11.11.04, 16:36
czy wasze dzieci lubią brokuły? bo mój raz mi po gerberku zwymiotował, a
Hippa też musiałam mu siłą dawać, strasznie się wiercił. Mam dość trochę tych
dań marchewkowych, więc chciałam coś odmienić. A tak wogóle to najlepiej mu
smakują gerberki podwójna porcja mięsa a są tylko 3 rodzaje (bo cielęciny tez
nie chce. Czy to się nie nudzi? czy ma wszystkie potrzebne składniki? Moich
zupek i dań też nie chce. Tylko Gerbery..
Obserwuj wątek
    • meg241 Re: brokuły 11.11.04, 16:43
      Ja mysle ze to wszystko zalezy od dziecka. Moj np. uwielbia brokuły za to nie
      znosi dyni. Zupki Hippa tez mu nie smakuja. Dalam raz i była to meczarnia.
      Gerbera zje ale z wielkim bolem zato uwilebia zupki Bobovita. Na razie jednak
      nie dostaje jeszcze mieska tylko same warzywka.
      Tez chciałam mu urozmaicic jedzenie i kupowałam rozne zupki róznych firm ale
      widze ze on woli tylko Bobovite wiec do innych nie bede go zmuszac.
      No i nie lubi tez żółtka. wypluwa a dzis zwymiotował cały obiad. Chyba
      przesatne mu dawac.

Magda
    • joasiiik25 Re: brokuły 11.11.04, 16:43
      Kacper wcina same brokoly az milo, jednorazowo zje maly sloiczek wlasnie z
      Gerbera.

Wlasnie dzis wyprobowalismy wymienione przez ciebie gerberki, malemu smakowaly.
      • wadera77 Re: brokuły 11.11.04, 21:38
        jak otworzyłam słoiczek z brokułami, myślałam, że padnę trupem! strasznie mi to
        brzydko pachniało. Ale Kamilowi chyba odwrotnie, bo wcinał, aż mu się uszy
        trzęsłysmile natomiast protestował przy szpinaku z ziemniaczkami. Może Ty spróbuj
        ze szpinakiem - tak dla odmiany. Zdaje się, że to produkt Hippa.
    • gb_29 Re: brokuły 11.11.04, 21:55
      Moja córka też nie chciała brokuł ze słoiczka za to te ugotowane w wodzie wcina
      ze slinką na ustach. Gotuję normalnie brokuły w wodzie z tym że bez soli i
      nawet nie rozgniatam na papkę bo właściwie to one same się rozpływają.aha dodam
      że Julia ma 6 m-cy.Przesyłam pozdrowienia wszystkim mamusiom.
    • sylwia.ax Re: brokuły 11.11.04, 22:09
      U nas tak jak u Meg - bokuły lubi, za to dyni nie (dałam 2-3 razy i
      wymiotował). Nie zmuszaj go więc do brokułów i dawaj to co lubi, moze z czasem
      sie odmieni. Ja też kupuję głównie gerbera wink
      pozdrawiam,
    • ministrowa Re: brokuły 11.11.04, 22:27
      Ja podobnie jak jedna z koleżanek myślałam że trupem padnę jak otworzyłam słoiczek.Blee no ale cóż myślę może córci to podejdzie, z tym że ja mieszam no bo same brokuły to bez sensu no i ugotowałam zupke jak zwykle czyli marcheweczka, ziemniaczek, mięsko i do tego brokuły wmieszałam no ale NIE przeszło. Za to szpinak z ziemniaczkami z HIPPa uwielbia - ale też to mieszam no bo kto by chciał jeść same brokuły (dodam że jak sama ugotuje to maleńka wcina aż miło)lub sam szpinak bleee.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka