Dodaj do ulubionych

dokarmianie

31.07.06, 17:51
kobietki!Moja 4miesięczna córeczka za nic nie chce sztucznego mleka.Zamierzam
karmić piersią do 6miesiąca ale na noc chcę już wprowadzać butlę.Mała pluje i
płacze(herbatkę pije czasem z butelki).podzielcie się swoimi doświadczeniami.
jakie mleko sztuczne serwowałyście waszym maluchom?
Obserwuj wątek
    • kasia_mm Re: dokarmianie 31.07.06, 17:54
      a nie jest ci wygodniej karmic w nocy piersia? zamiast wstawac, podgrzewac,
      bawic sie w wypluwanie?
      ja karmilam obydwoje dzieci do prawie 7 miesiaca wylacznie na piersi i
      wygladaly jak paczki w masle bez zadnego dokarmiania
    • polala6 Re: dokarmianie 31.07.06, 20:29
      może i wygodniej ale boję się, że im dalej tym trudniej będzie mi nauczyć jeść
      małą coś innego niż moje mleczko.Czy po tych 7miu miesiącach nie miałaś
      problemu z przejściem na butlę? Ja już jestem zmęczona i uziemiona, bo mała
      mojego mleka też nie chce z butli.Próbowłam róożnych smoków i butelek.
      • danka78 Re: dokarmianie 31.07.06, 20:57
        Ja mam ten sam problem moja córa 6 mc nie chce mleka modyfikowanego, a ja
        właśnie wracam do pracysmile
        Jedyne co mi się udało to powoli przyzwyczaić ją do butki i smoka NUK FIRST CHOICE.
        Wypróbowałam chyba wszystkie możliwe i ten smoczek i butla jej spasowały. Mleko
        muszę ściągać i takie podawać przez butle i to niezawsze się udaje.
        Zastanawiam się jakby do mleka z cysia dosypywać troszeczkę mleka modyfikowanego
        zeby stopniowo spróbowała innego smaku.Czy ktoś tak robił? i czy tak można?
        • phantomka Re: dokarmianie 31.07.06, 21:10
          Ja robilam podobnie, jak Ty. Butla na noc,dzieki temu wysypialysmy sie
          doskonale. Z mlekiem trzeba poprobowac - moja plula omneo, uwielbia wprost
          bebilon. W wieku 6 m-cy "sama odstawila" sie od cyca.
          • polala6 Re: dokarmianie 01.08.06, 08:04
            a bebiko polubiła od razu czy też były sceny na początku.ja próbowałam
            enfamil,nan2 spróbuję też bebiko.Zastanawiam się nad kleikiem ryżowym. Aha
            młoda łyżeczką je pomalutku, daję jej co 3dni pół gerbera jabłko.Kurcze,
            bardzo bym chciała żeby jadła z butli.Ile to u was trwało?
    • lula78 Re: dokarmianie 31.07.06, 21:48
      Córka wie co najlepsze. Ja mam to samo. Próbowałam przez jakiś czas w ciągu
      dnia, jak gdzieś wychodziłam, żeby np. babcia lub tata jej podali butle, ale za
      nic nie chciała, nawet jak była głodna. Teraz ma pół roku i jest tylko na cycku.

--
      www.poradopedia.pl/ - porady na każdy temat
      • polala6 Re: dokarmianie 01.08.06, 08:11
        no i co próbujecie dalej?co jej dawałaś?Ja nie zamierzam się poddać, bo moja
        przyjaciółka tak zwlekała, że nie wróciła do pracy , bo córcia potrafiła 2 dni
        nie jeść,histeria na maxa.Boję się żeby z moją tak nie było.Nie chcę karmić
        powyżej pół roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka