Dodaj do ulubionych

Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa?

08.01.05, 13:38
Drogie Mamy,

Właśnie zaczynam wprowadzać mojej półrocznej córeczce inne pokarmy i stojąc
przed półką w sklepie dostaję oczopląsu smile Brak wyboru - źle, ale nadmiar
też bywa zgubny. Poradźcie, której firmie można zaufać. Czy można spokojnie
mieszać produkty z różnych firm, tzn, zupka z Hippa, sok z Gerbera, etc. Czy
macie jakieś rady dotyczące początków karmienia? Chętnie posłucham.
Pozdrawiam,
Marta
Obserwuj wątek
    • katklos Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 14:22
      U nas było i jest tak: przeszliśmy przez wszystkie wspomniane firmy i z każdej
      coś się u nas "zadomowiło"smile Zaczynaliśmy oczywiscie od słoiczków
      jednoskładnikowych, wtedy najcześciej kupowałam Gerbera. Moj Bartek bardzo
      lubił jabłuszka, a z warzyw brokuły i dynię ( brokuły kupuję zresztą do dzis, a
      synek ma prawie roczek). Uwazam,ze są swietne, często dodaję je do ugotowanego
      zimniaczka, daję żółtko i jest pyszne danie! Później kupowałam też desreki
      Bobo Vity (są baardzo dobre) oraz zupki i obiadki z serii "Kuchnia alergika",
      bo wydawało się, że mały nim będzie ( na szczęście nie jest - uff). Przez
      dłuższy czas dominowały wiec obiadki Bobo Vity ( te Gerbera jakoś mu nie
      podeszły, poza tym wybadałam, że po Gerberze miał rozwolenienie). A teraz,
      gdzieś od 2-3 miesięcy, je głownie Hippa, gdyż jest najmniej zmiksowany, a on
      juz musi przywyczajać sie do ciut większych kawałków. Prawie wszystkie obadki
      Hippa baaaardzo mu smakują. Aha - kupuję też dosyć często mieso z kurczaka i
      indyka Gerbera. A kaszki od początku Bobo Vita.
      Pozdrawiam - Kasia
    • holendry Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 14:23
      Mój Maks sam wybrał sobie firmę: Hipp. Niestety nie je nic innych firm (wyjątek
      to kurczak i indyk gerbera pomieszany oczywiście z Hippem). Zaczęłam od zestawu
      marchew z młodym ziemniakiem, potem jabłuszko, gruszkę wiliamsa. Jak będzie OK
      to zacznij mieszać marchew z ziemniakiem z indykiem lub kurczakiem gerbera.
      Potem dawałam Hippa zupkę jarzynową - krem, najpierw samą a potem z
      kurczaczkie. Zaczynaj od małych porcji i obserwuj czy nic malucha nie
      alergizuje. Dodam jeszcze że mój mały jest alergikiem i taką rozpiskę dała mi
      pani alergolog. Wy może będziecie mogli wprowadzać więcej rzeczy smile.
      Ula
    • mamaskarba Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 17:23
      Ja z kolei kupuję produkty bobovita, synek je uwielbiawink wyjątkiem są soki
      kupuję prócz bobovity gerbera, nic hippa nie próbowałam, a obiadków, zupek ani
      deserków gerbera Kacperek nie lubi.
    • arras-k Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 18:38
      Polecam z gerbera, z bobovity teżsa dobre.Odradzam z hipp ze względu na cene,
      bo są dużo droższe od np. gerbera, a w smaku i doborze produktów
      różnicy nie ma.
      • katklos Re: objętosć słoiczków 08.01.05, 19:22
        Nie jestem pewna,jaką pojemność mają słoiczki Gerbera czy Bobovity, ale Hipp ma
        220g - wydaje mi sie,że gerbery są mniejsze, stąd zapewne ta róźnica w cenie.
        Być może są jakies megaporcje, ale zapwene i one więcej kosztują. Poza tym nie
        do końca zgodzę się, z tym, ze nie ma różnicy w składzie. Dokładnie czytam
        informacje o nim i zauważyłam,ze w obiadkach gerbera (szczególnie)jest ogromna
        mieszanina najróżniejszych składników, włacznie z sokiem winogronowym lub
        innym.Wydaje mi sie dziwne dodawanie do obiadu soku winogronowego!- przecież to
        zmienia smak potrawy, a dziecko się tego z pewnościa przywyczaja. Hipp ma
        obiadki skomponowane z mniejszej liczby składników, co ułtwia wykrycie
        przyczyny ewentualnej alergii.
    • amistar Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 21:14
      Mojej niuni nie smakowały owoce i deserki Hippa, ponieważ były zagęszczane
      grysikiem ryżowym lub kukurydzianym (szczerze mówiąc mi też nie smakowały).
      Pyszne natomiast są deserki BoboVity i niektóre Gerbera.
      • katklos Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 21:34
        Co do deserków - nie wypowiadam się, bo nigdy nie dawałam synkowi. Najbardziej
        lubił Bobo Vitę - są pyszne. pzdr
    • fiorki Re: Zupki z Gerbera, Bobovity czy Hippa? 08.01.05, 23:24
      Dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi smile Będziemy próbować metodą prób i
      błędów, majac na uwadze kubki smakowe córeczki. Jeszcze jedno pytanie: W czym
      najlepiej podgrzewać? Słyszałam różne opinie na temat mikrofalówek. Czy są
      jakieś inne specjalne podgrzewacze? Jestem z córcią większość dnia sama i
      zależy mi na tempie.
      Pozdrawiam, Marta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka