mamamili 20.08.04, 21:24 maja corcia ma skaze bialkowa i lekarka przepisala jej Humane SL. Tutaj wszyscy pisza o Nutramigenie. Czym one sie róznią? Ile kosztuje Nutramigen? Czy jest też na receptę? Pozdarwiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bjalow Re: NUTRAMIGEN czy HUMANA SL ? 20.08.04, 21:47 wiem tylko o nutramigenie, bo próbowałam wprowadzić, niestety bezskutecznie (straszny syf). Na receptę (na recepcie musi być zaznaczone "p" dla chorób przewlekłych), ok. 15 zł (pełna opłata 30 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: NUTRAMIGEN czy HUMANA SL ? 20.08.04, 22:03 Humana SL jest preparatem opartym na białku sojowym, podczas gdy Nutramigen jest hydrolizatem białka mleka krowiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: NUTRAMIGEN czy HUMANA SL ? 21.08.04, 11:18 Moja córka była na Nutramigenie, obecnie jest na obydwu preparatach. Pamiętaj ze dziecko ze skaza białkowa moze byc uczulone takze na soje. Za Humaną przemawia to,ze: -jest bardziej sycąca -lepiej smakuje no i nie wiadomo czy zywienie dziecka samym nutramigenem jest takie zdrowe. Warto jednak wiedzieć, ze Humana pomaga przy biegunkach, a co za tym idzie moze powodowac lekkie zaparcia. Obydwa preparaty są na recepte z zaznaczeniem P wrubryce z chorobami przewlekłymi. Nutramigen 15 zł a Humana ok 11.(na recepte} Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś