Dodaj do ulubionych

"odchudzanie" niemowlaka

11.03.06, 11:33
Ratunku!!! Mój siedmiomiesięczny synek waży ponad 10 kg. Co mam zrobić zeby
go troche odchudzić??
Obserwuj wątek
    • maretina Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 11:45
      tak malych dzieci sie nie odchudza. nalezy tylko rygorystycznie przestrzegac
      doety. odpadaja kaszki, budynie, slodzenie czegokolwiek, samo mleczko, duzo
      warzyw, malo owocow. no i mozesz sie z nim wiecej bawic aktywnie, zeby sie
      ruszal.
    • basia112 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 11:51
      DZIECI SIĘ NIE ODCHUDZA!!!!Po roku jak zacznie biegac sam schudnie.Co ci kobieto
      przyszło do glowy BOŻE!!Masz zdrowego dzieciaczka?-to sie ciesz a nie
      eksperymentuj na nim pomysl!
      • maretina Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 18:47
        basia112 napisała:

> DZIECI SIĘ NIE ODCHUDZA!!!!Po roku jak zacznie biegac sam schudnie.Co ci
        kobiet
        > o
        > przyszło do glowy BOŻE!!Masz zdrowego dzieciaczka?-to sie ciesz a nie
        > eksperymentuj na nim pomysl!
        krzyk nie czyni wypowiedzi bardziej wiarygodna.
        od kiedy gruby=zdrowy? jakies babciowe poglady prezentujesz.
    • mika_p Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 12:18
      A ile wazył jak się urodził? Bo wiesz, jak wazył ponad 4, to jego obecna waga
      wcale nie jest szokująca - koło 5. miesiąca dzieci co najmniej podwajają wagę
      urodzeniową i dalej rosną. Jak dotychczasowe przyrosty? Jak wzrost? Co mówi
      lekarz?!

Zresztą... 10 kg w wieku 7,5 miesięcy to mniej niż u 10% chlopców w tym wieku.
      Popgięło cię, Hajduczek.
      bi.gazeta.pl/im/5/1326/m1326945.jpg
      • magda270519761 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 12:39
        Nic nie rób i nie odchudzaj , jeszcze się będziesz prosić , żęby coś zjadł ,
        moja na 6 m-cy 10 kg, a teraz ma ponad rok i już tylko 12.5 kg i już je coraz
        rzadziej i nie wszystko , moja tak dobrze wygladała na cycu ,a teraz pije
        kaszki i bebiko, wsuwa ziemniaki , zup nie chce , do 10 m-cy to jadła co 2-3
        godz. dłużej bez jedzenia nie wytrzymywała , a teraz co 4 godz. i je w sumie 4
        razy.
    • robin2510 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 13:02
      skontaktuj się z pediatrą aby ustalić co mozna z diety malca wyeliminować, aby
      go dalej nie podtuczać, bo jak takim tempem będzie tyło..... to sama wiesz jak
      to się może skończyć. To co można zrobić w tej kwestii teraz, to zrób to,
      ponieważ potem moze być już za późno, i dziecko stanie się poprostu otyłe. I
      nie wiem, czy można liczyć, że potem "samo mu przejdzie " jak zacznie
      chodzić,różnie to wygląda u różnych dzieci i nie zawsze się sprawdza, jak to
      opisują moje przedmówczynie.
      • kinga9610 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 15:56
        nie przejmuj się mój mały ma 6 miesięcy i waży 9700 .zacznie chodzić i będzie
        ok.znam dziecko które bylo bardzo grubiutkie ale jak zaczął chodzić to taki
        jest chudziutki że go nie poznałam.z życia wiem że lepiej jak dziecko je niż
        nie.pozdrawiam
    • kinga_nl Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 16:06
      Moj ma 7 miesiecy i wazy 9,5kg. Pediatra powiedzial ze ani za chudy ani za gruby, bardzo proporcjonalny. Wzrost w tym samym centylu co waga i wtedy jest ok.
      • mmala6 Re: "odchudzanie" niemowlaka 11.03.06, 19:37
        wazy sporo ale ile ma wzrostu? jak to wyglada na siatkach centylowych? Moim
        zdaniem jezeli dziecko tyle wazy, bo po prostu duzo je to znaczy,ze jego
        organizm tyle potrzebuje.Chyba ze podrzucasz mu slodycze i slodzone napoje.Wtedy
        sa to bezsensowne puste kalorie.
        Moj syn ma 13 m-cy i wazy 10 kg ale to wcale nie znaczy, ze waga mojego jest
        dobra, a Twojego niesmilePewnie chlopaki maja inna budowe ciala i podejrzewam ,ze
        Twoj jest wyzszy od mojegowink
        I ostatnie zdanie-teraz juz waga nie bedzie tak rosla,pewnie do roku przybierze
        z pol kg wiec jest to zuplenie normalna waga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka