Dodaj do ulubionych

Tańsze pampersy

27.07.06, 09:04
Moje dziecko używa jak to mówią tych lepszych czyli droższych pampersów ale
chciałabym wprowadzić te tańsze (lepsze np. na wyjście). Tak więc jakie
polecacie? Jaka jest ich cena. Wiem, że wszystko zależy od dziecka jak
przyjmie ale chciałabym usłyszeć co polecacie.
Obserwuj wątek
    • maga202 Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 09:17
      Pampersy są zawsze w podobnej cenie.
      Nie wiem o jakie tańsze pampersy Ci chodzi. W promocji można zawsze taniej kupić.
    • acha051005 Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 09:17
      Ja tez uzywalam dlugo Pampersow, ewentualnie Huggiesow, ale ostatnio kolezanka
      polecila mi pieluchy z Rossmanna. W brazowym opakowaniu sa bez ceratki, kosztuja
      troszke ponad 30 zl za 56 pieluch (my juz uzywamy rozmiar 4). Naprawde w niczym
      nie sa gorsze od Pampkow. A bardziej mi sie podoba to, ze maja gumeczke z tylu.
      Sprobuj, moze tobie tez beda pasowaly. Tylko pamietaj, ze sa dwa rodzaje, te
      tansze sa z ceratka.
    • adad05 Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 09:22
      Witam, jaod urodzenia syna zaczęłam od pampersów newborn i nie byłam nimi
      zachwycona ponieważ ceratka ze środka sie przyklejała małemu do pupy a czasem
      wyłażiły z nich kuleczki żelowe... Koleżanka poleciła mi pampersy Belli i do
      tej pory ich używam bo według mnie są super. Julkowi nie odparza się pupa, nie
      przemakają i są miękie. Mój syn ma teraz prawie 11 tygodni i narazie używamy
      tych od 3-6 kg.Cena to 20 zł za 38 sztuk. Wydaje misię ,ze kwota jest niewielka
      w porównaniu do innych. Pozdrawiam,
      Ada z Julkiem
      <a
      href="tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20729;31/st/20060531/dt/6/k/1bef/
      preg.png"</Czekamy na Julka...>
      • neonatus51 Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 09:48
        adad05 napisała:
        Koleżanka poleciła mi pampersy Belli i do
        > tej pory ich używam bo według mnie są super. Julkowi nie odparza się pupa,
        nie
        > przemakają i są miękie. Mój syn ma teraz prawie 11 tygodni i narazie używamy
        > tych od 3-6 kg.Cena to 20 zł za 38 sztuk.

Chodzi pewnie o HAPPY?Zgadzam się!Są świetne!smile
        tickers.tickerfactory.com/ezt/d/2;10726;307/st/20060531/n/nasz+synek+/dt/6/k/1b2a/age.png
        • martitka.martitka Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 10:01
          A ja sie nie zgadzam!!! Dla mnie beznadziejne, moja mala jak tylko jej
          zalozylam pieluszki Happy miala odparzona pupcie, synek mojej siostry zreszta
          tez.
          • martagrz Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 10:12
            na szczęscie na każde dziecko ma taką samą skórę jak twoja mała lub synek
            twojej siostry
            dla mojej córci są idealne bo jak używaliśmy pampersów firmy pampers to cała
            kupka była na plecach
            moim zdaniem powinnaś kupić małą paczką i sprawdzić czy ci odpowiadają a
            właściwie czy dziecku odpowiadają
            • marva Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 11:08
              z tańszych pieluszek z czystym sumieniem moge polecić tesco fioletowe - dla
              mojego dziecia w tej chwili uwazam za najlepsze, rossmana w bordowym
              opakowaniu (nie ceratkowe) tez są dobre, kiedys hitem u nas były pieluchy z
              Biedronki, ale tylko te z żabkami, teraz jest jakas seria ze zwierzątkami, ale
              u nas okazały się niestety kitem. Absolutnym kitem okazały sie także pieluchy
              Pampers active baby z Jumbopacka. Oprócz tego, że miały strechowe zapięcia to
              były zupełnie do bani.Pieluszka w środku wogóle nie chłonęła moczu i zawsze
              była mokra. Nie wiem, może trafiłam na taka paczkę, ale tak mnie to zraziło, ze
              więcej juz ich napewno nie kupię.
            • marva Re: Zapomniałam dodać... 27.07.06, 11:10
              że to jest oczywiście moja subiektywna opinia na temat pieluch. A
              przetestowałam już te opisane w powyższym wątku oprócz tego Happy (były dla nas
              za szerokie i mały się przesikiwał), Hugissy (zupełnie do bani).
              • tysiamama21 jeszcze inne zdanie;) 22.08.06, 21:35
                My używamy PAMPERSÓW-są super-jak natrafie na promocję to kupuje 2-4 paczki
                (max.45zł za 96 czy 98 pieluch nr 3). BELLI są spoko ale wcale nie są tańsze od
                pampków. HUGGIESY są jak na mój gust kiepskie, zwłaszcza, że są najdroższe na
                rynku. jak znajduje się w nim siusiu to się robią takie twarde i zbite.
                Używałam też Dady z biedronki-prawie,że kopia pampersów i troszkę tańsze ale
                wcale nie dużo.
          • benignusia Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 00:23
            i happy mają słabe gumki,i pare razy po drzemce na boku wszystko było mokre.
      • edelka Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 13:46
        adad05 napisała:

> Witam, jaod urodzenia syna zaczęłam od pampersów newborn i nie byłam nimi
        > zachwycona ponieważ ceratka ze środka sie przyklejała małemu do pupy a czasem
        > wyłażiły z nich kuleczki żelowe... Koleżanka poleciła mi pampersy Belli i do
        > tej pory ich używam bo według mnie są super. Julkowi nie odparza się pupa, nie
        > przemakają i są miękie. Mój syn ma teraz prawie 11 tygodni i narazie używamy
        > tych od 3-6 kg.Cena to 20 zł za 38 sztuk. Wydaje misię ,ze kwota jest niewielka
        >
        > w porównaniu do innych.

HM pampersy firmy Pampers w rozmiarze 3-6 kg w wielkiej paczce (Jumbopack),
        czyli 98 szt. kosztują w Tesco bez promocji niecałe 52 zł. Czyli za sztukę
        wychodzi 53 gr.
        Czyli nawet nie jeden grosz więcej niz te pieluszki firmy Bella.
        Podsumowując te "tańsze", ale lepsze pieluchy kosztują w sumie tyle samo co te
        "firmowe".
        Też się zastanawiałam nad wypróbowaniem tańszych pieluszek, ale wychodzi na to,
        że wcale nie są one tańsze (Happy, Tesco fioletowe czy Rossmann). Więc czy warto?
        • edelka Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 13:51
          jeszcze dodam, że wcale nie bronię Pampersów "firmowych" po prostu zauważyłam,
          że nie zawsz e wychodzą one najdrożej. Najlepiej używać więc piieluch, które
          najbardziej odpowiadają dzieckusmile
        • aniab_24 Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 15:58
          No właśnie dwa dni temu w sklepie porównywałam cenę Pampersów z Happy i wyszło
          mi, że Pampki są tylko 2 grosze droższe. Więc stwierdziłam, ze nie jest to jakaś
          powalająca różnica i zostałam przy Pampersach, z których jestem zadowolona
          (zwłaszcze, że teraz jest zapięcie streczowe).
      • agastrusia Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 22:49
        Tylko dziewczyny nie wiem czy zauważyłaście ale pieluchy, które polecacie wcale
        nie są tańsze a droższe od Pampersów. Średnia cena pampk to mniej niż 1
        zł/sztuka a te, o któeych piszecie są prawie dwa razy droższe.
    • wings6 Re: Tańsze pampersy 27.07.06, 11:29
      a ja używam tylko i wyłącznie Pampersów !! próbowałam różnych ale są jakieś
      dziwne itd... Huggis Super flex jakieś twarde, Bella grube, Cienie z Lidla były
      w sumie ok. (choć też dość grube) ale już je wycofują, Dada - czekałam z
      niecierpliwością aż się skończą...

Pampersy zawsze kupuję w promocji i wychodzą NAJTANIEJ !! do tego teraz są z
      gumkami po bokach i po prostu dla mnie i mojego dziecka najlepsze !!

Odparzeń nie było po żadnych !!
      • semida Re: TIPowskie z reala 27.07.06, 11:42
        Tipowskich z reala uzywam od erodzenia malej.Nigdy nie miala odparzen itp mimo
        ze sa pokryte ceratka.Kosztuja 29 zl za 76 sztuksmile
        • weda3 Re: TIPowskie z reala 27.07.06, 11:52
          Ja tez wychowałam 2 synów na najtanszych pieluchach. Na wyjscia Happy a w upały
          czesto na kocyku na golasa na trawie. Mały ma 8 miesiecy i nigdy nie był
          odparzony. Jak był noworodkiem to uzywałam Pampers new Born - rewelacja. Inne
          juz nie sa tak dobre.
          • dixi gdzie sie kupuje pampersy z gumkami po bokach? 27.07.06, 12:19
            raz kupilam, okazaly sie swietne, myslalam ze to nowsza wersja ktora bedzie juz
            na stale, ale kolejne opakowania byly znowu bez gumek; gdzie kupujecie te z
            gumkami? ja kupuje w roznych miejscach, gdzie akurat mi po drodze, nawet nie
            pamietam gdzie nabylam te z gumkami;
            • aniab_24 Re: gdzie sie kupuje pampersy z gumkami po bokach 21.08.06, 16:00
              Najpierw pojawiły sie opakowania z taką kartką w środku, ze to "special
              edition". Więc jak się trafiła tak było. Teraz są juz oznakowane opakowania. Ja
              kupiłam w Hipenowej.
    • lcu Polecam sprawdzone pieluszki !!! 27.07.06, 12:33
      Witam!
      Sprawdziłam już wiele pieluszek, ale powiem szczerze: dla mnie świetnymi
      pieluszkami są pieluszki TIP z Real-u. Owszem, mają ceratkę, ale Alicja jeszcze
      ani raz ich nie przesikała, nie miała w nich żadnych odparzeń, są naprawdę ok.
      Cenę też mają bardzo atrakcyjną. W "oryginalnych" Pampersach - używałam ich
      zaraz od urodzenia - Alicja miała ciągle problem z odparzeniami i co ciekawe,
      odparzał ją pasek z gumeczką na plecach - POTWORNIE !!! Tak na Pampersach
      "przemęczyłyśmy" do 2 miesiąca życia i na tym koniec z Pampersami. Teraz Alusia
      ma już ponad 4 miesiące i ciągle używamy pieluszek TIP. A jeżeli pieluszki się
      sprawdzają to po co wydawać mnóstwo kasy na coś, co i tak się zaraz wyrzuca???
      Pozdrawiam.
      Urszula, mama Alicji smile)))
      • blesa1 do Icu 21.08.06, 17:58
        Ale przecież oryginalne pampki nie mają gumek z tyłu na pleckach. Dopiero teraz
        zaczynają sie takie pojawiać, ale są w tych większych rozmiarach na razie...
    • madzialu Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 19:01
      Ja na wyjście i na noc zakładm małemu Huggiesy, są super. Po domu za to
      biedronkowe DADA. Paczka 40 szt kosztuje 20 żł.
    • moreno500 Re: Tańsze pampersy 21.08.06, 21:24
      pupa sama wybiera, co dla niej dobre. moja córka odrzuciła pampersy (1 i 2 były
      ok, 3 zaczęły odparzać), próbowałam bordowe rossmany, okazało się, że toleruje
      tylko huggies. i potwierdzę, że nawet kupując tańsze pieluchy wcale się dużo
      nie oszczędza.
      • izabela.16 Pampers@ 22.08.06, 07:35
        Ja tez szukalam tych tanszych ale Bella wieksze rozmiary nie sprawowaly sie tak
        dobrze jak mniejsze rozmiary,huggiesy sa rozsze od pampersow oryginalnych wbrew
        pozorom.Mi mama zamaiwia w swoim sklepie w hurtowni i place41zl/jambo paczke
        czyli 76szt rozm4.Jeszcze ich nie uzywam bo czekam az skoncze belle.
    • edelka Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 09:07
      Wczoraj właśnie kupiłam małą paczkę pieluch Rossmanna (bordowych) na spróbowanie
      - no i jeśli chodzi o kupowanie małych paczek pieluch, to może i jest różnica w
      cenie. Bo te Rossmannowskie (rozmiar 3) wychodzą po 0,514 za szt. (17,99 za 35
      pieluch), natomiast Pampers (tyle, że nie w Rossmannie, bo nie było takich
      małych paczek, a w Intermarsze) wyszedł za 0,70 zł (22 zł za 31 szt.).
      Ale ogólnie nie kupuje się przecież pieluch w małych paczkach, tylko w tych
      dużych i tu wcale takiej ogromnej różnicy nie ma.
      Czyli wybierając pieluchy przeliczcie sobie ile wychodzi cana za 1 szt. A potem
      kupcie te pieluszki, które są dla Was najlepsze, tzn. dla Waszych maluszków smile
      Pozdrawiamsmile

P.S. Oczywiście są tańsze pieluszki, ale już nie porównywalne jakościowo do tych
      "firmowych". Ale jeśli dziecko je toleruje, to tylko się cieszyćsmile My takich nie
      próbowaliśmy, więc nie wypowiadam się na ich temat. Ale może ktoś takich używa
      i się sprawdzają,więc proszę niech da znaćsmile
    • kathee Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 16:53
      Ja w ciągu pierwszych 4 m-cy życia Miska wypróbowałam bardzo wiele pieluszek. I
      tak
      Pampersy: dobre były tylko najmniejsze, a reszta czyli:2, 4 śmierdziały jak
      diabli, kupiłam specjalnie na noc, a musiałam zmieniać co chwilę bo myślałam że
      kupsko zrobił, przesikiwał (zużyliśmy 5 paczek) Nigdy więcej nie kupię tej
      firmy. Nie żebym była przeciwniczką Pampersów. 7 lat temu, gdy używał ich mój
      chrześniak były naprawde rewelacyjne.
      Tesco fioletowe:-bardzo fajne, chłonne nie śmierdziały, pech chciał że trafiłam
      na partię bez gumeczki z tyłu, ale chwaliłam sobie (2 paczki)
      Jedynki z carrefour(3 paczki)- fajne były te najmniejsze, numer większe były
      już do niczego, więcej nie kupowałam, te większe chyba miały ceratę
      Lidl, cień małe paczki-najmniejszy numer sobie chwaliłam, większe numery był
      zaciasne na syna, mimio że kilogramowo powinien się w nie mieścić
      Lidl, cień, duże paczki-bardzo fajne, jak jestem u rodziców tylko ich używam
      Rossman-tych pieluszek używam obecnie i jestem najbardziej z nich zadowolona,
      dzieciak czasem przesypia w nich cała noc, nic nie przecieka, nie śmierdzi, jak
      dla mnie rewelacja
      Bella happy(1 paczka)-miałam najmniejszy rozmiar i bardzo sobie chwaliłam, aż
      ze obecnie razem z Pampersami i Huggisami są tymi z najdroższej półkismile) a
      dzieciak potrafił zużyć 10-13 dziennie-czyli ze wzgledów finansowych nie
      kupowałam ich. Nie wiem jak jest z większymi rozmiarami.
      Dada-ale te stare były fajne i podobały mi się, potem coś pozmieniali i po
      jednej paczce nowych stwierdziłam że tej firmie już podziękujemy.
      Huggies, te różowo-niebieskie-tragedia, przesikiwał, używaliśmy tylko w dzień i
      byłam bardzo szczęśliwa jak się skończyły(2 paczki)
      Huggies-fajne, tylko jakoś szybko dzieciak mi zużywałsmile) szybciej niż innych
      marek, całkiem przyjemne, nie przesikiwał.
      Inne-małe paczka z leader price, tesco nie fioletowa-okropne, cerata na
      wierzchu, ze stadionu dzisięciolecia, nawet fajne, całkiem chłonne, gumeczki,
      dobre zapięcia.

Dodam jeszcze żę żadne pieluszki mojego dzieciaka nie uczuliły.
      Jęśli chodzi o te małe rozmiary to pamiętam że opłacało się kupić jak cena
      pomnożona przez 2 dawała ilość pieluszek w paczcetongue_outP
      Przy większych rozmiarach już tego nie sprawdzałam, bo pozostaliśmy przy
      rosmannie. Ale jedno po tym wszystkim wiem, trzeba kupić pieluszki taki które
      pasują dzieciakowi-czyli nie przesikuje, nie uciskają, nie ma po nich uczulenia
      i trzeba uważać z rozmiarami. Mam duże dziecko. Nie miał skończonych 6m-cy jak
      zaczęliśmy używać rossmana 5, one są od 11 kilo. Moje dziecią ma dziś 8,5 m-c i
      nie waży 11 kilo , a pieluszki leżą na nim idelanie. I tak zawsze mieliśmy że
      używał większych pieluszek.
    • waflinka Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 18:12
      A ja ciągle używałam huggiesów superflex, bo inne ciągle przemakały. ale jak z
      kasą było krucho to znowu szukałam tańszych i odkryłam że w lidlu są takie
      czeskie, małe paczki, kosztują 7zł za 16 szt. i są rewelka, takie jak huggies.
      Polecam!
      • dmgr Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 20:07
        Z Lidla firmy Cien, u nas juz rozmiar 4 wiec za 7 zł 14 szt (0,50 zł/szt)
        czasem sa w promocji wtedy około 0,40 zł/szt, Papmpersy wczoraj kupilam za
        42,70 zł w Makro (najtaniej jak mi sie udalo w ciagu ostatnich 2 miesiecy) za
        68 szt (rozmiar 4+) wiec wychodzi 0,62 zł/szt roznica tylko w cenie a jakosc
        praktycznie ta sama no moze Pampki maja te fajne gumki ale nic poza tym,
        polecam z Lidla ale male paczki (duze wychodza drozej). Zuzywając okolo 130 szt
        miesięcznie masz zysk na czystko w okolicy 13 zł (a to juz kolejne dwie paczki).
    • kamea78 Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 21:16
      U nas debeściaki to:
      - zielone huggies
      - bella happy
      - Love firmy Med Com z Wrocławia - 32,99 zł za 64 szt (8-18 kg).
    • lisabette Re: Tańsze pampersy 22.08.06, 22:12
      Ja nie rozumiem, jak tu niektóre dziewczyny piszą, że "na wyjście" kupują
      lepsze, a po domu "tańsze/gorsze" , przecież pupcia dziecka w domu taka sama...
      • kawakokosowa Re: Tańsze pampersy 23.08.06, 15:53
        ... ale poza domem trudniej zmienic pieluche, wiec mamy uzywaja te bardziej chlonne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka