Dodaj do ulubionych

odrzucenie butelki

26.04.12, 07:26
mam pytanie do mam czy jest jakaś której dziecko odrzuciło butelki ?? mój synek nie wypije nic z butli żadnego mleka nawet z jakimś dodatkiem, wszystko dostaje łyżeczką sad czyli kaszki na mleku lub wodzie, przeważnie jest to sinlac który uwielbia oraz zupkę którą też chętnie zjada. Jeżeli jest jakaś mama z dzieckiem anty butelkowym może się odezwie jak sobie radzi z wieczną łyżeczka sad
może doradzi jakie posiłki daje mój zjada tak
6 sinlac ale na mleku 150
11 zupka 150
15 kaszka smakowa na mleku
19 sinlac na wodzie
do tego kompot z kubeczka
i tyle sad
Obserwuj wątek
    • kajakam Re: odrzucenie butelki 28.04.12, 20:59
      Mój synus też był dzieckiem antybutelkowym .Uwielbiał i do tej pory uwielbia pierś . Pił jedynie z łyżeczki bądz kubeczka. Oczywiscie od czasu do czasu podawałam mu butelke i ktoregos dnia o dziwo zaczal z niej pic ...bylo to jakos okolo 7 m-ca..moze twój maluch tez ktoregos dnia przekona sie do buteleczki
    • merci77 Re: odrzucenie butelki 28.04.12, 21:20
      moja piersiowa do 8 mc w ktorym sie odcyckowala sama calkowicie, po 4 mc zaczelam rozszerzac diete, w 6 mc dawalam na wieczor lyzeczka polplynna kaszke i zapijala cyckiem, nigdy nie uzywalysmy butli ani smoka, pozniej juz kaszki bardziej geste tez lyzeczka podawane,
      ciesz sie,ze nie chce butli,lyzeczka tez sie da, a przynajmniej nie bedzie przyzwyczajone do butli i smoka, wiec walcz dalej, niebawem bedzie lepiej bo kaszki bardziej geste bedziesz mogla podawac i nie bedzie spadac z lyzeczkismile
    • niebioska Re: odrzucenie butelki 28.04.12, 21:34
      Nie rób sinlacu na mleku! To jest produkt mlekozastępczy. Dokładając do niego jeszcze mleko, zbytnio obciążasz nerki dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka