onlymmartini 21.06.15, 14:36 38 stopni, katar. Mały trochę marudny ale nie przelewa się przez ręce. Kąpać czy toaleta na 'sucho'? Jeśli kąpać to w chłodniejsze wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 15:10 U nas ostatnio było podobnie,na szczęście już Mały wraca do formy.Normalnie kąpałam tylko nie myłam główki.Zdrówka życzę... Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 15:44 Na gorączkę - vibrucol,a jak wysoka to panadol ,lub nurofen. Dodatkowo 2 razy na dobę po 2,5ml Neosine. A do noska nasivin soft i inhalacje robiliśmy...No i po 8 kropli na dobę witamina C.To były zalecenia Pediatry. www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png Odpowiedz Link Zgłoś
onlymmartini Re: 38 stopni 21.06.15, 15:54 A czym inhalowalas? Solą fizjologiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 16:00 Tak,tylko solą...Zawsze po kąpieli inhalowałam,potem oczyszczałam aspiratorem i kropelki no noska,po takim zabiegu lepiej spał bo mu ten nosek aż tak bardzo nie dokuczał.Polecam na wieczór też pokroić cebulę na talerzyk i położyć koło łóżeczka.Śmierdzi trochę ale też fajnie nosek odtyka... Odpowiedz Link Zgłoś
onlymmartini Re: 38 stopni 21.06.15, 16:09 U nas problem od tygodnia ale nie było gorączki. Dopiero dziś wyskoczyła. Zastanawiam się czy do wirusa nie przyczepił się bakterie. Pediatra tez dal jakieś leki bez recepty.chyba jutro zrobię morfologie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: 38 stopni 21.06.15, 20:08 Ja bym dala nurofen i szybka kapiel w normalnej cieplej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: 38 stopni 21.06.15, 20:18 No u nas to jeszcze był kaszel i dostawał ''deflegmin''.Na szczęście obyło się bez antybiotyku,bo ten kaszel był niepokojący. My też jakoś 1,5 tyg walczyliśmy i teraz spokój.Ale za to ząbki nadal dokuczają.Ostatnio 3 na raz się przebijały i też był płaczliwy dodatkowo... Pewnie że możesz zrobić morfologię,nikt Ci za to głowy nie zetnie a będziesz spokojniejsza że to tylko wirus.My mamy właśnie ten ''Neosine'' przeciwwirusowy.Super lek.Trzymaj sie i duużo zdrowia dla Was.Napisz jak tam po badaniach... Odpowiedz Link Zgłoś