oliwia.x 07.04.05, 15:09 moja paulinka ma czkawke bardzo czesto nawet kilka razy dziennie. jak temu przeciwdzialac. bardzo prosze o rady pozdrawiam oliwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotamoron Re: czkawka co robic? 07.04.05, 15:52 Czasem dzidzia dostaje czkawki kiedy robi jej się nagle zimno np. przy zmianie pieluszki - jeśli tak jest to trzeba uważać, żeby dzidzi było ciepło. Ale większość maluchów dostaje czkawki nie wiadomo dlaczego. Czkawka może być objawem jakiś problemów z przewodem pokarmowym, ale to zdarza się bardzo rzadko. Zwykle z czasem maluch ma czkawke coraz rzadziej. Moj miewal czkawke bardzo czesto z niewiadomych, teraz juz rzadziej - dostaje czkawki gdy zaczyna sie glosno smiac Mozesz poradzic sie lekarza, ale zwykle pozostaje tylko zwalczac czkawke - dac maluszkowi cos do picia lub cycusia (moj np. jednak czesto nie chcial nic pic bo sie denerwowal czkawka) i czekac az czkawka przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anias9 Re: czkawka co robic? 07.04.05, 17:43 Kilka (2-3) kropelek Cebionu (vit.C dlaniemowląt do kupienia w aptece) na języczek.Rewelacyjnie działa-czkawka przechodzi natychmiast! Odpowiedz Link Zgłoś
happymix Re: czkawka co robic? 07.04.05, 18:27 Ja polecam przykrycie główki pieluszką, najlepiej ciepłą; chodzi o ogrzanie ciemiączka; nam pomaga też odrobina herbatki lub soczku. pozdrawiam Mama Dominisi 5 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: czkawka co robic? 07.04.05, 19:07 ja malemu daje piers i szybciutko mija... a swoja droga juz w brzuszku czesto miewal czkawki wiec nie warto szukac przyczyn... Odpowiedz Link Zgłoś