Dodaj do ulubionych

sen niemowlaka

03.09.13, 15:17
Witajcie dziewczyny, poradźcie mi proszę ile wasze maluszki spały w ciągu dnia i ile w ciągu nocy i od jakiego momentu długość snu się zmienia? mój maluszek ma 6 tygodni śpi bardzo różnie, raz 5 godzin raz 1 godzinę w ciągu dnia również różnie czasem 2 godziny a czasem 20 - 30 minut. Kiedy takie nieregularne sny się zmienią? czy w ogóle się zmienią? czy będą dłuższe czy krótsze? dzięki śliczne za podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • alutka314 Re: sen niemowlaka 03.09.13, 16:15
      hej moja to do 8 tyg praktycznie jadła i spała jadła i spała smile (no może czasami były takie dni że spała mało) W nocy to od 20 do 1-2 pobudka na mleko i potem co 3 godz wstawała na mleko.
      Równo jak skończyła 8 tyg to przestała się budzić o 1 i przesypiała do ok 4 smile a w dzień to spała tak godzinkę potem 2 godz aktywności i tak wkółko.
      W 4-5 miesiącu to w dzień miała 3 drzemki około godzinne. Tak co 2,5 godz chodziła spać a w nocy spała od 20 do 5 (mleko) i do 7.
      A od 6 miesiąca do teraz ma 2 drzemki tak 1,5 godzinne. A w nocy śpi od 20 do 7 smile
      • ankamodr Re: sen niemowlaka 04.09.13, 16:29
        dzięki śliczne za podpowiedźsmile)
        • mushencja Re: sen niemowlaka 05.09.13, 21:44
          mój maluch to tak od 6 miesiaca spi od 19-6 czasami dluzejsmile w dzien roznie, jak go przetrzymam to spi dluzej w dzien, ale zazwyczaj to tylko 40min. A moge powiedziec jeszcze ze od pierwszych miesiecy zasypia sam, klade takiego milaczka na twarz i wlaczam pluszaka (owieczka z bijacym serduszkiem) imitujacego bicie serduszka, u mnie sie sprawdza i w nocy bardzo rzadko sie budzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka