agucha27 16.02.05, 23:02 Drogie mamy, jeżeli któraś z was zna jakieś sprawdzone metody na poczęcie dziewuszki podzielcie się nimi. Mam dwóch wspaniałych synków, przydałaby się jeszcze córeczka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_zuzi1 Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 16.02.05, 23:08 Witaj! Podobno plemniki z X-em (czyli te odpowiedzialne za to, że będzie dziewczynka) poruszają się szybciej od Y i dlatego podczas jajeczkowania jest większe prawdopodobieństwo "trafienia" dziewuszki. A Y są wolniejsze ale za to dłużej żyją. Nie wiem ile w tym prawdy ale może warto spróbować? PozdrawiamY Dominika i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
amadeusz7 Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 16.02.05, 23:21 JA SŁYSZAŁAM NA ODWRÓT, POZA TYM ZALEŻY OD MĘŻCZYZNY JAKIE PLEMNIKI MA SILNIEJSZE I OD JEGO DIETY! CO TERAZ ? A TEŻ CHCIELIBYŚMY SIOSTRE DLA IGORKA 8M., ODCZEKAMY DO ROKU I WARTO COŚ ZADZIAŁAĆ. PRZY SYNU UDAŁO SIĘ ZA DRUGIM RAZEMPRZYDAŁABY SIĘ PARKA Odpowiedz Link Zgłoś
agucha27 Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 16.02.05, 23:33 dzięki za rady. Z tymi plemnikami to raczej jakaś lipa. Z drugim synkiem zaszłam w ciązę w 8 dniu cyklu (miesiączka 7 dni). Też sugerowałam się chromosomami plemników (X wolniejsze, ale dłużej żyją)i dlatego byłam przekonana, że będzie dziewczynka a tu drugi cudowny urwis Miłoszek. Odpowiedz Link Zgłoś
shiraze Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 16.02.05, 23:47 Najlepszy sposób na dziewczynkę, to...próbować zrobić chłopca. U nas zadziałało ))) Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 19:45 zgadzam się z przedmówczynią. Ponieważ bardzo zależało mi na zajściu w ciążę za tym konkretnym razem, zapędziłam męża do "roboty" tuż po miesiączce. Poprawiliśmy jeszcze chyba przed owulacją. Efekt na zdjęciu Odpowiedz Link Zgłoś
beri123 Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 12:31 hej amadeusz! ja też mam synka Igorka i planuje drugą dzidzię. Jak nazwałabyś dziewczynkę a jak drugiego chłopca? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 11:54 Jest zupełnie odwrotnie niz piszesz. Chromosomy X sa wolniejsze, ale zyja dłużej od Y, dlatego stosunek ok. 3 dni przed owulacją daje większe prawdopodobieństwa poczęcia dziewczynki. Natomias chromosomy Y sa szybsze, ale żyją króej, dlatego współżycie w samym szczycie owulacji daje większe prawdopodobieństwo poczecia chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś
chubus Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 12:34 Wiesz co, u nas w firmie przez przypadek sprawdził się pewien dziwny sposób.DZiewczyna stosowały specjalną dietę odchudzającą cambrige i w czasie stosowania diety przypadkowo zaszły w ciążę. Efekt - dziewczynka. Dwie kolejne spróbowały - dziewczynki. Ja sama jestem czwartym przypadkiem. Nie wiem ile dieta miała z tym wspólnego, w każdym razie taki dziwny zbieg okoliczności )) Aha, ja wszystkim czterem zależało na dzwieczynce. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lidki Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 14:00 Sa dwa rodzaje plemnikow, meskie i zenskie. Meskie sa zwawsze ale krocej zyja, natomiast zenskie sa wolniejsze ale dluzej zyja. Jesli chcesz dziewczynke to nie radze produkcji w szczycie poniewaz meskie plemniki jak dzikusy szybko dorwa jajeczko i bedzie synek. Dlatego dziewuszki majstruje sie na dwa-trzy dni przed jajeczkowaniem, wtedy dzikie meskie plemniki dobiegna do celu ale nic tam nie bedzie i padna, za to zenskie plemniczki, te, spokojnie przechowane w sprzyjajacej florze, powoli dotra do jajeczka, ktore im wyjdzie na przeciw i tak w te dwa badz trzy dni dzielo powinno uwienczyc sliwczna dziewuszka. Taka mnetoda pracowalismy z mezem nad corcia i jest, trwalo to, tylko 4 miesiaczki. Na discovery leca czasem ciekawe programy naukowe, warto je ogladac. Powodzenia mama_lidki Odpowiedz Link Zgłoś
amistar Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 17:14 Czytałam w którymś numerze Claudi, że jakiś naukowiec badał 10 tys. kobiet i stwierdził że dużą szansę na poczęcie dziewczynki mają bardzo szczupłe kobiety, które przed ciążą nie ważyły więcej niż 54 kg. Ponoć natura wybiera wtedy chromosony dziewczynki bo zazwyczaj one rodzą się mniejsze od chłopców a tym samym chroni matkę przed drastycznym porodem. To taka ciekawostka. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
maja.maja Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 17:50 Ja gdzieś czytałam że wpływ na płeć dziecka ma dieta matki. Bogata w wapń i magnez wrózy dziewczynkę a w sód i potas - chłopaka. Ja brałam pół roku przed poczęciem wapń i magnez w tabletkach i jest..... dziewczynka. Na chłopczyka spróbuję następnym razem pić sok pomidorowy i jeść dużo słonych potrawna kilka miesięcy przed. Pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
amistar Re: SPOSÓB NA DZIEWCZYNKĘ 17.02.05, 20:41 zachodząc w ciążę objadałam się czekoladą tam jest magnez i mam dziewczynkę. Ale jadłam też dużo czipsów pizzy i taką tam "zdrową żywność". I co? Odpowiedz Link Zgłoś