bufo.bufo 14.06.15, 12:54 body+sucha pieluszka (rozmiar 2)? Ważę syna na domowej wadze w takim zestawie, z obawy że goły się zsika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lee_a Re: Ile waży... 14.06.15, 13:42 odpuść ważenie, niepotrzebny stres dla ciebie. Wystarczy jak raz na jakiś czas zważą w przychodni czy zrobi to położna przychodząca do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Ile waży... 14.06.15, 13:44 na mojej wadze kuchennej bodziak i sucha pieluszka to 80g. Ale jeżeli twoja waga tego nie łapie to i dziecka nie zważysz tak jak się należy, tak mi się wydaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Ile waży... 14.06.15, 15:22 Jesli Twoja waga nie łapie takiego zestawu fo ważnie dziexka nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
onka14 Re: Ile waży... 14.06.15, 17:04 Niekoniecznie.moze byc tak ze jest dolna granica od ktorej waga pokazuje/ lapie. Odpowiedz Link Zgłoś
grajfrutt Re: Ile waży... 15.06.15, 07:30 Dolna granica to jedno, dokładność wagi to drsame każda waga na plus/minus ileś tam, zazwyczaj taka łazienkowa 100g, czyli to czy maluch jest w pieluszce czy bez to nie ma żadnego znaczenia. Jeśli chcesz sprawdzić czy dziecko przybiera to najlepiej ważyć zawsze mniej więcej o tej samej porze i tak samo ubrane, i z grubsza będzie widać czy waga idzie w górę czy w dół. Ale jeśli chcesz sprawdzić ile waży to błąd wagi jest za duży. Odpowiedz Link Zgłoś
bufo.bufo Re: Ile waży... 17.06.15, 15:27 Ja mam taką niemowlęcą. Ok, niech tam będzie że jest błąd, ale w przybliżeniu coś pokaże chodzi mi bardziej o przyrosty niż o wagę. Wagę wpisują mi w przychodni jak się pojawiam, ale nie chcę zbyt często, bo boję się że dzieciak cos złapie. Odpowiedz Link Zgłoś
bieniewicka Re: Ile waży... 08.07.15, 13:31 Nie macie oddzielnej części w przychodni dla dzieci zdrowych i chorych? Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Re: Ile waży... 14.06.15, 19:25 Pampers 20 g, pielucha Bella- 30 g body jakieś 50-60 g Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Ile waży... 15.06.15, 23:19 Dokładność wagi łazienkowej jest niewystarczająca do zważenia niemowlęcia. Jeżeli dziecko sika i robi kupy, ma apetyt i wygląda na zdrowe, to waży się je przy okazji szczepień. Odpowiedz Link Zgłoś