pdj 12.03.06, 20:24 julcia ma skonczone 9 miesiecy. obawiam sie,z e gdy poloze ja spac na brzuszku do dojdzie do (tfu,tfu) uduszenia itp. czy wasze dzieciaczki spia na brzuszku w nocy. czy moje obawy sa uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mik04 Re: spanie na brzuszku 12.03.06, 20:26 Tak - moje dzieckośpi na brzuchu. Jeśli mała sama się przewraca z brzucha na plecy i na odwrót to się raczej nie udusi Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: spanie na brzuszku 12.03.06, 21:14 Moja corcia od jakis dwoch tygodni tez lubi spac na brzuchu, sama sie w nocy przewraca (ma teraz 8,5 m-ca) i tez sie zastanawialam czy jest to bezpieczna pozycja. Ale na plecy juz nie wraca (potrafi, ale chyba w nocy jest zbyt zaspana), najwyzej zaczyna siadac lub plakac. Wtedy ja wstaje i ukladam ja na plecach. Wspomne, ze ja tez lubie spac na brzuchu. Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
prosta.krosta Re: spanie na brzuszku 12.03.06, 21:24 Moje dzieci spały na brzuszku od chwili odpadnięcia kikuta pępowinowego tj. od około 2 tygodnia życia. Teraz najmłodszy też tak sypia. Ma obecnie 7 m-cy. Jak chce, to się sam przekręca na plecy. Oczywiście, śpi bez poduszki i bez kosmiczych baldachimów nad głową. Odpowiedz Link Zgłoś
agafu Re: spanie na brzuszku 12.03.06, 23:05 milekarzpowiedział że dziecko ma brzuszku można już klaść na noc do snu od 4 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: spanie na brzuszku 12.03.06, 23:10 Kładłam na brzuchu do spania w czwartym miesiącu życia, bo inaczej nie chciała spać. Potem spała na wznak, a teraz różnie, jak się przewróci. Nawet na poduszce sypia na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: spanie na brzuszku 13.03.06, 08:25 Mój synek spał na brzuchu od urodzenia i jakoś nie przeszło mi przez myśl, że mógłby się udusić. On potrafił tak długo marudzić aż nie położyłam go na brzuchu, wtedy natychmiast zasypiał. Jak skończył 3 m-ce przesypiał już całą noc, często na brzuchu właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
igulo Re: spanie na brzuszku 13.03.06, 17:08 Mój synek spał na brzuszku prawie od początku, zdaniem pediatrów to najbezpieczniejsza pozycja do spania, nie ma możliwości zadławienia się ulewającym pokarmem a nawet najmłodsze dzieciątko ma na tyle siły ze potrafi przekładać główkę na boki. Teraz mały ma 7 miesięcy i układa się już sam tak jak chce, czasami naprawdę dziwne pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś