Dodaj do ulubionych

doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia

27.05.06, 20:18
Dziewczyny, czy warto inwestować w drogie krzesełka do karmienia? do jakiego
wieku Wasze dzieci w nich jadły, czy rzeczywiście przydawały się funkcje typu
obniżanie siedzenia czy odchylanie plecków? czy znacie Baby Dreams BAMBI lub
Baby Ono (te 2 rozważam)? Dzięki za pomoc smile)
Obserwuj wątek
    • majan2 Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 27.05.06, 20:57
      Ja od miesiaca uzywam Baby ono, ja na razie jestem zadowolona i nie wyobrazam
      sobie karmienia bez tego. Sluzy tez czasem do zabawy.
      • l.mama Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 27.05.06, 21:04
        a my z kolei mamy baby dreams bambi, jest ładniutkie, ale musisz miec sporo
        miejsca na nie bo jest duze, no i przez tacke mojego drobiazdzka mi sie zle
        karmi, bo nie chce mi sie jej sciagac, poza tym ciezko zapinaja sie pasy, ale
        naczytalam sie wiele dobrego o nim wiec mam nadzieje ze nam dlugo posluzy
    • mamamatyldy Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 27.05.06, 22:11
      my kupilismy na Allegro krzesełko, które jest bardzo funkcjonalne nawet na
      kilka lat wpisz w wyszukiwarce Allegro BeeBee jest super, a zobaczyc zawsze
      mozesz chociażby z czystej ciekawości
    • emma_euro_emma Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 27.05.06, 22:30
      My mamy Bambi, jest fajniutki, ale nie dla mojego synka - je u nas na kolanach. Kupiliśmy go ze 3 m-ce temu i stoi praktycznie nie używane. Chcemy je sprzedać, bo tylko miejsce nam zajmuje.
      • agular Bambi 28.05.06, 10:34
        mamy Beaby dreams bambi i jestesmy bardzo zadowolenia...maly zawsze je w nim
        swoje posilki i juz wie ze jak przyprowadzam krzeselko do pokoju to bedzie
        jedzonko...uwielbia takze sie w nim bawic..jesli chodzi o ułożenie oparcia to
        funkcja pochylenia jest bardzo przydatna np. jak dziecko pije picie z
        butelki...natomiast jak maly nie je to prowadza sobie krzeselko jak
        chodzik..mozna ściągnąć bardzo łatwo tacki jak komuś przeszkadzają smile))
    • gosiik Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 28.05.06, 10:38
      ja mam to pierwsze (bambi) i jest rewelacyjne!
    • carolina2000 Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 30.05.06, 12:06
      Smellson, wkleję tu coś, co napisałam niedawno w innym wątku i już drugi raz
      nie dam rady się tyle spisać. smile))
      Jeśli zamierzasz używać krzesełka głównie do karmienia, a nie po to, by dziecko
      w nim się godzinami bawiło, spało i jeździło po domu (kółka smile), to kup tanie
      jak barszcz, białe plastikowe krzesełko z IKEA. Razem z osobno kupowanym blatem
      (nieobowiązkowy wink, to niecałe 80 zł. Plusy:
      - niska cena;
      - stabilność, choć może na pierwszy rzut oka tak nie wyglada;
      - w wersji bez blatu jest na wysokości przeciętnego stołu, więc można je do
      tegoż stołu przysunąć, położyć jedzonko przed dzieckiem i może ono jeść obiad z
      całą rodziną;
      - jest do bólu praktyczne - da się błyskawicznie umyć, prawie zero zakamarków,
      w których może utkwić jedzenie (a dzieci paćkają strasznie), łatwo je rozłożyć
      (tylko oddejmujesz nogi)i zabrać ze sobą w podróż;
      - ma szelki w komplecie, prawdopodobnie skuteczne, choć przechodzą tylko pod
      siedziskiem i przez uda dziecka, ale ja założyłam takie uniwersalne , które
      można kupić tanio chyba w każdym sklepie dla dzieciaków - obejmują ramiona i
      zapinane są z przodu. Pasują do tego krzesełka.
      - wygląda nowocześnie i nie zajmuje dużo miejsca;
      Jednym słowem - bardzo praktyczne, choć niewypasione krzesełko. Polecam!

Aha, siedzisko może wydawać się ciasne, ale moja trzyipółletnia córka
      przymierzyła się do niego po zakupie smile i doskonale się mieści. Tylko nogi za
      długie ma, więc trudno ją upchnąć smile.
      I jeszcze jedno - to krzesełko jest dla dzieci, które radzą sobie z siedzeniem,
      choć, o ile wiem, jest do kupienia w ikea taka dmuchana poduszka-wkładka.
      Smellson, nie warto inwestować w krzesełko do karmienia, lepiej kupić porządny
      fotelik do samochodu. To tam regulowane siedzisko, pięciopunktowe pasy i
      wzmocnienia boczne mają naprawdę duże znaczenie. smile

• dotkak Re: doradźcie w sprawie krzesełka do karmienia 30.05.06, 14:36
      My mamy BabyDreams Bambi i jesteśmy baaaaaardzo zadowoleni!Mati korzystał z
      niego od końca 5 miesiąca, bo wsadzałam go do rozłożonego krzesełka i sobie
      leżał, a ja spokojnie (i zawsze razem z nim) mogłam posprzątać czy ugotować
      obiad.Bardzo szybko zaczął siadać, więc mogłam mu podawać jedzonko w krzesełku.
      Od zakupu minęlo już 8 miesięcy, a krzesło wciąż w użytku - możemy spokojnie
      zjeść obiad, bo Matiego załadujemy do krzesła dostaje jedzenie (uczy się sam
      jeść), albo książeczkę do przeglądania. Ma dodatkową zaletę- ma zdejmowaną
      tackę - nie trzeba całego stolika odpinać. Polecam gorąco!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka