lui_iwo 23.08.04, 12:30 Czy to mozliwe, ze niemowlak, ktory wlasnie skonczyl 3 miesiace, zaczyna zabkowac ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaha1 Re: zabkowanie 23.08.04, 13:15 ja też tak myślałam, ale do tej pory jeszcze nie mamy (6mcy). Mimo to jest to możliwe, że 3 miesięczniakowi wyjdą zęby. Napiszę ci czego to jeszcze mogą być objawy: 1. Zęby zawiązują się w dziąsłach -widać już zgrubienia. Dzieje się tak na 2-3 mce przed ząbkowaniem. Ten proces ponoć też może boleć. 2. W 3 mcu zaczyna się produkcja śliny, dziecko bardziej się ślini i liże swoje rączki 3. Dziecko właśnie odkryło swoje rączki, a zgodnie z rozwojem co odkryje to musi posmakować -i stąd łapki ciągle siedzą w buźce. Za kilka miesięcy wylądują tam też nóżki i grzechotki to moje spostrzeżenia na temat mojej córy Odpowiedz Link Zgłoś
charl75 Re: zabkowanie 23.08.04, 13:19 No wlasnie ja tez myslalam, ze to juz zeby, ale jak na razie ich nie widac, a dzidzia slini sie od 3 tygodni. Wydaje mi sie, ze tak jak napisala kaha1 dziecko odkrywa raczki i inne czesci ciala, poza tym na poczatku 4 mies wzrasta "dzialanie" slinianek i stad tyle sliny, u nas splywala az po ubrankach. Jak do tej pory, mala konczy za 6 dni 5 mies nie ma zebow charl Odpowiedz Link Zgłoś
mama_szefusia Re: zabkowanie 23.08.04, 13:19 Mój szefuś mógł się pochwalić pierwszymi czterema ząbkami (górne i dolne jedynki) w wieku 3,5 miesiąca. Wyszły wszystkie naraz - dzień po dniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lui_iwo Re: zabkowanie 23.08.04, 13:35 Bardzo dziekuje za wasze odpowiedzi !!! Maly faktycznie slini sie od dwoch tygodni bardzo obficie, a od trzech dni jest strasznie niespokojny i czasto placze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś