Dodaj do ulubionych

Czym traktujecie pupę przy codziennym przewijaniu?

19.03.05, 08:48
Jeśli nie ma odparzeń i wszystko jest OK to co stosujecie? Oliwkę ? Krem
Bambino ? Zasypki ? Czy jeszcze coś innego?
Obserwuj wątek
    • doros1 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 08:50
      Linomag na dzień , na noc penaten.
      smile Pozdrawiam
    • ankabialy Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 08:50
      WItajsmileMy stosujemy krem Nivea do pupysmileOd johnsona mała dostała wysypki!!
      Polecam Nivea,jest bardzo wydajny i ładnie chronismile
      • katklos Re: sudocrem - n/t 19.03.05, 09:03
      • moniaweg Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 09:04
        Ja stosuje chusteczki Pampers + Sudocrem po kazdej zmianie pieluszki. Sudocrem
        jest bardzo wydajny (starcza na ok 2.5 m-ca) i wbrew niektorym opiniom nie
        wysusza skory dziecka. Moja cora ma 4.5 m-ca i zadnych problemow z odparzeniami.
        • pc_maniac Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 09:10
          Nas pediatrzy poinformowali, że obecnie oliwki się nie stosuje, ponieważ zamyka
          pory, którymi oddycha skóra. Nie stosujemy do niczego.
          Po przebraniu pieluchy pupę smarujemy kremem Nivea dla niemowląt.
          Po kąpielach paszki, pupcię, szyję pudrujemy mąką ziemniaczaną, rozprowadzając
          ją suchą myjką, bynie było nigdzie krupek. Kąpiemy według zaleceń lekarzy, co 4
          dni.
          Dziecko ma zdrową skórę, ma na buzi niewielki trądzik, który szczególnie
          ujawnia się po kąpieli, ale żadnych stanów zapalnych.

Nie polecam pudru Johnsona - jest tak perfumowany, ze nawet my dorośli mamy na
          niego uczulenie.
        • zuzanna29 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 09:36
          potwierdzam - od urodzenia stosujemy husteczki pampers i sudocrem po każdej
          zmianie pieluszki - i ani razu nie mieliśmy odparzonej pupy :o)
          a po codziennej kapieli nie stosujemy żadnych specyfików - czasami paszki lub
          szyjkowe zakamarki smarujemy linomagiem, bepanthenem lub maścia witaminową (na
          receptę od pediatry).
        • jamaska Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 20:10
          dokładnie to samo smile
    • beatanowak2 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 09:16
      witam serdecznie ja od urodzenia mojego dziecka czyli od 5 miesięcy stosuję
      chusteczki firmy pampers, oraz zasypki alatan dzięki temu nie wiem co to są
      odparzenia skóry naprawdę nie zastąpiony zestaw.
      pozdrawiam mama Maciusia.
    • beatach1 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 09:41
      Od poczatku zycia mojego dziecka. Do cialka uzywam oliwki Penathen, albo
      zwyklej oliwy z kukurydzy (w Niemczech polozne polecaja taka oliwe do
      pielegnacji i jest swietna. Bo: zupelnie naturalna, bez dodatkow perfum i innej
      chemi. Szybko sie wchlania i jest bezwonna). Do pupy stosuja krem Welleda, albo
      Sudokrem. Synek ma zawsze sliczna pupke, wjec sobie chwale te kosmetyki.

Pozdrawiam serdecznie
      Beata
      Bias z Prieny
    • milenamilena chusteczki-Dzidziuś, krem-Bambino - dobrze i tanio 19.03.05, 10:10
    • hanka13 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 10:26
      Witam,
      ja na co dzien chusteczki Bambino + Linomag; czasem -Sudocrem.
      hanka
      • lara82 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 11:13
        na dzień nivea przeciw odparzeniom ,a na noc alantan plus do kupenia w aptece
        bez recepty
        pozdrawiam
    • malgra Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 11:38
      mniej więcej do 6- 7 m-ca chusteczki huggies i linomag, teraz tylko chusteczki
      Lidla i nic więcej. CZasem,gdy pojawi się jakieś zaczerwienienie stosuję
      bepanthen lub sudocrem.
    • fifii Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 11:41
      Chusteczki bambino, jak w pieluszce było tylko siusiu to skraplam córci broszkę
      i pupkę parafinką. Po kupce i na noc zawsze bepanthen maść. 7,5 m-ca bez
      odparzeń i innych dolegliwości.
    • nalle_marta Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 13:35
      Przy każdej zmianie pieluszki myję wacikami pupę wodą z mydłem (płyn do kąpieli
      Nivea baby), osuszam, wietrzę kilka minut i smaruję czystą parafiną. Nie ma
      żadnych problemów z pupą.

Mam problemy za to odparzeniami na karku i zmianami za uszkami - nic nie
      pomaga - już zaczynam w depresję wpadać sad
    • renata28 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 14:01
      Moja córcia ma praie osiem miesięcy, więc teraz nie przy każdym przewijaniu
      smarujemy pupę. Zawsze wycieramy chusteczkami Nivea (rewelacyjne, mięciutskie i
      ekstra nasączone) i mniej więcej co drugie przewijanie plus na noc krem nivea z
      penthanolem albo linomag
    • sakada Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 14:04
      Ja czyszczę dokładnie pupę chusteczkami a zakamarki smaruję Penatenem. Oskar
      nigdy nie miał odparzonej skóry.
    • ewitek01 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 14:09
      mniej więcej do 8 mies. chusteczki Pampers i Sudocrem;
      potem już tylko woda z mydłem smile

w razie odparzeń (sporadycznie po rzadkiej kupie) Tormentiol;
      • dagmama Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 14:52
        A my wsadzamy do umywalki, myjemy mydłem bambino, a sudokrem tylko po kąpieli
        wieczorem. I pupa piękna!
    • mama-patrycji Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 14:49
      jak chyba wiekszośc mam-chusteczki (Bambino albo Pampers) i Sudokrem
    • mamawiktorka1 Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 15:52
      Tylko SUDOKREM, wydajny,nie wysusza, absolutna rewelacja!!
    • haika Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 16:36
      Tylko chusteczki pampers sensitive, żadnego kremu nie używamy, tylko po kąpieli
      smarujemy całą Różę mleczkiem nivea, a pupa jak marzenie smile))
    • aagje surprise surprise! pentacrem` 19.03.05, 19:49
      • aagje Re: surprise surprise! pentacrem` 19.03.05, 19:51
        trafilam na niego przypadkiem, bo stal w aptece obok sudocremu, ktorego kolejne
        opakowanie zamierzalam kupic.

wzielam na probe i JEST SUPER!!!
        podobny do sudocremu, ale jakos taki bardziej miekki. polski. tanszy niz
        sudocrem a jest rewelacja. zostajemy przy nim.
    • nejmlez Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 19.03.05, 21:32
      niczym smile tylko po kapieli traktuje mala w calosci oliwka. no chyba ze jest
      jakies zaczerwienienie, to w zaleznosci od natezenia kremem bambino albo
      sudocremem, ale to bardzo rzadko. w swoim czasei mala miala problemy ze skora na
      pupie, to smarowalam bepanthenem, ale to bylo jak miala niecaly miesiac
    • pulpcik Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 22.03.05, 15:58
      nic, tylko na noc krem Nivea.
    • mkonkol Re: Czym traktujecie pupę przy codziennym przewij 22.03.05, 19:00
      Hej,
      w ciągu dnia bepanthen a na noc sudokrem (gruba warstwa-pieluchę zmieniam
      dopiero rano).
      Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka