Dodaj do ulubionych

2 miesiące-mało spi

16.03.05, 16:01
Niunia mało śpi w dzień, mam pytanko, usypiacie jakoś swoje 2 miesięczne
dzieciaczki? A jak nie śpią to jak się z nimi bawicie? Czy może grzecznie
leżą w łóżeczku i macie spokój. Ja o tym marze, ale niestety nic z tego.
Przysypia kilka razy na 5-10 min, akurat gdy mi się wydaje,z e juz zasnęła i
odkładam ją do łóżeczka ona się budzi. Kośzmar....
Obserwuj wątek
    • majerka1 Re: 2 miesiące-mało spi 16.03.05, 16:08
      Przed momentem pisalam o tym w poscie na temat lezaczkow. U mnie to wlasnie
      lezaczek pomogl. Mala tez ma 2 miesiacu i praktycznie nie spi w ciagu dnia. W
      lozeczku nie mam najniejszych szans jej polozyc bo od razu krzyczy, za to w
      lezaczku jest w stanie przelezec dluzszy czas ogladajac swiat, czasem uda sie
      jej tez zasnac na dluzej niz 30min smile
      • mamamarysi2005 Re: 2 miesiące-mało spi 16.03.05, 18:39
        Moja malenka corcia (2 miesieczna)rowniez nie chce spac w dzien, a w nocy budzi
        sie co 2 - 2,5 h. W dzien ciagle placze, albo je. Pozostawiona sama sobie w
        lozeczku potrafi zajac sie soba przez ok. 10 min. O zasnieciu w lozeczku nie ma
        mowy. Czasem uda mi sie ja utulic do snu ale to naprawde sporadycznie. A
        kosztuje mnie to mnostwo energii (noszenie, kolysanie, spiewanie). POMOCY!!!
        • gosia128 Re: 2 miesiące-mało spi 16.03.05, 20:45
          Moja Olcia (11tyg) śpi tak:
          zaczne od nocy:
          ok 19 kąpanie i już nie wychodzimy z pokoju - jedzenie,odbijanie i monio i do
          łóżeczka w rożek, włączam jej taką kołysankę zabawkę (ok 8 min potem ze 3 razy
          nakręcam) i mała zasypia!!! Odkryłam to dopiero niedawno wcześniej męczyłam ją
          i siebie przed telewizorem jak nienormalna. Dzieci faktycznie lubia porządek -
          warto spróbować.
          ok 1,2 -budzenie i jedzenie i do mamy łózia śpimy tak do ok 6 w między czasie
          pochlipując mleczko mamusi.
          6-8 zabawa w łóżku -gadamy,śpiewamy,oglądamy przybory do pilęgnacji,grzechotki,
          misie itp
          8 - 9 drzemka (ok 45 min)
          11 -12 zabawa
          12 - 14,15 spacer spanie
          15-16 zabawa
          ok 17 drzemka (ok 30 min.) czasem krócej
          do 19 zabawa i kąpanie i do łóżeczka.
          Oczywiście te godziny nie śa aż tak rygorystycznie przestrzegane np dzisiaj
          spacer był od 15-16.45 ale zawsze jest porządek (przynajmniej mi sie tak wydaje)
          Nie utulam do snu w dzień - jak chce to poprostu zaśnie a jak nie chce to nic
          nie zrobię (niestety)
          pzrd
          • ewusia132 Re: 2 miesiące-mało spi 16.03.05, 21:58
            Witam, moj malutki zasypia sam; w dzien jak mu sie udasmileto zasnie ok 2 razy po
            ok 40 - 45 minut, ale rekord padl wczoraj!w dzien przespal ciagiem 2,5
            godziny!!! Kapiemy sie ok 19 i spanie, pobudka ok 00 i spokoj do 6.35 - jak w
            zegazkusmile Bywa ze budzi sie ok 3 i musimy sie bawic..a-guu, be, ma winkoczywiscie
            sobie dodaje koncowki bo tak bardzo np ma juz blisko do mamasmile ale malucho jest
            taki kochany i optymistycznie nastawiony do swiata, ze chocby nie wiem jakie
            niepowodzenie nas npotkalo on 1 usmiechem i glosnym a-guu lub czyms w tym
            stylusmile poprawia nam humor na caly dzien!!!Pozdrawiam
    • liwia23 Re: 2 miesiące-mało spi 16.03.05, 22:22
      cz ja tez mam coreczke dwu miesieczna i tak samo malo spi polozna mowila ze to
      normalne wiec chyba wszystko jest dobrze .odpisz jak masz czas
      • mamamarysi2005 Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 13:25
        A czy polozna mowila cos o spaniu 2 m-sieczniaka w nocy? czy powinna byc juz
        jakas dluzsza przerwa?
        Pozdr.
    • malaika7 Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 14:12
      A próbowałaś położyć ją na brzuchu? u nas to był strzał w 10, gdy mieliśmy
      problemy ze spaniem. Iwo tak sie przyzwyczaił do tej pozycji, że tylko taką
      akceptuje do spania w dzień, inaczej nie zaśnie. A w nocy śpi ze mną, i od
      jakiegoś tygodnia przesypia właściwie całą noc, czyli od 23 do 6,7 rano. Acha!
      Ma 3 miesiące. Ale właściwie od urodzenia w nocy budził się tylko 2 razy.
    • isia_k11 Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 14:15
      witam
      Moj synek ma dwa miesiace i do niedawna mialam podobny problem. Jak zasnal w
      dzien to gora 20 min, a potem naszenie na raczkach, tanczenie spiewanie i
      cycoch. Nic nie moglam w domu zrobic. Zauwazylam tez ze strasznie meczyly go
      gazy, budzil sie i prezyl. Wybudzal go kazdy baczek. Uspokoilo sie w momencie
      kiedy odstawilam specyfiki na kolki i podalam lakcid(na te baki). Teraz spi i
      pruka sobie przez sen i nawet tego nie czuje. Wczoraj w dzien spal 3 godz i
      pozniej godzine na spacerku. Teraz tez spi juz prawie dwie godziny a jak sie
      obudzi to papu i spacerek. Zgadzam sie tez z przedmowczyniami, ze dziecku
      potrzebna jest regularnosc. Oczywiscie bez przesady.
      Mlody spi do ok 7 rano, jak sie budzi to papu i troche zabawy (grzechotki,
      karuzela itp.) i tak do ok 9. potem przysypia na jakies pol godz. i budzi sie
      na jedzonko, zje i znow troche zabawy jak sie zmeczy to go ululam i zasypia na
      dluzej. Nastepnie jedzonko zabawa i jak widze, ze juz zmeczony to spacerek. Po
      spacerku jedzonko, potem tatus wraca z pracy, troche zabawy i kapiel. Po
      kapieli wisi ponad godzine przy cycu i zasypia. Ok 12 w nocy je przez sen i
      jeszcze raz ok 4 rano.
      powodzenia i pozdrawiam
      • isia_k11 Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 14:16
        a i jeszce jedno...
        w dzien spi w wozkusmile
        • nalle_marta Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 17:09
          Isia - a w jakiej postaci ten Lakcid dajesz (dokładnie napisz poproszę - bo ja
          w ogóle nie znam tego leku)? Bo moja 2,5m-czna Różyczka też tak się wybudza -
          czasem nawet przy cycu "szaleje" mimo, że Infacol daję przed każdym
          karmieniem....
          Co do rozkładu dnia - też nie bardzo chce spać sad
          Ok.20-tej kąpiel, karmienie i już do rana sen z przerwami na jedzonko, ew.jak
          się zleje i Pampers nie wytrzyma - budzi się...
          6-7 pobudka - karmienie, czasem dosypia czasem nie
          13-ta spacer przez 2-2,5h
          często po powrocie ze spaceru stawiam małą w gondoli przy balkonie otwartym i
          tak dosypia jeszcze ok.1h
          od 17-tej do kąpieli nie śpi.
          Zabawy - opowiadam jej cośtam, pokazuję zabawki, stojaczek "rozwojowy" nad nią
          stawiam.

Jakie karuzele polecacie?

Pozdrawiam
      • yeanne Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 15:41
        jak często podajesz mu lakcid?
    • majalabeille Re: 2 miesiące-mało spi 23.03.05, 17:01
      Mam dokladnie to samo. Moj syns w dzien to nie bardzo chce spac no chyba, z na
      raczkach albo w foteliku - no wlasnie czy to jest zdrowe dla kregoslupa
      dziecka? W nocy spi ladnie w lozeczku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka