hajduczek2006 11.03.06, 11:33 Ratunku!!! Mój siedmiomiesięczny synek waży ponad 10 kg. Co mam zrobić zeby go troche odchudzić?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 11:45 tak malych dzieci sie nie odchudza. nalezy tylko rygorystycznie przestrzegac doety. odpadaja kaszki, budynie, slodzenie czegokolwiek, samo mleczko, duzo warzyw, malo owocow. no i mozesz sie z nim wiecej bawic aktywnie, zeby sie ruszal. Odpowiedz Link Zgłoś
basia112 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 11:51 DZIECI SIĘ NIE ODCHUDZA!!!!Po roku jak zacznie biegac sam schudnie.Co ci kobieto przyszło do glowy BOŻE!!Masz zdrowego dzieciaczka?-to sie ciesz a nie eksperymentuj na nim pomysl! Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 18:47 basia112 napisała: > DZIECI SIĘ NIE ODCHUDZA!!!!Po roku jak zacznie biegac sam schudnie.Co ci kobiet > o > przyszło do glowy BOŻE!!Masz zdrowego dzieciaczka?-to sie ciesz a nie > eksperymentuj na nim pomysl! krzyk nie czyni wypowiedzi bardziej wiarygodna. od kiedy gruby=zdrowy? jakies babciowe poglady prezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 12:18 A ile wazył jak się urodził? Bo wiesz, jak wazył ponad 4, to jego obecna waga wcale nie jest szokująca - koło 5. miesiąca dzieci co najmniej podwajają wagę urodzeniową i dalej rosną. Jak dotychczasowe przyrosty? Jak wzrost? Co mówi lekarz?! Zresztą... 10 kg w wieku 7,5 miesięcy to mniej niż u 10% chlopców w tym wieku. Popgięło cię, Hajduczek. bi.gazeta.pl/im/5/1326/m1326945.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
magda270519761 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 12:39 Nic nie rób i nie odchudzaj , jeszcze się będziesz prosić , żęby coś zjadł , moja na 6 m-cy 10 kg, a teraz ma ponad rok i już tylko 12.5 kg i już je coraz rzadziej i nie wszystko , moja tak dobrze wygladała na cycu ,a teraz pije kaszki i bebiko, wsuwa ziemniaki , zup nie chce , do 10 m-cy to jadła co 2-3 godz. dłużej bez jedzenia nie wytrzymywała , a teraz co 4 godz. i je w sumie 4 razy. Odpowiedz Link Zgłoś
robin2510 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 13:02 skontaktuj się z pediatrą aby ustalić co mozna z diety malca wyeliminować, aby go dalej nie podtuczać, bo jak takim tempem będzie tyło..... to sama wiesz jak to się może skończyć. To co można zrobić w tej kwestii teraz, to zrób to, ponieważ potem moze być już za późno, i dziecko stanie się poprostu otyłe. I nie wiem, czy można liczyć, że potem "samo mu przejdzie " jak zacznie chodzić,różnie to wygląda u różnych dzieci i nie zawsze się sprawdza, jak to opisują moje przedmówczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga9610 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 15:56 nie przejmuj się mój mały ma 6 miesięcy i waży 9700 .zacznie chodzić i będzie ok.znam dziecko które bylo bardzo grubiutkie ale jak zaczął chodzić to taki jest chudziutki że go nie poznałam.z życia wiem że lepiej jak dziecko je niż nie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_nl Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 16:06 Moj ma 7 miesiecy i wazy 9,5kg. Pediatra powiedzial ze ani za chudy ani za gruby, bardzo proporcjonalny. Wzrost w tym samym centylu co waga i wtedy jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 19:37 wazy sporo ale ile ma wzrostu? jak to wyglada na siatkach centylowych? Moim zdaniem jezeli dziecko tyle wazy, bo po prostu duzo je to znaczy,ze jego organizm tyle potrzebuje.Chyba ze podrzucasz mu slodycze i slodzone napoje.Wtedy sa to bezsensowne puste kalorie. Moj syn ma 13 m-cy i wazy 10 kg ale to wcale nie znaczy, ze waga mojego jest dobra, a Twojego niePewnie chlopaki maja inna budowe ciala i podejrzewam ,ze Twoj jest wyzszy od mojego I ostatnie zdanie-teraz juz waga nie bedzie tak rosla,pewnie do roku przybierze z pol kg wiec jest to zuplenie normalna waga. Odpowiedz Link Zgłoś