Dodaj do ulubionych

Nie śpi - pomocy

13.05.06, 12:38
moja 5 tygodniowa córka wcale nie śpi w dzień. co jest grane? przecież taki
mały bobasek powinien najeść się, mieć suchą pieluszkę i iść spać, no może
trochę porozglądać się, pobawić. ale moje dziecie wcale nie śpi. cały dzień
leży przy cycku z 30 minutowymi przerwami. nawet na dworzu nie chce spać. co
zrobić? czy to minie?
Obserwuj wątek
    • blesa1 Re: Nie śpi - pomocy 13.05.06, 13:11
      Minie. Układ nerwowy dojrzewa. A płacze? Czy spokojnie leży? I nie daj się
      zwariować podręcznikowym opowiastkom, że "dziecko do 3-go miesiąca życia tylko
      śpi i je" bo to nieprawda.
    • gusia210 Re: Nie śpi - pomocy 13.05.06, 14:44
      Zbyszko też miał okres że spał 3xpo 15 minut w ciągu dnia.Teraz ma 11 miesięcy
      i śpi 1x2godziny.
      • s.mal Re: Nie śpi - pomocy 13.05.06, 16:09
        najchetniej przelezałaby cały dzień przy cycku, choc staramy sie robic przerwy
        zeby zoładek odpoczał. czasem ładnie polezy, czsem pogawozy po swojemu, czasem
        popłacze, ale nie spi. to samo na dworzu. nasze spacery wygladaja tak ze
        wystawiam krzesełko na podwórko i karmie ja.
        najczesciej przysypia przy piersi ale tp na 5-10 minut i z lekko otwartymi
        oczami.
        mam nadzieje ze to sie w końcu jakos unormuje, bo w tej chwili padam z nóg.

pozdrawiam, sory ze bez polskich znaków ale własnie karmie (znowu) i mam 1 reke
        wolna.

• dabis Re: Nie śpi - pomocy 13.05.06, 21:29
      Moj mały nie spał lub spał sporadycznie do 2 i pół. miesiąca. Później, zupełnie
      nagle unormował sobie drzemki i tak sypia trzy razy dziennie o stałych porach
      po 40 min.a ja nareszcie mogę sobie troche poodpoczywać.
    • agastrusia Re: Nie śpi - pomocy 13.05.06, 22:21
      To nie prawda, że małe dzieci tylko jedzą i śpią, Nie wiem kto tą bzdure
      wymyślił. Kacperek tak naprawde zaczął spać w dzień jak skończył 6 m-cy
      • kasia_vk Re: Nie śpi - pomocy 15.05.06, 21:04
        To nie bzdury. Zdarzają się dzieci, które tylko jedzą i śpią. Jestem mamą
        dwójki dzieci, kóre bardzo się róznią pod względem sypiania. Jedno spało w
        dzień tylko 10 minut i czas ten zaczął wydłużać się po ukończeniu pół roku,
        natomiast drugie (ma obecnie pół roku)- zaczyna sypiać coraz krócej, przestało
        spać na spacerach a nie tak dawno mogłam powiedzieć, że właśnie "tylko śpi i
        je". Wydaje mi się na podstawie własnego doświadczenia, że jeśli dziecko dobrze
        i długo śpi w nocy to w dzień wystarczy mu chyba zaledwie krótki odpoczynek.
    • kaska.to Re: Nie śpi - pomocy 15.05.06, 10:43
      Ja się przyłącze, moj synek też nie chciał spac, był tylko cycek i płacz, po m-
      cu przeszedł płacze,ale nie spał.Z m-ca na m-c było lepiej, teraz śpi dłużej w
      dzień niż jako noworodek (10m-cy ma).Śpi jednak dłużej od kiedy przestałam go
      uspiać przy piersi-i w dzien i w nocy spi lepiej.Tak więc, minie,trzeba czkekac.
      Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka