izaw84 09.04.06, 17:51 jak waszym maluszkom rosly zabki to smarowaliscie masciami?czy te masci pediatra wam przepisywal?moze macie jakies sposoby na ulzenie maluszkowi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moni.l1 Re: zabki!! 09.04.06, 18:15 Chłodzę gryzaki w lodówce,a dziąsła smaruję CALGEL lub BOBODENT (można je stosować do 6x dziennie) Właśnie pierwszy przebił się 1 kwietnia,ALE JAZDA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
owca32 Re: zabki!! 09.04.06, 18:33 Maść można kupić bez recepty w aptece. Bardzo pomaga CALGEL ma w składzie jakiś środek znieczulający, który bardzo pomaga. Jak jest bardzo marudno to na noc daje jej Paracetamol działa przeciw bólowo, bo noce przy ząbkowaniu mogą dać Ci się we znaki. ( ale paracetamol najlepiej żeby przepisał lekarz - podobno, są jednak inne leki przeciwbólowe w syropie dostępne bez recepty warto mieć taki syropek). Mojej małej wyszły 3 ząbki 2 dolne jedynki i jedna góerna, druga górna upr4ta nie chcę się przerżnąć, Natomiast idzą jej również kły i zdarza się że jest niedowytrzymania marudzi cały dzień wtedy ratuje mnie maść. POzdrawiam mama Natalii Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka32 Re: zabki!! 09.04.06, 18:43 u nas teraz tez trwa zabkowanie.stosuje Dentinox, moim zdaniem lepszy niz Calgel.na noc daje Viburcol- czopki homeopatyczne- bez recepty.ewentualnie Paracetamol- najlepiej w czopkach, nie umialam podac w syropku, bo mala plula. U mnie te wszystkie sposoby sa naprawde skuteczne.Sama jestem lekarzem, uwazam ze mozesz podac te srodki bez konsultacji z pediatra, jesli Twoje dziecko jest ogolnie zdrowe i nie jest alergikiem.Spokojnych nocy zycze Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: zabki!! 09.04.06, 20:01 My stosujemy Dentinox i chamomillie dagomedu. Odpowiedz Link Zgłoś