basia7712 09.07.06, 21:25 czy ktoś ma doświadczenie lub coś wie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda.k24 Re: zrośnięte wargi sromowe 09.07.06, 21:51 Moja córeczka miała zrośnięta wargi sromowe. Wykryła to pani doktor pediatra jak Martynka miała 5 miesięcy, czyli dość wcześnie. Dostałyśmy skierowanie do chirurga dziecięcego no i oczywiście bardzo to przeżywałam. W gabinecie pani doktor posmarowała wargi żelem znieczulającym, wzięła coś co przypominało szydełko no i rozcięła, nawet kropla krwi nie popłynęła. Ja nie mogłam na to patrzyć, bo myślałam, że to będzie bolało moją Martynkę, ale ona się nawet nie zorientowała, że coś jej robią. Patrzyła się zadowolona w lampę no i na szczęście obyło się tylko na strachu i nerwach mamusi. Aha i jeszcze robiłam jej okładziki z rumianku przez 2-3 dni. Wszystko jest w najlepszym porządku, a mała ma już skończony roczek. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
mamand Re: zrośnięte wargi sromowe 10.07.06, 07:47 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=zro%B6ni%EAcie+warg+sromowych&ile=20&sort=data_desc&spojnik=and&forum=577&poz=0&A_szukaj=temat&x=0&y=0&zywe=2 Odpowiedz Link Zgłoś