kasia2705 31.05.06, 21:49 Jakie dawki sab simplex nalezy stosowac dla miesiecznego dziecka przy bolesnym brzuszku (gazy/bolesnosc przy wyproznianiu) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shady27 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 31.05.06, 21:55 ja dawalam 10 kropel do kazdego karmienia Odpowiedz Link Zgłoś
miki2303 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 31.05.06, 22:31 Według niemieckiej ulotki 30 kropel do mleka i tak ja dawałam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: Sab simplex - dawkowanie??? 01.06.06, 20:39 miki2303 napisała: > Według niemieckiej ulotki 30 kropel do mleka i tak ja dawałam. pozdrawiam Hm, może masz inną ulotkę, bo na tej, którą ja mam jest wyraźnie napisane 15 kropli PO JEDZENIU dla niemowląt ! 30 kropli to jest dawka dla dzieci w wieku szkolnym. Ulotka -> www.gifte.de/Antidote/sab_simplex.htm Ja dawałam 3 x na dobę (co 8 godz.) zawsze po jedzeniu, w ciągu dnia 5 kropli, na noc 10 i wystarczało. Odpowiedz Link Zgłoś
feema-to-ja Re: Sab simplex - dawkowanie??? 02.06.06, 11:29 gdzie masz napisane PO JEDZENIU???? Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta11113 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 02.06.06, 12:12 Ja podaje 3 razy dziennie po 15 kropelek tak mi kazał lekarz dodoatkowo podaje DEBRIDAT 2,5 ml też 3 razy dziennie i granulki z polecenia lekarza POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
kiki80 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 04.06.06, 23:24 ja podawałam 4 razy dziennie po 8 kropli przed jedzeniem-zalecenie pediatry!to jest najlepszy lek na kolki te nasze polskie sie chowaja i mowil ze nie ma sensu dawac wiecej tego niz po 8 kropelek Odpowiedz Link Zgłoś
aga25101 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 05.06.06, 10:33 ja dawalam 13 kropel 3 razy dziennie do mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
tonkabean Re: Sab simplex - dawkowanie??? 31.05.06, 22:49 Gdy moj synek skonczyl 3 tygodnie rozpoczely sie kolki, podawalam Sab simplex 10 kropel przed karmieniem 5 razy dziennie, po miesiac zmniejszylam do 7 kropli 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 dziekuje 01.06.06, 10:25 chodzilo mi wlasnie o to ile kropli i jak czesto. Zastosuje u mojego synka Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 01.06.06, 11:09 15 kropli do KAŻDEGO posiłku, nawet w nocy i trzeba go stosoważ systematycznie a gdy kolki zaczną mijać to nie należy od razu odstawiać leku tylko stopniowo schodzić z dawkowania, co drugie karmienie co trzecie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_mamusia Re: Sab simplex - dawkowanie??? 01.06.06, 20:43 A może najlepiej zapytać lekarza. Tutaj sie raczej nie dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_mamusia Re: lekarze czesto nie wiedza co to jest 01.06.06, 21:42 To ja bym chyba nie dała miesięcznemu dziecku czegoś czego nie znają lekarze. Albo pokazałabym lekarzowi, żeby poznał i wiedział na przyszłośc. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: lekarze czesto nie wiedza co to jest 01.06.06, 21:49 ja tez nie, ale mam rodzine za granica i tam to podaja, wiec nie bylam taka ciemna w tej materii... Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: lekarze czesto nie wiedza co to jest 01.06.06, 21:59 Sab Simplex to nic innego jak simeticon, czyli odpowiednik angielskiego Infocolu, który jest dostępny w polskich aptekach. Różnią się jedynie stężeniem w dawce, więc Sab Simplex jest skuteczniejszy. Ja również mam od rodziny z Niemiec, moja kuzynka podawała to swojej córeczce, jak miała kolki. Odpowiedz Link Zgłoś
ajka1 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 02.06.06, 11:20 Mam koleżankę w Niemczech która jest pediatrą i to ona właśnie mi poleciła ten lek na kolki i ustaliła dawkowanie już w 3 tygodniu życia dziecka i powiedziała, że to jest właśnie rewelacyjny lek przede wszystkim na kolki ale nie tylko ona swojemu 2 letniemu dziecku podaje go przy zwykłym bólu brzuszka, jak niedawno bawiąc się w piaskownicy najadł się piasku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
aniqa1 Re: Sab simplex - dawkowanie??? 04.06.06, 23:00 posluchaj zadne po jedzeniu! jesli dajesz te krople dawaj do butelki jesli karmisz piersia to na lyzeczke wlej 15 kropelek sciagnij w mala strzykawke i w trakcie karmienia wstrzyknij maluszkowi do buzi a jezeli nie beda pomagac to sprobuj wode koperkowa i tew do mleka Odpowiedz Link Zgłoś