Dodaj do ulubionych

do doswiadczonych mamus

12.01.05, 22:59
czy moge dla niemowlaka kupic sama spacerówke?Przeciez sie rozklada!
Wlozylabym spiworek i po sprawie..CZy tez powinien byc 2-funkcyjny?Jak tak to
czemu?Czym rózni sie spacerówka od spacerówki z 2-funkcyjnego,oprócz ceny
oczywiscie?Dziekuje z góry za pomoc.
Obserwuj wątek
    • renata28 Re: do doswiadczonych mamus 12.01.05, 23:06
      Zależy, czy będziesz wychodzić na spacery jeszcze zimą, czy raczej kiedy już
      będzie naprawdę ciepło. W zimę - moim zdaniem - gondola jest lepsza. Dziecko ma
      w niej naprawdę cieplutko, w uszka nie nawieje.
      Widziałam parę dni temu spacerówkę z jakimś wkładem na niemowlaka, a w zasadzie
      słyszałam jak Pani w Smyku tłumaczyła przyszłym rodzicom, ale nie wiem o co
      chodziło, bo nie dotyczło to moich potrzeb, więc się nie wsłuchiwałam.
    • klubiale1 Re: do doswiadczonych mamus 13.01.05, 08:40
      Dla noworodka ważna jest dobra amortyzacja, choć niestety wózki takie są dość
      ciężkie. Spacerówki mają raczej mniejsze kółka, nie pompowane i słabszą
      amortyzację.
      Spacerówki składane jak parasolki są polecane przez producentów dla dzieci
      powyżej roku. Oparcie jest łamane, aby się składało w poprzek i nawet po
      rozłożeniu i z dodatkowym nosidłem dzicko ma dość nierózno pod plecami.
      Zaś spacerówki składane normalnie z tego co się orientowałam miały napisane,że
      są od 3-4 miesięcy.
      A zimą, kiedy wieje silny wiatr, pada deszcz lub śnieg gondola jest
      przytulniejsza, ma grubszą budkę i sama gondola osłania główkę dziecka dookoła
      a nie tylko z boków. Dodatkowo gondola jest wyżej zamocowana niż siedzisko
      spacerówki - łatwiej się dziecko wkłada i wyjmuje, dziecko jeździ wyżej więc
      dostaje się mniej kurzu czy pyłu z ulicy.

Można kupić samą gondolę na dużych kołach na pierwsze miesiące, a potem lekką
      spacerówkę dla trochę większego dziecka.
      Pozdr
      • nataliamackowiak Re: do doswiadczonych mamus 13.01.05, 08:49
        Moja koleżanka-dzidzię ur.w październiku-ma samą spacerówkę i do tego jakąś
        torbę czy nosidło wyciągane i tak jeździ zimą. A na wiosnę juz będzie miała
        spacerówkę.
        Natalia
    • michatka Re: do doswiadczonych mamus 13.01.05, 09:19
      to zalezy kiedy sie dzidziuś urodzi
      synka urodziłam w połowie lutego, kupiliśmy mu samą spacerówkę z taką jakby
      gondolą-nosidłem żeby nie zmarzł
      tej niby gondoli praktycznie nie używałam bo okazało się że w kombinezonie i pod
      kocykiem jest OK
      myśle że wystarczy spacerówka o ile oparcie rozkłada się całkiem na płasko
      pozdro
      Ania
    • wiklinka Re: do doswiadczonych mamus 13.01.05, 09:46
      Możesz śmiało wybrać tzw. wózek spacerowo - głęboki, jest to spacerówka z
      mozliwością rozłozenia na płasko, do wewnątrz wkłada się nosidło z płaskim,
      sztywnym dnem. Spełnia takie samo zadanie jak wózek głęboki (sztywne płaskie
      dno, "otulinka" przed wiatrem i chłodem doskonała), a jest zdecydowanie tańszy.
      My wybraliśmy takie rozwiązanie i jesteśmy zadowoleni.
      Gdyby mróz był trzaskajacy, a mimo wszystko chciałabyś wyjść na spacer, to
      dodatkowo mozna dokupić specjalny śpiworek - cały miekki lub usztywniony od
      dołu.
      Udanego wyboru! Pozdrawiam
      Wiklinka
    • mama_maksa Re: do doswiadczonych mamus 13.01.05, 10:47
      Nasz Maksio urodził sie w marcu. Dziadkowie kupili mu spacerówkę Roan Hugo z
      taka wkładką (jakby gondolą tylko że miękką). Jesteśmy nadal zadowoleni z
      wózka, tylko, że trochę skrzypi-trzeszczy. teraz już jeździmy bez tej wkładki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka