Dziewczyny, pomocy. Złapała mnie schiza, że mały ma anemię. Jest duży, apetyt ma , ładnie się rozwija(w ciągu ostatnich kilku tygodni zaczął się czołgać, siedzieć, siadać i wstawać) i przybiera dobrze (nie ważyłam go od jakiegoś czasu ale czuję jak go noszę i widzę po fałdkach). Ale ostatnio jest marudny, częściej jest zmęczony (ale też w nocy gorzej śpi - chyba wyłażą mu też zęby), blady jest i ma dziwnie podkrążone oczy. Fakt, że cerę może mieć po mnie (ja też mocno podkrążone oczy mam zawsze i blada jestem, masz zresztą też nie należy do śniadych) ale po mnie też skłonność do anemii może mieć (bez suplementacji hemoglobinę mam zawsze w dolnej granicy normy).
Z różnych względów nie uśmiecha mi się teraz robić mu morfologii. Jeśli będę zmuszona to zrobię, ale jest mi to mocno nie ma rękę. Mały dostaje pierś na żądanie, którą pije chętnie i wszystko co teoretycznie zawiera żelazo daje mu do rączki albo pomagam zjeść jak sobie nie daje rady (mięso, jajka, zielone warzywa) - czasem zje więcej, czasem mniej, jak to niemowlę. Ale raczej nie są to znaczące ilości.
I teraz: czy mogę na własną rękę mu to żelazo suplementować bez wyniku? Tak na wszelki wypadek? I czy może jednak mu to jedzenie dziabać widelcem? Może zje więcej? Chociaż po pierwsze sądzać po kupach to z trawieniem u niego jeszcze różnie a i jak sobie pomyślę o takim rozdziabdzianym jedzeniu to mi się słabo robi - sama bym tego nie przełknęła, to i dziecku wolałabym nie dawać

tym bardziej ze radzi sobie nieźle z rzuciem wiec chodziłoby tylko o wepchnięcie mu większych ilości - a to chyba bez sensu.... a może ja przesadzam i nie ma problemu, wiec po prostu odpuścić?
Sama nie wiem, trochę się martwię. Dzieć mi od dłuższego czasu jakiś nie swój, już ponad miesiąc się to ciągnie. Najpierw był ewidentnie skok rozwojowy, chyba te zęby go męczą (tylko czy nie byłoby ich już widać? Obstawiałabym górne jedynki i dolne dwójki, dolne jedynki juz ma).... Sama nie wiem co robić.... ale przy anemii to chyba w ogóle apetytu by nie miał nie? No podpowiedzcie coś proszę....