Witam, córeczka urodziła się 17 września z waga 3300, przy wypisie 3100, Przybierała ładnie - 7 listopada ważyła 4800. Teraz przybiera znacznie wolniej : 17 listopada 5000, 30 listopada 5200. Córeczka od początku nie jest fanką piersi je nerwowo i krótko ( tera około 7-10 minut). \. Martwię się coraz mniejszymi przyrostami. Wczoraj spróbowałam odciągnąć mleko i podać jej z butelki- wypiła spokojnie 100 ml i pięknie usnęła co nigdy wcześniej jej się nie zdarzyło.Zastanawiam się czy nie zacząć karmić z butelki odciąganym mlekiem. Mam w związku z tym parę pytań

W tej chwili córeczka je ok 8 razy dziennie -ile razy powinna jeść jeśli będę podawała butelkę z odciągniętym mlekiem i ile mleka powinna dostawać na jeden raz? Czy do się utrzymać karmienia nocne z piersi w dzień karmiąc butelką? Czy mleko odciągać bezpośrednio przed karmieniem czy po ostatnim karmieniu? Sama nie wiem czemu ale jakoś boję się decyzji o przejściu na butelkę ze swoim mlekiem i rezygnacje z piersi ale karmienia są już dla niej i dla mnie takim stresem że nie dam rady chyba tak dłużej