Dodaj do ulubionych

Zabezpieczenie balkonu

31.07.06, 09:10
Niedługo się przeprowadzamy a moja córcia dostanie własny pokój, tyle że z
balkonem. Jak najlepiej zabezpieczyć balkon żeby dziecko samo sobie nie
otworzyło drzwi? Teraz Zuzia ma prawie 2 latka ale docelowo będzie tam
mieszkał drugi bobasek więc interesują mnie zabezpieczenia i dla maluszka i
dla straszego dziecka.

Wdzięczna będę za wszelkie pomysły!
Obserwuj wątek
    • mlodziutka11 Re: Zabezpieczenie balkonu 31.07.06, 13:32
      zamów u stolarza płotek tylko dość wysoki iniech chłopizo przymocuje ci go od
      zewnątrz do balkonu. wtedy nawet jak otworzysz aby wywietrzyć pokój to nikt nie
      wyjdzie na balkon. Są też balkony z wyciąganą rączką. Możesz też zastawić drzwi
      balkonowe jakimś małym kredensikiem, ale wtedy pewnie będzie dostęp ułatwiony
      do okna oboksmile
      • dorota_79 Re: Zabezpieczenie balkonu 31.07.06, 14:11
        też myślałam o płotku tyle, że ten płotek musi być jakoś otwierany... sęk
        polega na tym, żeby dziecko nie było zdolne samo go otworzyćsad

a co dokładnie masz na myśli pisząc o balkonach z wyciąganą rączką???
        • jakubisia Re: Zabezpieczenie balkonu 31.07.06, 14:33
          jeśli Ci chodzi o to aby dziecko wogóle nie otworzyło balkonowego okna to kup
          takią klamkę z guzikiem no nie wiem jak to wytłumaczyć ,najlepiej zapytaj w
          sklepie o nią,montuje się tą klamkę zamiast zwykłej,rewelacja mam to w swoim
          domu kupowałam w obi,a jeżeli chodzi o takie płotki to nie polecam,ponieważ
          miałam coś podobnego tylko że na klatce schodowej aby mały nie spadł na dołu bo
          mamy domek piętrowy i wiesz puki był mały i nie taki cwany to ok.ale póżniej
          szukał każdego sposobu aby po prostu pokonać przeszkodę,szczerze nie polecam
          takiego zabezpieczenia
          • dorota_79 Re: Zabezpieczenie balkonu 31.07.06, 14:51
            no właśnie. Moje dziecko jest tak pomysłowe że strach się bać co będzie
            dalej.... dlatego kombinuję nad czymś czego tak szybko by nie pokonało. Może
            jakiś "zydelek" na samej górze (ale pewnie z pomoca kija od mopa jakoś by sobie
            poradziła). Panicznie się boję że może wypaść... do jakiego wieku dzieci mają
            tak zwane głupie pomysły???
        • mlodziutka11 Re: Zabezpieczenie balkonu 31.07.06, 14:51
          Płotek zamykany z zewnątrz na jakiś chaczyk z zapinką, tak by dzidzia nie
          dostała. A wyciągana rączka.. to po prost klamka na jakiś tam zatrzask, ale są
          bardzo drogie z tego co wiem. Można też odkręcać tą co masz w domciu ale nie za
          często można robić taki manewr bo popsiujeszsmile
          • jakubisia do doroty 31.07.06, 14:55
            mój w październiku skończy 2 lata a pomysły to on ma np uwielbia z łóżka
            wchodzić na parapet,aż krew mrozi jak to widzę,myślę że takie pomysły mijają z
            wiekiem kiedy dziecko zaczyna myśleć bardziej o niebezpieczeństwie
            • dorota_79 Re: do doroty 31.07.06, 15:04
              ja odsunęłam wszystko z pod okna. Chociaż Zuzia (też październik 2004smile
              uwielbia wyglądać przez okno - tak nauczyła ją niania - machała mamie jak szła
              do pracy - ale od dłuższego czasu obowiązuje u nas zakaz wyglądania przez okno.
              tyle się słyszy o nieszczęsliwych wypadkach... włos się jeży na głowiesad(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka