Dodaj do ulubionych

oczko łazwi

05.09.06, 18:29
Mojmu synusiowi łzawi lewe oczko. nie jest zaczerwienione ani nic ale leca
łezki. tak w ogóle to mnie sie wydje że to oczko jest mniejsze ale poza mną
nikt tego nie widzi. Na innym forum nastarszyły mnie laski asymetriąsad
Czy mam czyms przemywac to oczko żeby nie łazwiło?
Obserwuj wątek
    • parisienne2000 Re: oczko łazwi 05.09.06, 18:30
      oczko oczywiście ŁZAWI. sorki.
    • rosa112 Re: oczko łazwi 05.09.06, 19:47
      Mój synek też tak miał. Ciągle leciały mu łezki z prawego oczka. Okazało się że
      jest to zatkany kanalik łzowy. Stosowaliśmy rózne krople, ale nic nie pomagało.
      Dopiero kiedy zaczęłam masować oczko po 3 dniach pomogło. Chociaz musze przyznać
      że nie bardzo wierzyłam że masaż może pomóc. Ale tak się stało. Oczko już wogóle
      nie łzawi. U nas masaż trwał tylko 3 dni, ale wiem że niektóre mamy masują nawet
      3 tygodnie. Spróbuj masażu - może to pomoże.
      • kristoferxxl Re: oczko łazwi 05.09.06, 20:31
        Hej
        Mojej córci oczko łzawi od urodzenia i zbiera się w nim ropka.Po różnych
        kroplach i masażu ma mieć zabieg przetkania kanalika łzowego.MySlę ,że powinnaś
        na początek przemywać solą fizjologiczną , esencją z herbaty( ale bardzo lekką)
        albo rumiankiem.
    • sylwia.ax Re: oczko łazwi 05.09.06, 20:36
      MOja córka jak była noworodkiem miała zatkane kanaliki łzowe. oczka łzawiły i
      zbierała się jej ropa. Najlepiej udaj się do lekarza który stwierdzi czy to nie
      np. zapalenie spojówek, któe ustępuje po antybiotyku czy to kanaliki. Dodam ze
      u nas ustąpiło po kilku dniach masaży. I z tego co mówiła nam okulistka, zwykle
      to jednak ustępuje ( u jednych po kilku dniach, u innych tygodniach) i u
      niewielu dzieci trzeba przeprowadzać zabieg odtykania, wieć nie martw się na
      zapas
      Pozdrawiam
    • agless Re: oczko łazwi 05.09.06, 21:28
      Mojej, jak miala 2 i pol tez lzawilo lewe, dostala od okulisty krpopelki i
      przeszlo w ciagu dwoch dni. Swoja droga to mysle ze moglo jej cos wpasc, albo
      zahaczylam ja swoimi wlosami albo sobie potarla, bo ciagle ma te piachy w buzi
      albo w okusmile))
    • kocurrrr Re: oczko łazwi 05.09.06, 23:23
      Prawdoposobnie to niedrożność kanalika łzowego- wymaga masażu i podawania
      kropel. Masaż trudno opisać, musisz iść do okulisty, pokaże jak to robić.
      zasada jest taka ,że uciskasz kącik wewnatrzny i przesuwasz palec w dół.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka