eniunia 10.02.05, 13:51 Znacie moze link o tych cwiczen?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota751 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:01 linka to nie znam, ale sama ćwiczę więc może w czymś pomóc? Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
eniunia Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:38 wiem,ze takie cwiczenia sa, ale nie wiem jak wygladaja i jak sie do nich zabrac Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 14:51 to jedno z nielicznych ćwiczeń które można robić w zasadzie wszędzie, np. w pociągu hi, hi. Polega ono na na zaciskaniu mięśni wokół pochwy, tak jakbyś próbowała przerwać siusianie. I tak kilka razy, to znaczy chyba 5 serii po 10 takich zaciśnięć. Wzmacnia, kiedyś nawet prof. Starowicz stwierdził, że mam te mięśnie bardzo silne. Odpowiedz Link Zgłoś
eniunia Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 15:00 Wobec tego zabieram sie do roboty, to nie jest trudne. A podobno mozna sie doprowadzi do stanu z przd cizy. Nie chodzi mi o wyglad.Seks moze byc taki jak kiedys.Poszukam jeszcze gdzies jak wygladaja inne cwiczenia.Dobrze mówie. Jestem dwa miesiace po porodzie i mam nadzieje,ze nie jest za pozno. Dziki. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
memfis1 Re: Cwiczenia Kegla 10.02.05, 21:11 Przesyłam Ci instruktarz.........i życzę suksesów Niektóre kobiety potrafią doprowadzić mężczyznę (i siebie) do orgazmu tylko dzięki skurczom mięśnia Kegla. Część kobiet ma wrodzoną silną kurczliwość tych partii mięśni pochwy, inne muszą ją odpowiednio wzmocnić. Jak to zrobić? Już w 1952 roku dr Alfred Kegel przedstawił opracowaną przez siebie metodę treningową. w domu: Usiądź wygodnie i zrelaksuj się. Najpierw musisz znaleźć mięsień guziczno-łonowy. Zrobisz to wkładając palec do pochwy i zaciskając na nim mięśnie. To ten sam, który zatrzymuje strumień moczu. Jeśli dobrze wyczuwasz mięśnie napinające się wokół palca, jesteś na dobrej drodze. Napinaj i rozluźniaj mięsień Kegla dwa razy dziennie po 25 razy. Po kilku tygodniach zwiększ liczbę powtórzeń do 50. Za każdym razem napinaj mięsień i odliczaj powoli do trzech. Ćwicz też w toalecie; podczas oddawania moczu zatrzymaj jego strumień przez dwie-trzy sekundy. W miarę możliwości powtarzaj tę czynność kilkakrotnie. w klubie fitness: najlepsze będą ćwiczenia wzmacniające najgłębsze partie mięśni brzucha, np. Pilates. Wyobraź sobie, że wewnątrz twojego brzucha znajduje się winda. Podciągaj ją do 10. piętra i powoli opuszczaj, ale tylko do poziomu trzeciego. Nie przejmuj się, na początku prawie każdy "opada" na parter. Możesz też wyobrażać sobie, że zaciskasz na brzuchu niewidzialny pasek. Staraj się utrzymać wciągnięty brzuch przez kilka sekund. efekt po dwóch miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś