, czasami popiskuje, wydaje przerozne dzwieki Odpowiedz Link Zgłoś
perd-ido Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:50 Moj ma prawie rok. Smieje sie glosno gdy: - go laskocze - polewam woda z prysznica - dmucham na brzuszek - rzucam pilka do meza - robie z siebie klauna Generalnie nie jest tak latwo go rozsmieszyc zeby smial sie w glos, a usmiecha sie caly czas. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:51 Moja smiala sie w glos juz wczesniej, ale dosc rzadko. Daj malej czas. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:53 A sprobuj moze ja troche polaskotac po brzuszku, cycuszkach i ewentualnie pod paszkami - moja wlasnie wtedy najbardziej sie rozchochotywala.. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilamrgn Re: usmiech a smiech 31.10.11, 21:59 robie jej laskotki non stop i jest usmiech od ucha do ucha, ale sie nie smieje w glos Odpowiedz Link Zgłoś
mimi_chicago Re: usmiech a smiech 31.10.11, 22:14 Spokojnie, wszystko przyjdzie w swoim( a raczej malej) czasie. Ciesz sie tymi slodkimi usmieszkami, niedlugo pewnie Cie zaskoczy smiechem. Dla mnie byl to niezapomniany moment Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: usmiech a smiech 31.10.11, 22:18 Hej annajustyna, kupe lat A moj najbardziej lubi jak sie go lapie i sciska za uda. Lubi zabawe pt. "Ale ty masz tluste nogi, zaraz je zjeeeeeem" Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: usmiech a smiech 31.10.11, 22:53 Hej! Moja jeszcze lubi, jak jej do uszka szepcze "chrup, chrup, chrup", ze niby ja zaraz schrupie . Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: usmiech a smiech 31.10.11, 22:17 Dzieci roznie sie rozwijaja i nie ma sensu jakos sie nakrecac, ze twoje dziecko cos robi pozniej niz inne. Moj maly wlasnie skonczyl 4 miesiace, pierwszy raz zasmial sie na glos jak mial 2 miesiace bez jednego dnia na widok wlasnego odbicia w lustrze Teraz bardzo duzo sie smieje na glos jak sie go rozsmiesza roznymi glupimi minami i dzwiekam Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: usmiech a smiech 01.11.11, 09:46 mój w głos się zaśmiał pierwszy raz 16.08.2010 miał 3,5 miesiąca potem miał chwilę przerwy (Ze dwa tygodnie) i się rozrechotał na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
michelinka11 Re: usmiech a smiech 01.11.11, 12:38 Tez mysle, ze to zalezy od dziecka. Moj starszy zaczal sie usmiechac jak mial 6-7 tyg, ale smiac sie zaczal ok 6 miesiecy. Teraz ma 2 lata i 8 miesiecy i rechcze non stop. A corcia, 2,5 miesiaca tez sie usmiecha ciagle - nawet jak nie rozsmieszam, potrafi zagapic sie w moja twarz jak zmieniamy cyca i zaczac uroczo usmiechac, ale w glos sie nie smieje. Wszytsko w swoim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś