agniecha77 19.05.05, 21:03 witam zastanawiam czy mozna dac swojej 9 miesiecznej corci i co oprocz mleka i zupek dajecie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacha111 Re: danonki od kiedy? 19.05.05, 21:58 Moja Weronika ma 8 miesięcy i od tygodnia daję jej już danonki. Pediatra powiedziała mi żeby już zacząć wprowadzać. Córcia jest strasznym niejadkiem. Ze zjedzeniem mleka mamy zawsze problem Za to uwielbia zupki. Z innych rzeczy to często robię jej kisiel zalewając świeże owoce lub pokruszone biszkopty. Zasmakowała ostatni także w papkach, np. ziemniak z brokułami i masłem, albo kalafiorem. Lubi też Bobo fruty na gęsto - podgrzewam go i zagęszczam kleikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 07:43 Wiele mam pisało, że ze względu na zawartość cukru i innych dodatków chemicznych im później tym lepiej, nawet po ukończeniu 3 roku życia. Jest wiele deserków w słoiczkach, kaszki i kleiki. Nie spieszyłabym się z danonkami. Chyba nawet producent zaleca dzieciom kilkuletnim. Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 10:15 Weź lepiej jogurt naturalny i zmiksuj z jakimiś owocami. Będzie na pewno zdrowiej i smaczniej. Danonki są w zasadzie od 3 roku życia i nie są najzdrowsyzm pożywieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 11:13 Danonki to twarozek, nie jogurt, wez to pod uwage. Jogurty sa lepsze na poczatek. A poza tym, Danonki sa przereklamowane i przez to w cholere drogie, za te same pieniadze bedziesz miec duzo wiecej jogurtu. A córeczka przeciez jeszcze nie rozrónia marek Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 13:25 W takim razie zwykły twarożek Bieluch z owocami. Moja mała go uwielbia. N szczęśćie nie jest alergiczką. I nie chodzi o rozróżnianie marek tylko o skład, bo czasami niestety jedno drugiemu nie równe. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiali2 Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 12:17 Moja córcia ma 9 miesiecy i zaczęła jeść danonki. Bardzo jej smakują. Natomiast jogurt naturalny jej nie smakuje, nawet jak go zmieszam z owocami. Smak jogurtu jest lekko kwaśny i to powoduje u niej odruch wymiotny. Wiadomo nie je tych danonków codziennie, ale jakies urozmaicenie dla jej jadłospisu Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 13:39 po 3 roku życia, tak twierdzi producent, szkoda, że nie ma tej informacji na opakowaniu a jedynie podają ją na infolinii, zapytani wprost a tu więcej na temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=579&w=23253073&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: danonki od kiedy? 20.05.05, 16:30 Corka mojej kolezanki jest powtornym niejadkiem- ma szesc m-cy wazy tyle co moj maly -troche ponad 6kg. Jedyne co je to danonki.Kolezanka zaniepokojona pytala pediatre i ta powiedziala ze maks 2 dziennie, wazne ze w ogole je. Odpowiedz Link Zgłoś