Dodaj do ulubionych

noworodek na dworze - jak dlugo?

04.09.13, 19:06
Jak dlugo w ciągu dnia noworodek moze byc na dworze? Chodzi mi o sen w wózku na tarasie, pogoda 25-30 stopni. Córcia ma 2.5 tyg.
Obserwuj wątek
    • 18lipcowa3 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 04.09.13, 19:39
      ioanna80 napisała:

> Jak dlugo w ciągu dnia noworodek moze byc na dworze? Chodzi mi o sen w wózku na
      > tarasie, pogoda 25-30 stopni. Córcia ma 2.5 tyg.

yyyy non stop?
      • kopiko-lol Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 04.09.13, 20:04
        25 non stop, 30 nie wiem czy nie za goraco na calodzienne przebywanie na dworze-ale na prawde nie wiem smile
      • ioanna80 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 09:36
        Serio? Gdzieś czytalam o spacerach 45min-1h max. Do tego jestem po zmasowanym ataku babć i poradach w stylu: dziecko musi byc w czapeczce jeśli okno otwarte w pokoju. A na spacer w kombinezonie polarowym. Wczoraj sie wkurzylam, bo Mloda po wytoczeniu na dwor w kombinezonie +koc zrobila autentyczna histerie. Zdjelam kombinezon, przykrylam tylko kocem i tak przespala 3h przed domem... Niemniej boje sie, ze wyziebiam dziecinę.
        • 18lipcowa3 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 10:15
          ioanna80 napisała:

> Serio? Gdzieś czytalam o spacerach 45min-1h max.

weź nie żartuj
          babć nie słuchaj, żadnej czapki nie zakładaj
          jak najbardziej wietrz pomieszczenia
        • wuika Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 10:24
          Takie 'krótkie' spacery (po 1 h) to moje panny miały, jak miały 2-3 tygodnie i był listopad.
          • 18lipcowa3 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 11:46
            wuika napisała:

> Takie 'krótkie' spacery (po 1 h) to moje panny miały, jak miały 2-3 tygodnie i
            > był listopad.

a moja w trzeciej dobie zycia jak był grudzien
            • wuika Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 06.09.13, 10:05
              W trzeciej dobie ich życia to ja się jeszcze kisiłam w szpitalu smile Wyszliśmy na spacer, jak wróciliśmy do domu i zapakowanie ich w to wszystko + obczajenie obsługi wózka zajmowało nam mniej czasu niż pół dnia big_grin
    • beataj1 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 09:43
      Córka urodziła się w czerwcu. Od urodzin do mniej więcej października (wrzesień w zeszłym roku był piękny) spędzała na dworze czas od 8 rano do 19. Z przerwami na karmienie i zmianę pieluchy.
      Spała jak złoto i była bardzo zadowolona z faktu pobytu na zewnątrz. Jak było gorąco wstawiałam ją do cienia jak było chłodniej na zaciszny taras. Czapek nie uskutecznialiśmy bo w gondoli niepotrzebna. Latem zresztą generalnie niepotrzebna.
      • gajmal Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 10:49
        Od rana do wieczora, pod warunkiem, że będziesz pilnować, żeby nie była za długo na ostrym słońcu, albo, żeby nie zmarzła w cieniu
        • matyldamoja Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 11:00
          córka moja urodzona w sierpniu - akurat upały były, na 7 dobę wyszłam od razu na kilka godzin, w cienkim rampersie , następne dni całe na dworze - w domu tylko na karmienie i przewijaniesmile
          • agata.redakcja Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 11:31
            Jak urodziłam córke, to akurat była zima gdzie były góry śniegów, jakich w życiu nie widziałam, mrozy jakich nigdy nie czułam Wychodziłam z nią po 2tyg na 1-1,5 i żałowałam, że nie jest lato, bo cały czs siedziąłaby na dworze. Nie ma nic zdrowszego niż świeże powietrze, więc zabieraj dziecko do domu na karmienie i czynności pielęgnacyjne i nie przegrzewaj dziecka, bez czapki nie umrze smile

A tutaj jeszcze kilka rad dla nowicjuszy smile
            Pozdrawiam,
          • 18lipcowa3 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 21:15
            matyldamoja napisała:

> córka moja urodzona w sierpniu - akurat upały były, na 7 dobę wyszłam od razu n
            > a kilka godzin, w cienkim rampersie , następne dni całe na dworze - w domu tylk
            > o na karmienie i przewijaniesmile

wow jaka odważna
            AŻ na 7 dobę....
            • matyldamoja lipcowa 09.09.13, 12:18
              mogłabyś się powstrzymać na serio.......
    • niuniek3 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 05.09.13, 12:23
      Caly dzień przy tych 25 i nie w słońcu. Przy 30 to bym się raczej bała przegrzania. Chyba że porządny cień i dziecko w jednej warstwie ubrania. Tak czy inaczej powyżej 20 stopni to dziecka nie wyziębisz. Chyba w jakimś wielkim wietrze.
      • stokrotka445 [...] 05.09.13, 21:11
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • murwa.kac stokrotka445 08.09.13, 08:38

sprawdz prosze poczte gazetowa.
    • mojemieszkanie24 Re: noworodek na dworze - jak dlugo? 07.09.13, 10:34
      jak długo chcesz
      smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka