Dodaj do ulubionych

Twarozek i jogurt?

14.08.04, 23:58
Slyszalam ze od 7 miesiaca mozna podawac jogurt naturalny np. bacoma i
twarozek,wiec podalam jogurt i moj maly zjadl cale opakowanie SZOK czy to
normalne??Ile wasze dzieci jedza??I mam pytanie o twarozek jak go podajecie
czy np mozna wymieszac z jogurtem czy np. z mlekiem modyfikowanym??Twarozku
jeszcze nie podawalam wiec prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • mamamaxel Re: Twarozek i jogurt? 15.08.04, 21:01
      Czy nikt nie moze mi odpowiedziecsad
      • bomaki Re: Twarozek i jogurt? 15.08.04, 22:24
        mój 9,5 miesięczniak zajada cały serek bakuś lub 2 duże danonki albo cały Danio
        i mam wrażenie, że jeszcze mu mało. Podaję mu raz dziennie, lecz nie wiem czy
        nie za często. Niestety kaszki nie zje, mleka w piersi już mało, więc podaję
        codziennie serki, nie wygląda, aby mu szkodziły, pozdrawiam Bogda mama Mateusza
    • misiamama Re: Twarozek i jogurt? 15.08.04, 22:57
      Witaj
      Nam pediatra polecał od końca szóstego mies. podawać na II śniadanie jogurt
      naturalny albo serek-twarożek - powiedział "zwykły, może być Danone" i ja daję
      Danio Waniliowy albo jogurt naturalny tez Danona. Bakomy nie daję bo sami z
      mężem jemy Danony, pewnie gdybyśmy akurat przywykli do bakomy to mały
      dostawałby Bakomę. Aha, młody jest na piersi, zaczęłam wptowadzać nowe pokarmy
      w piątym mies. ponieważ od siódmego mies. wróciłam do pracy. Synek za tydzień
      skończy 7 mies. Zjada pół serka Danio (czasem 2/3) albo pół jogurtu (małe
      opakowanie). Ale też zwykle porządnie go nakarmiam przed wyjściem do pracy,
      czyli niecałe 3 godz. przed II śniadaniem. Mleko modyfikowane skosztował po raz
      pierwszy w kaszce Hippa dwa dni temu. POzdrawiam Aga
      • mamamaxel Re: Twarozek i jogurt? 15.08.04, 23:35
        czyli moge podawac zwykly twarozek czyli ser bialy czy tylko serki typyu danio?
        • misiamama Re: Twarozek i jogurt? 16.08.04, 12:30
          Hej nie jestem pewna ale to chyba do mnie pytankowink Wydaje mi się że nalezy
          spojrzeć na skład (co jest w serku - im "zwyklejszy", bardziej naturalny, tym
          lepiej) i na producenta - chodzi o to żeby mieć pewnośc ze spełnia normy
          czystości, w tym czystości surowców z których produkuje. Tacy potentaci jako
          Danone czy Bakoma nie mogą sobie pozwolić na wpadki bo kontrole mają na
          porządku dziennym. NIe znaczy to że małe mleczarnie są skreślone - po prostu
          musisz wiedzieć co się dzieje zanim zapakują produkt do pudełka. Aha, pediatra
          mówił o "zwykłym białym serku", Danio było podanym przez niego przykładem.
          pozdr Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka