Dodaj do ulubionych

pytanie do mam, które śpią ze soimi pociechami

03.09.06, 09:36
witam
mam pytanie do mam, które śpią ze swoimi pociechami
Moja córczka (10 miesięcy) ostatnio odmówiła spania w łóżeczku.Budziła się z płaczem bardzo często, trzeba było ją długo nosić a i tak budziła się nadal.Noce stały się bardzo uciążliwe czyli wstawaliśmy nawet co godzinę. Postanowiłam ją zabrać do łózka i dzisiaj było naprawdę super. Może ma teraz potzrebe bliskości a poza tym ząbki jej dokuczają. Nizależnie jaki jest powód postanowiliśmy spać z nią w łózku na zmianę z mężem (z nadzieję, że po jakims czasie jej przejdzie). Mam więc pytanie natury technicznej. Jak zabezpieczacie łóżka żeby dziecko nie spadło? Wiadomo, że ejst bardzo ruchliwa już próbuje wstawać a w nocy czasami choć wiadomo, że śpimy bardzo czujnie może spaść z łóżka. My przerzuciliśmy sie na materac ale myślę może o zrobieniu takiej barierki na zamówienie u stolarza żeby mić większe poczucie bezpieczeństwa.
Jak to jest u Was Drogie Mamy?
Obserwuj wątek
    • truscaveczka Wcale 03.09.06, 09:47
      Ja śpię od brzegu, ona w środku. I tyle. Czuję, jeśli próbuje się przeze mnie
      przedrzeć.
      • guruburu Materac 03.09.06, 12:45
        Od początku śpimy wszyscy razem. Akurat nic nie musieliśmy zmieniać bo nasze
        łóżko to materac na stelarzu drewnianym (futong z ikei) tuż przy ziemi. Moim
        zdaniem materac na ziemi to najprostsze rozwiązanie i głowa nie boli smile
        Córka śpi na ogół od mojej strony i czasem zdarza się, ze jak się bardzo wierci
        to jej nogi zlecą - ale jej to niekoniecznie przeszkadza big_grinDD. Na wszelski
        wypadek na ziemi ma dużą poduchę, bo kilka razy się stoczyła - wiadomo, nic jej
        by się i bez poduchy nie stało, ale po co ma się obijać jak może leżeć poducha?
        Ze dwa razy zresztą ją tam znalazłam śpiącą smile)) Część nocy śpi też między
        nami, ale czasem jest jej tak za gorąco, więc z brzegu jest jej wygodniej.
        • oda100 Re: Materac 03.09.06, 16:02
          wlasnie! z powodu czestego wstawania nasz 8 miesiecny syn wyladaowal u mnie w
          lozku, spadl 2 razy, raz nawet w nocy jakos przeraczkowal i ja nie slyszlam gdy
          sie obudzil. Mamy nie za wysokie lozko, miekkie dywany, dodatkowo oblozylam
          podloge poduszkami. Teraz mam z jednej strony lozeczko, a z drugiej sama spie
          wiec maly ma slabe szanse na upadek. W zasadzie okolo roku zaczal kontrolowac
          sowje pobudki nocne, nie idzie slepo do przodu, ale siada, wola mnie, wklada mi
          palce od oczu, ciagnie do wlosy, sam schodzi tylem z lozka - w zasadzie
          problemy ze spadaniem mamy juz za soba.
          • anulaaa Re: Materac 03.09.06, 16:20
            my od początku śpimy we trójkę(mamy dużełóżkotongue_out)-jak spałam od brzegu to mała w
            środku a jak z drugiej strony to łózeczko stawiałamsmile
            teraz śpię od ściany bo mała wleciała między łóżko a łóżeczkouncertain heh
            zawsze jak mała sie budzi to się budzę inigdy sie nie bałam czy ja albo mąż ją
            przygnieciemy itp
            spadła nam 3 razy z łóżka ale w dzien,przez naszą nieuwagę-zaczęła się szybko
            przemieszczać kilka mcy temu i poprostu nie doceniliśmy jejwink
    • mmucha3 Re: pytanie do mam, które śpią ze soimi pociecham 03.09.06, 16:31
      Oj mam ten sam problem. Śpię z małym prawie od początku ponieważ u niego szybko
      zaczęły się ząbki. I tak niestety budzi mi się w nocy. Od drugiej potrafi nawet
      co godzinę. Sama nie wiem co robic tragedia.
      Jak sobie z tym radziłyście?

pozdrawiam Gosia
      • guruburu Re: pytanie do mam, które śpią ze soimi pociecham 03.09.06, 18:50
        Tak na prawdę to ja nie wiem, ile razy moje dziecko sie budzi smile
        Raczej sporo - nie co godzinę, na pewno nie, ale po 24, kiedy ja sie na ogół
        kładę to do 6-7 budzi się pewnie ze trzy razy. Ja się poważnie wybudzam tylko,
        jak sie mała nie może ukokosić. A tak to ona się często sama podpina i odpina
        od piersi.
    • apdutkiewicz Re: pytanie do mam, które śpią ze soimi pociecham 03.09.06, 19:04
      U nas śpi od ściany i (odpukać) jeszcze nic się nie stało. Ma 8 m-cy i też jest ruchliwy. Czasem budzę się w nocy i widzę, ze sobie siedzi przy ścianie. Mam nadzieję, że tak pozostanie, bo o spaniu w łóżeczku niestety nie ma mowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka