Dodaj do ulubionych

dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) :)

17.01.05, 16:44
hey ja mama takie pytanie ,czy dajecie na dzien dziadka i babci jakies
prezenty oczywiscie w imieniu waszych dzieci??? i cio to dokladnie jest ,moze
macie jakies pomysly ciekawe i oryginalne >?? a moze to wogole zly pomysl
moja corka ma dopiero 3,5 miesiaca ale wedlug mnie to ja i tata za nia
odpowiadamy wiec ..... ja wymyslilam zdjecie w ramce(powiekszone)a co Wy na
to >?pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 17:05
      na stronach internetowych znalazlam koszulki super-babci i super-dziadka, chyba
      je kupie.
      • trudy77 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 17:52
        Gdzie koszulki można kupić??? Ja poki co dziadkom mieszkajacym 500 km od nas
        wysylam kartke z zyczeniami, a dziadkowi na miejscu czekoladki i kartke.
        Pozdrawiam.
        • fey Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 19:15
          Jesli wysylasz kartke - milutko bedzie, jesli pod zyczeniami odbijesz raczke
          Maluszka wink to tak, jakby sie dziecko samo 'wlasnorecznie' podpisalo wink
          Koszulki mozna samodzielnie zrobic. Ja taka zrobilam z napisem 'super tata' i
          dalam mojemu mezczyznie w szpitalu, zaraz po urodzeniu synka. Nie zapomne jego
          zdziwionej miny!
          Potrzebna Ci bedzie koszulka i farba akrylowa do tkanin. Taniej wyjdzie i tez
          mozesz odbic raczke maluszka (tylko potem dokladnie umyj te raczke!!!).
          Pozdrawiam!
        • anka1 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 08:19
          zobacz na stronie www.merlin.com.pl
          smile
      • mamamata1 Anka 1 17.01.05, 19:27
        A gdzie można takie koszulki zamówić? Daj namiary ,proszę...
    • janka741 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 19:12
      Ja dla moich rodziców i dla teściów zamówiłam kalendarz w zakładzie
      fotograficznym ze zdjęciem Misiuni w ramionach dziadków. Zdjęć tych dziedkowie
      nie widzieli, więc będzie to dodatkowa niespodzianka. Do tego jeszcze
      czekoladki i może karta z życzeniami oddzielnie dla babci i dziadka.
      Pozdrawiamy i czekamy na inne pomysły.
    • nataliamackowiak Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 20:21
      Ja nie robię prezentów-wymyśliłam, że zapraszamy babcie i dziadków do nas na
      kawkę i ja stawiam placki, moja mama torta i sobie posiedzimy.
      Zero prezentów.
      Nataliasmile
    • mapta Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:16
      a my chcemy zrobic odcisk stopek malego w masie solnej i dac dziadkom w
      prezencie.
      Moze tez sprobujemy namowic malego, zeby namalowal cos na kartce i zrobic
      zdjecia w tym czasie, kiedy to robi smile
      Mam nadzieje, ze bardziej ubrudzi kartke niz siebie!!!
      To wszystko mysle, ze jest mila pamiatka i bardzo przyjemne dla dziadkowych i
      babcinych serduszek smile)
    • st_gosia Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:21
      ja dla dziadków zamówiłam kubeczki ze zdjęciem synka. W Warszawie robią takie w
      laboratorium Profilab na Wolskiej i kosztuje to 30zł, po czsie znalazłam też
      taki zakład na Śniadeckich, nazywa się Top Can i tam robią po 25 zł i szybciej.
      Na gwiazdkę taki prezent zrobiłam mężowi i był zachwycony więc dziadkowie też
      powinni. Pozdrawiam.
    • foretka Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:23
      Witajcie!

Na Dzien Dziadkow zrobie chyba odciski stopek w masie solnej, natomiast na
      swieta zamowilam kubki ze zdjeciem Pauliski, dedykacja i platkami sniegusmile
      Wyszly super a rodzinka byla zachwycona. Oczywiscie wszystko przez internet!

Polecam wiec kubeczki, jesli ktos nie ma lepszego pomyslu - pamiatka na lata i
      to pozyteczna - zawsze mozna wypic kawke w towarzystwie usmiechnietej wnusi!

Pozdrawiam

- foretka
      _______________________________ _________
      mama Paulinki (13.09.2004r.)
      milosniczka nalesnikow i muzyki filmowej
      • foretka Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:26
        Moje kubeczki kosztowaly 17zl sztuka + przesylka 6zl.
        Wysyla sie zdjecie i np. tekst oraz swoje zyczenia - bardzo mily pan po
        niedlugim czasie przysyla projekt do akceptacji albo do poprawek.

Aha - kubeczki maja kolorowe wnetrza i mozna je myc w zmywarce.

- foretka
        • nataliamackowiak Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:34
          Poprosze adres do tych "kubeczków"-tak żeby zdąrzyc do Dnia Babci...
          Natalia
          • foretka Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:43
            Prosze:
            www.allegro.pl/show_item.php?item=39313305
            Nie mam nic wspolnego z osoba wykonujaca kubeczki (prosze mnie nie posadzac o
            jakies korzysci z reklamy na forumsmile

- foretka
            • bozena771 do foretka :-)) 18.01.05, 21:08
              Foretka jesteś super!!! Dziękuję za adres stronki, zamówiłam 4 kubeczki. Ten
              Pan powinien się odwdzięczyć mimo wszystko smile)) sądzę, że jest to super
              prezencik. Jak tylko dostanę kubeczki prześlę zdjęcia smile))
              • foretka Re: do foretka :-)) 18.01.05, 21:24
                Ciesze sie, ze pomysl sie spodobalsmile
                Moje kubeczki byly sliczne!

Pozdrawiam
                - foretka
                • gawliki Re: do foretka :-)) 19.01.05, 21:26
                  Boze!ja nadal nie wim co dac!moja mala konczy 10ty miesiac,a juz wszystko
                  porozdawalam-kubki z fotka,kalendarze,stopki odcisniete,koszulki z
                  superbabcia,tata i dziadkkiem-nawet breloki z fotka malej!moze cos jeszce
                  podpowiecie?
                • bozena771 Re: do foretka :-)) 20.01.05, 11:13
                  Właśnie dostałam kubeczki, są prześliczne!!! Myślałam, że pan nie wyrobi się do
                  piątku, a tu miła niespodzianka raptem 2 dni i kubeczki są u mnie. Jeszcze raz
                  dziekuję. Całuski
    • monika123 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 21:45
      dziewczyny a jak się robi tą masę solną?
      dzięki
      • polka79 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 11:50
        masa solna
        materiał 15 pełnych łyżek mąki
        15 łyżeczek soli
        2 łyżki oleju
        1/4 litra gorącej wody
        barwnik spożywczy, jeśli masa ma być kolorowa
        wykonanie Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie i zagniataj, aż powstanie
        plastyczna masa bez grudek. Na koniec dodaj barwnik.

• lmamet Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 17.01.05, 22:49
      my zamówilismy kalendarze na 12 m-cy 2005 ze zdjęciami naszej malutkiej, z
      chrzcin i z rodzinką na rękach. super pamiątka dla babci- pierwsze świętowink i
      dla prababci-od nas. koszt 35zł. na allegro. na czerwono można wytłuścić dlaty
      urodzin i imienin członków rodziny. będziemy taki zamawiać co rok, a na 18-te
      urodziny dostanie od nas wszyskie zyciowe kalendarze w prezencie. fajne, co?

Lidia
      • albaska Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 09:03
        dziekuje wam wszystkim!!!!fajny pomysl z ta odbita stupka
    • valentina11 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 09:16
      Ja mojej mamie dalam w prezencie na Gwiazdke piekny album naszej coreczki ze
      zdjeciami od urodzenia. Byla wniebowzieta. Chce przygotowac taki sam rowniez
      dla tesciowej, ktora mieszka za granica. Mysle, ze taki prezent, jak rowniez
      zdjecie w ramce to super podarunek na Dzien Babci i Dziadka.
      • albaska Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 10:15
        powiedzcie mi jeszcze co z ta masa solna sie robi pozniej jak juz ta stupke
        odbije??/czy czeba ja jakos utwardzic???
    • mamaigora1 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 11:56
      No własnie co z ta masa solna - jak utwardzic, a może sama stwardnieje???
      • inia25 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 11:57
        trzeba piec ja w piekarniku az cala wyschnie.
        • prolens Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 16:47
          a ja od urodzenia Basi zapisywalam w kalendarzu etapy jej rozwoju: jak sie
          bawi, pierwszy usmiech, siadanie, raczkowanie...
          Zrobilam z tego pamietniczek (9 mpierwszych miesiecy zycia+ wspomnienia z ciazy
          i porodu), powklejalam zdjecia i to dam dziadkom na prezent.
          • kkkasiaaa1 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 17:40
            My w imieniu naszej 2 miesięcznej córci dajemy babci zdjęcie w ramce a
            dziadkowi kubek ze zdjeciem malutkiej.
    • cocosek1 Re: dzien babci i dziadka!!!!!!!!!!!!:):):):):):) 18.01.05, 20:05
      a my zapraszamy na obiadek - postaram się coś upichcić specjalnego. trzymajcie
      kciuki żeby mi wyszło i żebym ich nie potruła bo nie jestem spec-kucharką
    • anikwaw polecam kalendarze ścienne :-) 18.01.05, 21:12
      Polecam kalendarze z maluszkiem - super prezencik. Ja zamówiłam pod choinkę dla
      dwóch babć przecudne kalendarze ścienne (format A3) z wkomponowaną fotką
      Kubusia. Chłopak (albo mężczynza?!??! kto go tam wie??!?!)u którego zamawiał
      robi naprawdę świetne montaże i jakościowo kalendarz jest naprawdę bomba. Ma
      stonkę w internecie www.blue.it.pl - zobaczcie sobie jakie fajne aranżacje!
      Nasza babcia i dziadek byli zachwyceni smile Polecam !

Pozdrowionka,
      Ania i Kubiś (13miesięcy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka