Dodaj do ulubionych

biegunka od tygodnia

02.09.04, 10:04
Jakiś tydzień temu mój synek dostał biegunki. Byliśmy wtedy nad morzem i lekarka stamtąd
(po ochrzanieniu nas, że tak daleko zabraliśmy dziecko) zapisała smectę, lakcid i
nifuroksazyd, jeśli nie będzie przechodziło. Nie przeszło po paru dniach, a nasza pani
doktor, już po przyjeździe, kazała wszystko odstawić i podawać tylko lakcid i gastrolit.
Dodam, że właśnie przebijają się dwa ząbki i oprócz dużej ilości brzydkich kupek wszystko
jest ok- mały nie jest odwodniony, śmieje się dużo i zajada kleik- nadal też go karmię. Obie
panie twierdzą, że to nie od ząbków. Jak długo Wasze dzieciaczki miały biegunkę? I po czym
im w końcu przeszło? Może to ja mam jakiś trefny pokarm? bardzo się martwię...
Obserwuj wątek
    • tupelo Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 10:39
      A probowalas podac marchwianke Hippa?
      • melasa21 Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 11:04
        a co to jest dokładnie? soczek? kaszka?
    • sabina74 Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 14:02
      jak chcesz znać moje zdanie to najlepszy na biegunkę jest ENTEROL, dostępny w
      saszetkach lub kapsułkach (można otworzyć i wsypać do rozpuszczenia) i uwierz
      mi nie ma nic lepszego. lek ten dostępny jest bez recepty.
    • kasia64 Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 15:16
      marchwianke możesz zrobić sama.
      2 duże marchewki ugotować w niewiekiej ilości wody.zmiksować końcówką metalową
      do siekania lekko osłodzić.Podać przez smoczek lub kubeczkiem.
      Dobra rada-przebierz małego w "stare ciuszki" i siebie też -może pluć dalej niż
      widzi.
      powodzenia.
      • agahad Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 19:10
        Witaj.
        Jeszcze przedwczoraj mielismy ten sam problem. Mojemu 6 miesięcznemu synkowi w
        czwartek nagle zaczęła się biegunka. poszliśmu do lekarza, ta nic nie widziała.
        Dała gastrolit i kazała iść do domu! A w razie gdyby sie pogaraszało dała od
        razu skierowanie do szpitala! Odstawiłam maluszkowi wszelkie owocki, soczki,
        dostawał zupke z marchewki i kleiku ryżowego, mleczko, pił (a raczej próbowałam
        go tym napoić) marchwiankę Hippa kupioną w aptece. Dawałam mu też gastrolit -nie
        chciał go pić rozpuszczonego w wodzie, więc wsypywałam go do mleczka po troszku
        lub do herbatki z suszonych jagódek, które też kupiłam w aptece. No i jeszcze
        troszkę smecty. Biegunka trwała 5 dni, bardzo bałam się odwodnienie, na okrągło
        starałam sie poić synka. doszło do tego że bał sie wziąć do buzi smoczek!
        Najlepiej było w nocy, mały budził sie co godzinę, więc pędem grzałam herbatke z
        jagódek i zawsze troszke wypił. 6 dnia jak ręką odjął. Byliśmy u lekarza i
        wszystko jest ok. No i drugi ząbek już widać ale nie wiem czy to od nich miał
        biegunkę, chyba raczej to jakis wirus.
    • mamamarka Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 20:18
      Może ma uczulenie na kleik ryżowy. Pokarm napewno nie jest trefny. Ewentualnie
      trefne może być to, co jesz a na wyjeżdzie mogło sięto zdarzyć. Nie doradzę Ci
      co masz zrobić bo nam się to nie zdarzyło ale możesz spróbować iść do innego
      lekarza i zrobić badania. Pozdrawiam napewno będzie dobrze. Jeśli dzidzia
      przybiera na wadze powinno być ok ale lepiej wszystko sprawdzić.
      • moniko25 Re: biegunka od tygodnia 02.09.04, 22:23
        Witam moja niunia ma 5mc.też od tygodnia biegunkę nawet pisałam tu o tym
        wcześniej i nie wiadomo od czego nic nowego nie wprowadzałam ,pije mleczko z
        piersi soczki te same, też podejżewałam że to ząbki bo wszystko pcha do buzi i
        marudzi byłam u lekarza i przepisał syropek ,jagódki,marchewianke z kleikiem i
        wiem że napewno skutkuje ten klejik i teraz dodaję go do zupki i robię do
        buteleczki i chyba jest już lepiej bo do tej pory zrobiła trzy kupki jak robiła
        8 i dodam że po dziecku nie widać że coś jej dolega, nie odwodniona ,apetyt ma
        taki sam i wesoła jak zawsze
        Może wyjdą z tego nasze maleństwasmile
        Pozdrawiam!
    • melasa21 pytanie o marchwiankę 04.09.04, 20:20
      jak długo trzeba ją podawać, ile razy dziennie i w jakich ilościach? podałam Małemu dziś rano i
      po jakiś 5 godzinach zrobił marchewkową kupkę- marchwiankę w niezmienionej prawie postaci.
      czy to tak ma działać? wyniki krwi i moczu są ok, ale nadal bardzo się martwię
      • agahad Re: pytanie o marchwiankę 05.09.04, 10:51
        Podawaj ile się da, jeżeli maluszek pije to się ciesz!. Na pewno nie zaszkodzi.
        Jak dzidzia dojdzie do siebie to przestaniesz. A takie kupki właśnie są po
        marchwiance.
        Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka