asia9946 28.04.05, 19:32 napiszcie, prosze, czy temepratura 37.3 stopni u miesiecznego dziecka to powod do niepokoju, maly czesto ma taka temperature, wtedy marudzi,placze, czesto chce cyca. pozdrawiam Joasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanka13 Re: goraczka 28.04.05, 19:37 Witaj, z pewnoscia nie jest normalne, zeby maluszek mial czesto podwyzszona temperature....moja pediatar mowila, ze 2-3 kreski to jeszcze nie powod do niepokoju, ale 37,3 - powinnas skonsultowac -chocby telefonicznie- z lekarzem! Moze to byc np. jakas infekcja drog moczowych...albo cokolwiek innego. W kazdym razie, chyba lekarz powinien sie tu wypowiedziec... hanka Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: goraczka 28.04.05, 19:43 Z tego co ja wiem, to temp. do 37,5 jest normalna utakiego dziecka. I to po odjęciu już. Jak mierzysz w pupie, odejmij 5 kresek. Powyżej 37,5(po odjęciu) -skontaktuj się z pediatrą. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
monanan Re: goraczka 28.04.05, 21:44 moj maly mial 37,3 przez kilka pierwszych miesiecy non stop. taka jego uroda Aha, zalezy tez jak mierzysz - jesli w odbycie, to wiesz ze trzeba odjac ok 5 kresek Odpowiedz Link Zgłoś
mamatomka1 Re: goraczka 28.04.05, 22:03 twoja dzidzia ma normalną temperaturę - do 37,5 stopnia (jeżeli mierzysz w odbycie. tam temperatura jest o 5 kresek wyższa niż pod pachą. nie ma się więc o co martwić. w razie czego jak w przyszłości będzie miało gorączkę daj dziecku paracetamol dla niemowląt w czopkach najlepiej działa. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś