Dodaj do ulubionych

Cwiczenia Kegla

10.02.05, 13:51
Znacie moze link o tych cwiczen??
Obserwuj wątek
    • dorota751 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:01
      linka to nie znam, ale sama ćwiczę więc może w czymś pomóc?
      Dorota
      • eniunia Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:38
        wiem,ze takie cwiczenia sa, ale nie wiem jak wygladaja i jak sie do nich zabrac
        • dorota751 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:51
          to jedno z nielicznych ćwiczeń które można robić w zasadzie wszędzie, np. w
          pociągu hi, hi. Polega ono na na zaciskaniu mięśni wokół pochwy, tak jakbyś
          próbowała przerwać siusianie. I tak kilka razy, to znaczy chyba 5 serii po 10
          takich zaciśnięć. Wzmacnia, kiedyś nawet prof. Starowicz stwierdził, że mam te
          mięśnie bardzo silne.
          • eniunia Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 15:00
            Wobec tego zabieram sie do roboty, to nie jest trudne. A podobno mozna sie
            doprowadzi do stanu z przd cizy. Nie chodzi mi o wyglad.Seks moze byc taki jak
            kiedys.Poszukam jeszcze gdzies jak wygladaja inne cwiczenia.Dobrze mówie.
            Jestem dwa miesiace po porodzie i mam nadzieje,ze nie jest za pozno. Dziki.
            Ela
    • memfis1 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 21:11
      Przesyłam Ci instruktarzsmile.........i życzę suksesów

Niektóre kobiety potrafią doprowadzić mężczyznę (i siebie) do orgazmu tylko
      dzięki skurczom mięśnia Kegla. Część kobiet ma wrodzoną silną kurczliwość tych
      partii mięśni pochwy, inne muszą ją odpowiednio wzmocnić. Jak to zrobić? Już w
      1952 roku dr Alfred Kegel przedstawił opracowaną przez siebie metodę treningową.

w domu: Usiądź wygodnie i zrelaksuj się. Najpierw musisz znaleźć mięsień
      guziczno-łonowy. Zrobisz to wkładając palec do pochwy i zaciskając na nim
      mięśnie. To ten sam, który zatrzymuje strumień moczu. Jeśli dobrze wyczuwasz
      mięśnie napinające się wokół palca, jesteś na dobrej drodze. Napinaj i
      rozluźniaj mięsień Kegla dwa razy dziennie po 25 razy. Po kilku tygodniach
      zwiększ liczbę powtórzeń do 50. Za każdym razem napinaj mięsień i odliczaj
      powoli do trzech.

Ćwicz też w toalecie; podczas oddawania moczu zatrzymaj jego strumień przez
      dwie-trzy sekundy. W miarę możliwości powtarzaj tę czynność kilkakrotnie.

w klubie fitness: najlepsze będą ćwiczenia wzmacniające najgłębsze partie mięśni
      brzucha, np. Pilates. Wyobraź sobie, że wewnątrz twojego brzucha znajduje się
      winda. Podciągaj ją do 10. piętra i powoli opuszczaj, ale tylko do poziomu
      trzeciego. Nie przejmuj się, na początku prawie każdy "opada" na parter. Możesz
      też wyobrażać sobie, że zaciskasz na brzuchu niewidzialny pasek. Staraj się
      utrzymać wciągnięty brzuch przez kilka sekund.

efekt po dwóch miesiącach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka