Dodaj do ulubionych

Jaki syrop na kaszel, który został po katarze?

28.05.12, 14:25
Nasz synek, 16 miesięcy, 2 tygodnie temu był trochę przeziębiony, miał katar i kaszel, wg lekarza od spływającego kataru.
Po tygodniu katar przeszedł, ale pozostał mu jeszcze nieduży kaszel.
Jest to kaszel, który się odrywa, i występuję głównie rano.
Niecały tydzień temu byliśmy na kontroli, osłuchowo dziecko jest czyste, lekarz powiedział, że kaszel sam przejdzie, i że czasem tak bywa po przeziębieniu z katarem.

Zastanawiam się, czy nie podać synkowi jakiegoś syropu, bo od na razie nie ma żadnej poprawy z tym kaszlem. Co o tym sądzicie? Jaki syrop ewentualnie polecacie w tym przypadku?
Obserwuj wątek
    • q_fla Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 28.05.12, 14:39
      lekarz
      > powiedział, że kaszel sam przejdzie, i że czasem tak bywa po przeziębieniu z k
      > atarem.

Masz bardzo dobrego mądrego pediatrę, takich teraz ze świecą szukać.
      Lekarz ma absolutną rację.
    • ania.stp Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 29.05.12, 10:18
      Lekarz ma rację. Ja kiedys podawałam elofen, ale tylko dopóki kaszel nie zaczął się odrywać. Jak tylko się już odrywał, miałam zaprzestać dawanie syropu. Po jakims tygodniu przeszło.
    • kriss_1 Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 30.05.12, 10:13
      zaden, odpusc sobie. Nawilzaj powietrze.
      • ewczak6 [...] 02.06.12, 16:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • q_fla Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 02.06.12, 18:46
          Ale po co wlewać w dziecko chemię, skoro kaszel jest mokry?
          Wskazaniem do podania mucosolvanu są ostre i przewlekłe choroby płuc i oskrzeli, a nie tylko poranny mokry kaszel po zwykłym przeziebieniu.
        • zona_mi ewczak6 02.06.12, 23:17
          Masz jakiś problem z usunięciem linku z sygnaturki? Zwracałam Ci już uwagę i odtąd Twoje posty z tym linkiem będą usuwane.
          • sranda Re: ewczak6 07.06.12, 20:50
            Zona_mi to chyba Ty masz problem...

Mi tam link u ewczaka nie przeszkadzał, a pisała ciekawe rzeczy.
            Przykro, że tak traktujesz eksperta z dziedziny farmacji, ale pamiętaj, że to nie Twój własny folwark, tylko inni też są zainteresowani jej wypowiedziami.

• kacorsz Re: ewczak6 09.06.12, 11:08
            zona_mi napisała:

> Masz jakiś problem z usunięciem linku z sygnaturki? Zwracałam Ci już uwagę i od
            > tąd Twoje posty z tym linkiem będą usuwane.

Muszę niestety się przeciwstawić takiemu traktowaniu p. Natalii. Jej posty wskazują na dużą wiedzę i chęć pomocy innym, a jeśli koleżance zona_mi jej linki przeszkadzają (chyba jako jedynej), to może czas zmienić moderatora?

P. Natalio niech Pani pisze i nie przejmuje się takimi postami.
    • agamamm Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 18.09.12, 11:51
      spróbuj ten www.drosetux.pl/ u mojej małej zawsze pomagał
      • eps Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 18.09.12, 17:59
        nic nie dawaj.
    • klubgogo Re: Jaki syrop na kaszel, który został po katarze 18.09.12, 20:25
      Nic nie dawaj, bo taki kaszel to norma po katarze i może utrzymywac się długo. Jedyna rada, to przenieś się na Małe dziecko, bo twoje to już nie niemowlę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka