Dodaj do ulubionych

czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc?

06.08.05, 07:46
no wlasnie to pytanie co w temacie a dodam ze moj synek osmego skonczy 6
miesiecy no i budzi mi sie 2 razy na karmienie a czasem wiecej ale nie wiem
czy to nie orzez zabki..ciezko powiedziec...mialyscie jakies sposoby na to
aby wasze szkraby przespaly cala noc albo przynajmniej jej wieksza czesc?
dzieki
Obserwuj wątek
    • anias29 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 07:52
      Mój synek pół roczku będzie miał 18 sierpnia, a całe noce zaczął przesypiać,
      gdy miał 3 mies. Tyle, że sam się tak "wyregulował"smile
      • beatka209 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 08:08
        Moja córcia 18 kończy 4 miesiące i od drugiego miesiąca przesypia całą noc,
        chyba że zrobi kupke to wtedy krzyczy żeby ją przebrać.

Pozdrawiam
    • katarzynkaf Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 09:41
      A moja Zośka - pół roczna i 6 dniowa wink - budziła się jeszcze w tamtym tygodniu
      raz żeby dac jej smoka (około 1-2) a potem na cycusia około 4-5. Ale koło 4-5
      tak sie rozbudzała, że gadała sobie po cycusiu, bawiła sie, marudziła jeszcze z
      godzinę, półtorej - koszmar. Od tygodnia nie daję jej jeść w nocy - ani pić. Na
      kolację dostaje kaszkę ryzową około 150 ml - łyzeczką, a do tego cycuś do
      oporu, więc nie ma bata nie była głodna! Od trzech nocy spimy w innym niz ona
      pokoju i wstaje dwa razy, żeby dac jej smoczka ale od razu zasypia, wiec idzie
      to przeżyć. A jak ją odzwyczaic od wstawania po smoka to nie wiem. Przeszukaj w
      wyszukiwarce - było dużo forów na ten temat.
      • magda270519761 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 11:20
        Moja śpi od np. 21.00 do 4 - cyc i do 7 , czasem 8
        • anenka3 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 11:22
          Moj ma 7 miesiecy zazwyczj spi od 20 do 5 rano czsem 6 ale ostatnio budzi sie 1-
          2 na smoka, trzeba wstac i mu dac do buzi smoka.
          • mamaolimai Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 11:38
            Majeczka ma już 10 miesięcy i dalej budzi sie w nocy, przeważnie dwa razy.
            Próbwałam już chyba wszystkiego ale nie mogę ją oduczyć tego budzenia się. Jak
            nie dostanie cycusia to nie zaśnie!!!
            • duramgama Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 12:39
              Nie. Srajdzinka (8,5 m) NIGDY tego nie dokonała.
              Pobudki co dwie godziny, co godzinę (jej rekord to coś około 5 godzin longiem,
              ale to było dawno i już zapomniałam, że tak długo można spać...)
              • kagorek Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 18:16
                Czytam i włos sie jezy- prawie wszyskie dzieciaczki spią w nocy, a moje (14.11.2004) potrafi sie obudzic 11 razy w ciagu 7 godzin!ryczy i trzeba poprzytulkac, tak bylo od urodzenia, moze i rozpuscilam, ale jak mial 2 dni i ryczal tak ze oddechu nie mogl zlapac to mialam nie nosic?! Nasza p. doktor mowi ze wyrosnie, i albo ze to zęby, albo kolka ( podobno mozna kolkowac do roku- chyba jestesmy tego przykladem) ale mam pytanie osobiste-czy Ty masz moze jakies teorie na temat tego budzenia ?
    • platerka Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 13:43
      Wręcz przeciwnie, od 6 miesiąca dopiero zaczął się budzic co 2 h. Wcześniej
      budził się tylko raz ok 3:00.
      • edyta785 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 13:58
        Moj Michas ma skonczone 8 miesiecy i nadal sie budzi w nocy,srednio 2 razy na
        cyca.Tez mi sie marza przespane nocki ale mysle ze dopoki karmie to nic z
        tego,ale i tak dobrze ze tylko 2 pobudki inne mamy maja gorzejsmile
    • iwa50 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 06.08.05, 14:08
      Moje 14 miesięczne bliźniaczki wstają do cyca ze 4 razy. Dobrze jest jak budzą
      się razem to podłaczają się obie do cycka. Teraz mają taki okres że "pożywiają"
      się w większości tylko mną smilePozdrawiam
      • czerem pozazdrościć 06.08.05, 19:15
        kubuśskończył 5m-cy. do 4 m-cy spał nawet ładnie. od jakiegoś miesiąca budzi
        się co 2lub co godzinęsad ostatnio w zasadzie wygląda to tak, że przysypia
        ciągiem 2 razy po 2 godziny a tak to budzi się co godzinę. ja ledwo
        funkcjonujęsad mały jest karmiony naturalnie i modyfikowanym. w zasadzie pierś
        je tylko nocą, ale często zdaża się, że jak się budzi to nie chce jeść. chyba
        chodzi mu o przytulenie. nie wiem co z tym zrobić - tym bardziej że od września
        wracam do pracy. mały ma już rozszerzaną dietę - je przeciery
        owoceowe,warzywne, zupkę jarzynową. dzisiaj dostanie przed snem mleko
        modyfikowane zagęszczone kaszką kukurydzianą. ciekawe ile pośpi po tym....
        • 82nati Re: pozazdrościć 01.09.05, 12:12
          moja ma roczek, spi ze mna i pije cyca 4-5 razy w nocy
    • oneway9 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 12:35
      po pierwsze wiek - do 6 miesiaca bardzo trudno jest malenstwu wytrzymac cala
      noc bez ssania i mamy, ale pozniej a juz od 10 miesiaca na pewno powinnyscie
      przestac karmic dzieciaczki w nocy, bo glodne to one juz nie sa; u mnie
      sprawdzila sie metoda z woda (ale nigdy ciepla tylko taka jaka ma stojac sobie
      w buteleczce obok lozka; jak sie wybudzal to dawalam mu pic, ale chyba chodzilo
      bardziej o ssanie i wypijal ok 60ml (wiecej nie wlewalam bo pil do konca az sam
      poczul ze pusta), odwracal sie na boczek pozniej na brzuch i zasypial, bardzo
      wazne jest niewybudzanie czyli cichutko, bez swiatel itd; teraz juz przesypia
      cale noce od 21 do 6, 7. Ameryka!!!
      • 82nati Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 13:02
        niestety moja mała nie uznaje smoczka, tym bardziej butli i nie da się oszukać
        bo już próbowałam, mleka, kaszki, kleiki i wszelaki nabiał odpadają bo po 1. ma
        AZS, a po 2 nie znosi tego no chyba ze bakus lub danonek, ale to zakazane bo
        nienaturalne.
        • oneway9 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 16:08
          jesli juz moze (ma ponad 4 miesiace) to sprobuj cos smacznego np sok jablkowy
          Bobofrut (przecierowy malo slodki, ale wystarczajaco) ale przez smoczek 2 zeby
          musial mocno ciagnac, a dopiero po jakim czasie wprowadz wode; takie mocne
          ssanie (bo musi zeby miec a dobre) meczy i zaspokaje te potrzebe. zpomnialam o
          tym jak pisalam wczesniejszego mail'a bo tak wlasnie zaczelismy, od soku
    • martaglowacka Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 13:13
      I mój synek (teraz 4 lata) i córcia (3 miesiące) zaczęli przesypiać noce od
      około 1,5 miesiąca życia. Ale byli (są) na butli. Wieczorkiem większa porcja i
      śpią 8-9 godzin (od 20-21, do 4-5 rano). Może jeszcze nie rewelacja, ale zawsze
      coś smile
      • 82nati Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 13:20
        grzebałąm grzebałam i znalazłam

www.torun.mm.pl/~wakietka/jnth.pdf
    • wenus.z.willendorfu Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 16:16
      Moja córka zaczęła przesypiać noce po odstawieniu od piersi, czyli po 9
      miesiącu życia
    • d.w41 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 16:54
      Moja córa za 2tyg skończy pół roku. Całe nocki przesypia od momentu gdy
      skończyła 2tygodnie(śpi 9-10godz)
      • grzalka Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 17:12
        Moim chłopakom nie udało sie jeszcze przespac ANI JEDNEJ całej nocy, a mają juz
        10,5 miesiaca
    • agula19795 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 01.09.05, 23:40
      Mój synciu, budził się co dwie godziny i tak mu zostało. Teraz ma 5 miesięcy.
      Nie mam pojecia co mam z tym zrobić. Jest na piersi i nie chcę mu dawać
      sztucznego mleka, lub innych przysmaków na noc. Bo z drugiej strony nocne mleko
      jest najbardziej wartościowe. Chyba poczekam aż sam stwierdzi, że już mu sie
      nie chce budzićsmile)
    • gruba135 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 02.09.05, 06:31
      Mam to szczęście,że moja 4,5-miesięczna córcia cały czas przesypia jak aniołek,
      od 19-tej do 6-stej.Niczego szczególnego nie robię,ona po prostu chyba tak ma i
      mam nadzieję,że to się nie zmieni.
      Pozdrówki.
      Daga
      • karolina-goch Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 02.09.05, 10:07
        Kuba od 2 miesiąca przesypiał od 22.00 do 8.00 teraz wybudza się około 9.00
        śpioch wink Wraz z mężem staraliśmy się późno go kłaść, bo wtedy maluch późno
        też wstawał. Z czasem Kubuś zaakceptował sobie godzinę 21 na kąpanie której
        bardzo przestrzegaliśmy i przestrzegamy.
    • kasika75 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 02.09.05, 07:50
      uroki macierzynstwa , nieprzespane noce.Moj synus 7 miesiecy na cycusiu , budzi
      sie ok 5 razy,taki urok , jedne dzieciatka , spia inne nie , nie jest tak
      tragicznie do momentu , do kiedy wraca sie do pracy , bo wtedy kryzys wciagu
      dnia , ja naszczescie do pracy nie wracam , wiec odsypiam z malenstwem po
      południu ( przez dwa lata mieszkałam za scianą ze studentem imprezowiczem , nie
      było nocybez imprezy . to był dopiero dramat)
    • agnese79 Re: czy wasze maluchy przesypiaja juz cala noc? 02.09.05, 10:15
      A moja coreczka,ktora za tydzien bedzie miala dwa miesiace zrobila sobie
      dzisiaj 11,5 godziny przerwy nocnej. smile Do tej pory w nocy miala przerwy 7 i 4
      godziny. Jestem wniebowzieta i mam nadzieje, ze jej tak zostanie.
      Bardzo sie staram, zeby baaaaaaardzo duzo zjadla przed spaniem (podwona porcje:
      tzn z obydwu piersi), a wszelkie nocne karmienia odbywaly sie w ciszy i
      calkowitej ciemnosci.
      Ale w dzien to nie lubi za bardzo spac i ma problemy z zasypianiem nawet jak
      widac ze jest spiaca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka