Dodaj do ulubionych

Enfamil ?!

14.06.06, 11:29
czy ktoś zna takie mleko?
wczoraj miałam ogromny kryzys z karmieniem
mała darła się cały dzień z głodu
na wieczór poddałam się i wysłałam męża do apteki po mleko
przywiózł ten Enfamil Premium - podobno w aptece polecili jako lepsze od NAN
i Bebiko
ale na opakowaniu napisano, że to dla niemowląt nie karmionych piersią
a ja chce jej dawać takie mleko tylko w takich sytuacjach podbramkowych
to jak to jest? może któraś z mądrych mam wie...
Obserwuj wątek
    • kanaviosta Re: Enfamil ?! 14.06.06, 11:34
      uzywamy Enfamilu, moja córka chętnie je to mleko. mleko Nan i humana szkodziły
      jej. mała rozwija się dobrze, nie ma żadnych problemów brzuszkowych.
      przy każdym karmieniu podaję pierś i dokarmiam Enfamilem.
      nie wiem jednak czy można stosowac takie mleko sporadycznie. wiem że podczas
      zmiany mleka mogą wystąpić problemy brzuszkowe i problemy z wypróżnianiem. poza
      tym nie każde dziecko karmione piersią ma ochote na mleko modyfikowanewink
      Enfamil to moim zdaniem dobre mleko, ale jeżeli chcesz je stosować w taki
      sposób jak piszesz, to najlepiej zasięgnij porady pediatry.
      • kasia_sp Re: Enfamil ?! 14.06.06, 12:57
        oni tak piszą na każdym mleku modyfikowanym (też dokarmiałam Enfamilem, Bebiko,
        a teraz Nutramigenem) .... chyba żeby zaznaczyć że najlepiej to piersią, bo
        jakby w pierwszej kolejności "na tapetę" idzie pierś no a tak to mleczko z
        puszki takie czy inne; a po drugie to chyba to że będziesz musiała je butla
        podać i dzidzia może się rozleniwić, ale to ine reguła
      • kasia_sp Re: Enfamil ?! 14.06.06, 12:58
        a swoją drogą Enfamil to faktycznie bardzo dobre mleczko
        niestety musiałysmy odstawić bo u malej wyszło podejrzenie nietelrancji laktozy
        dlatego karmimy Nutramigenem
    • helena79 Re: dziękuję 14.06.06, 17:38
      dziękuję, przyznam że trochę mi lepiej po tych waszych opiniach
      właśnie był u nas lekarz i powiedział, że mogę Julkę doraźnie dokarmiać jeśli
      już naprawdę jest głodna, a w cycu nic nie mam...
      chociaż szczerze powiem, że strasznie mi przykro z tego powodu, że malutka jest
      głodna i właśnie piję ogromny kubek bawarki (jedni mówią że pomaga inni, że
      szkodzi - ale tonący i brzytwy się chwyta)
      • luna333 Re: dziękuję 14.06.06, 19:30
        polecam częstsze przystawianie zeby zwiększyć ilość mleka- to ad. niedoborów, popijanie herbatki na laktację - ja pijałam hipp a enfamil- bardzo duzo mam dzieci cycowych własnie to mleczko dawało i dzieciaki je lubiły ale to gust "bobasa" i jego samopoczucie o tym decyduje smile
      • mika_p Re: dziękuję 14.06.06, 21:46
        Heleno, cyz widziałaś kiedyś krowę pijącą bawarkę ? big_grin Mleko nie robi się z
        mleka, tylko z wody i krwi. Możesz nic nie jeść, a mleko i tak będzie miało
        właściwy skład, to najwyżej ty utracisz zdrowie, bo mleko się wytworzy twoim
        kosztem. Z bawarka badz ostrozna, alergie na krowie mleko sa powszechne.

Wczoraj było bardzo gorąco, może malutka krzyczała ze zdenerwowania
        spowodowanego upałem? A moze faktycznie potrzebowała wiecej mleka, czy pijesz
        wystarczajaca ilosc płynów? Jesli tak, to spedz z Julka ze 2 dni w łózku,
        pozwalajac jej ssac ile chce, to najlepszy sposób an podkręcenie laktacji.
    • aso.g Re: Enfamil ?! 15.06.06, 13:05
      Moja córciadostawała Enfamil na noc a reszta dnia moje mleczko. Bardzo polecam
      Enfamil. Pediatrzy też je polecają.
      • agalew Re: Enfamil ?! 15.06.06, 13:10
        tez polecam! czasem bardzo sporadycznie dokarmiam małą Enfamilem. Poza tym jest
        cały czas na cycu. Wszyscy mi bardzo polecali to mleczko. pozdrawiam
        • ledzeppelin3 Re: Enfamil ?! 15.06.06, 13:53
          Enfamil Premium Lipl to mleko zawierające nienasycone kwasy tłuszczowe w
          podobnych proporcjach jak mleko kobiece- mają korzystny wpływ na rozwój kory
          mózgowej dziecka. Można go stosować przy karmieniu mieszanym.
    • niepytana Re: Enfamil ?! 15.06.06, 19:09
      Enfamil dawalam synowi ktory ma juz prawie 10 lat. Poprostu w ta mieszanke byl
      zaopatrzony szpital gdzie rodzil sie moj syn i dostalam kilka puszek do domu.
      Mieszanka jak mieszanka, ani gorsza ani lepsza. Zalezy jeszcze jaki Enfamil. Ja uzywalam ta rozowa. Niskie zelazo. Ale jest cala gama innych. Z dwoma corkami uzywalam
      Similac Advance.
      Tylko ze z pierwsza tez niskie zelazo a z druga juz z zelazem. Znowu w
      szpitalach gdzie sie corki rodzily byly mieszanki Similac Advance, dostalam
      znowu kilka puszek do domu na sprobowanie i tak juz zostalo. O i jeszcze mi sie
      przypomnialo ze szpital w ktorym rodzil sie moj syn przeszedl z Enfamil na
      Similac Advance, takze jak rodzila sie moja corka to juz uzywali Similac
      Advance. Nie wiem dlaczego zmienili. Moze jest lepsza, a moze tansza, moze dala
      lepsza oferte dla szpitala. Nie mam pojecia. Trzecia corka rodzila sie w innym
      szpitalu i tam rowniez dawali Similac Advance. Nie wiem czy Ci to pomoze, i nie
      wiem czy tu nie za bardzo tych rozwazan nie pogmatwalam wink)) ale poczytac
      mozna. O i nie patrz ze to dla dzieci nie karmionych piersia. Mozna spokojnie
      dokarmiac. Powodzenia.
    • vallery Re: Enfamil ?! 16.06.06, 11:44
      czesc
      ja mialam bardzo podobna sytuacje - dziecko nie zawsze najadalo sie piersia, za
      rada pediatry zaczelam w takich sytuacjach kryzysowych podawac dziecku wlasnie
      enfamil - dziecko bylo na piersi, ale gdy sie nie najadlo, dostawalo butle z
      enfamilem, najczesciej wieczorem przed snem, ale nie codziennie, tylko wowczas,
      gdy faktycznie brakowalo mi pokarmu.
      synek nie mial ani zaparc, ani innych sensacji, polecam to mleko, tylko ze -
      niestety - jest dosc drogie i naprawde ciezko je dostac (warszawa), nie
      wszystkie apteki maja.
    • budzik11 Re: Enfamil ?! 16.06.06, 13:06
      Na każdym mleku modyfikowanym piszą, że jest dla dzieci ie karmionych piersią,
      bo te karmione piersią jedzą (teoretycznie) tylko mleko z piersi więc nie
      potrzebują modyfikowanego.
      Enfamil reklamowanyy jest bardzo mocno w pismach kobiecych, ja nawet dostałam
      filmik reklamowy o tym, jak on cudownie wpływa na rozwój mózgu dziecka i dzięki
      niemu moje dziecko ma wyronąć na małego geniusza (ale karmię córke wyłącznie
      naturalnie więc niestety, nie będzie geniuszem wink
      • niepytana Re: Enfamil ?! 16.06.06, 16:45
        > Enfamil reklamowanyy jest bardzo mocno w pismach kobiecych, ja nawet dostałam
        > filmik reklamowy o tym, jak on cudownie wpływa na rozwój mózgu dziecka i
        dzięki
        > niemu moje dziecko ma wyronąć na małego geniusza (ale karmię córke wyłącznie
        > naturalnie więc niestety, nie będzie geniuszem wink

Nie za bardzo. Tam jest napisane ze mieszanka zawiera jakis tam skladnik ktory
        jest rowniez odnajdowany w mleku matki ktory pomaga dobremu rozwojowi mozgu.
        Czyli zeby dzieci karmione butelka tez mialy szanse na bycie geniuszami,
        zagwarantowana do niedawna tylko dzieciom ktore ssa cycusia wink Wiec Twoje
        dziecko zapewne bedzie geniuszem tyle tylko ze teraz bedzie miala rowniez
        konkurencje w dzieciach butelkowych wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka