09.04.06, 17:51
jak waszym maluszkom rosly zabki to smarowaliscie masciami?czy te masci
pediatra wam przepisywal?moze macie jakies sposoby na ulzenie maluszkowi!
Obserwuj wątek
    • moni.l1 Re: zabki!! 09.04.06, 18:15
      Chłodzę gryzaki w lodówce,a dziąsła smaruję CALGEL lub BOBODENT (można je
      stosować do 6x dziennie)
      Właśnie pierwszy przebił się 1 kwietnia,ALE JAZDA!!!!!!!!!!!
    • izaw84 Re: zabki!! 09.04.06, 18:22
      a masc przepisuje padiatra??
    • owca32 Re: zabki!! 09.04.06, 18:33
      Maść można kupić bez recepty w aptece. Bardzo pomaga CALGEL ma w składzie jakiś
      środek znieczulający, który bardzo pomaga. Jak jest bardzo marudno to na noc
      daje jej Paracetamol działa przeciw bólowo, bo noce przy ząbkowaniu mogą dać Ci
      się we znaki. ( ale paracetamol najlepiej żeby przepisał lekarz - podobno, są
      jednak inne leki przeciwbólowe w syropie dostępne bez recepty warto mieć taki
      syropek). Mojej małej wyszły 3 ząbki 2 dolne jedynki i jedna góerna, druga
      górna upr4ta nie chcę się przerżnąć, Natomiast idzą jej również kły i zdarza
      się że jest niedowytrzymania marudzi cały dzień wtedy ratuje mnie maść.

POzdrawiam mama Natalii
      • czarodziejka32 Re: zabki!! 09.04.06, 18:43
        u nas teraz tez trwa zabkowanie.stosuje Dentinox, moim zdaniem lepszy niz
        Calgel.na noc daje Viburcol- czopki homeopatyczne- bez recepty.ewentualnie
        Paracetamol- najlepiej w czopkach, nie umialam podac w syropku, bo mala plula.
        U mnie te wszystkie sposoby sa naprawde skuteczne.Sama jestem lekarzem, uwazam
        ze mozesz podac te srodki bez konsultacji z pediatra, jesli Twoje dziecko jest
        ogolnie zdrowe i nie jest alergikiem.Spokojnych nocy zycze
    • alicez Re: zabki!! 09.04.06, 20:01
      My stosujemy Dentinox i chamomillie dagomedu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka